CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Biutiful

Produktionsland:
Mexico, Spanien

Produktionsår:
2010

Manuskript:
Alejandro González Iñárritu, Armando Bo, Nicolás Giacobone

Producere:
Fernando Bovaira
Alejandro González Iñárritu
Jon Kilik

Fotograf:
Rodrigo Prieto

Klipper:
Stephen Mirrione

Komponist:
Gustavo Santaolalla

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Nordisk Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(19 stemmer)

Læs også...
Anmeldelser:
06-06-16:
The Revenant
05-06-15:
Birdman
07-03-08:
No Country for Old Men
21-11-07:
Goyas Ghosts
08-05-07:
Babel
20-12-05:
Mit indre hav
24-11-03:
Before Night Falls
29-04-03:
Kødet skælver
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
1.78:1

Lyd:
Dolby Digital 5.1, DTS

Ekstra materiale:
Trailers
Biutiful

Anmeldt af:Kasper Christoffer Larsen
Genre:Drama
Varighed:142 minutter
Instruktør:Alejandro González Iñárritu
 
Anmeldelsesdato:27-04-2011
Medvirkende:Som:
Javier BardemUxbal
Maricel ÁlvarezMarambra
Hanaa BouchaibMaramba
Guillermo EstrellaMateo
Eduard FernándezTito
Cheikh NdiayeEkweme

Biutiful Barcelona
 
Ensemblefilmens mester Alejandro González Iñárritu (Love is a Bitch, 21 Grams og Babel) laver for første gang en film om én mand i én by med én lineær historie. Det er han lige så god til, hvis ikke bedre. Årets Oscarfavorit til 'Bedste fremmedsprogede film' må hedde Biutiful.


Copyright:
Nordisk Film
Barcelona er en smuk by. Gaudi, La Sagrada Familia og Barceloneta. Enhver besøgende ved, at det er "beautiful". Men man skal blot gå et par gader væk fra Ramblaen, ind i kvarteret Raval, før man er kommet om på vrangsiden af Europas storbydrøm. Her ligger en næsten parallel virkelighed, hvor samfundets bundlag kæmper for overlevelse hver eneste dag. Her bor de ufaglærte kinesiske daglejere, der falbyder deres arbejdskraft på byens byggepladser. Her bor de afrikanske mænd, der sælger kopivarer i hundredvis til turister i tusindvis. Og bag de faldefærdige vægge passer konerne de børn, der har samme fremtid i vente. Immigrantkvarteret har sin egen papirløse økonomi, sin egen moral og sine egne love. Her kan man ikke stave til "beautiful". Men hvorfor skulle man også det?

Filmen følger Uxbal (Javier Bardem), et afkom af de spanske immigranter, som Franco tvangsdeponerede i Catalonien for at underminere catalansk kultur og sprog indefra. Folk som ham ser man ned på i Barcelona. Men han er ikke sidste led i fødekæden. Uxbal har levet og boet side om side med afrikanerne og kineserne siden sin barndom. På den ene side tager han sig af dem og skaffer dem penge. På den anden udnytter han deres arbejdskraft. Desuden – og her tager filmen en uventet drejning – er han beriget med en åndelig evne, der sætter ham i forbindelse med de afdøde. Endnu et af Uxbals mange talenter, som han forstår at omsætte til euros. Uxbal er med andre ord hverken helt eller skurk, men ligesom de fleste andre noget derimellem, og filmen er noget så sjældent som social realisme med åndelige dimensioner – en slags magisk socialrealisme. Og endnu mere utroligt fungerer det godt.


Copyright:
Nordisk Film
Det gør det især, hvis man væbner sig med tålmodighed og lyst til at se film, der går sine egne (om)veje. For den første halve time er ikke nem at blive klog på, og det er først efter filmens skelsættende begivenhed, som ikke skal afsløres her, at tematikken om far/søn og liv/død lyser skarpere op. Men så suges man også ind i filmens ubarmhjertige univers, man ikke kan lade være at kalde smuk, selvom det er alt andet end netop det. Biutiful er en film om vrangsiden af en by og en mand. Et bud på, hvad der gemmer sig på den anden side. Dens største styrke er måden, den giver sig tid til at lade den isnende tragiske historie smelte ned i vores bevidsthed. Den anden er, at Javier Bardem, guderne må vide for hvilken gang, er sublim. Han fuldender et fremragende sjæleportræt af en søn, far og livskriger og gør en god film til en fremragende film.
 
DVD-vurdering
Desværre kun nogle trailers.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (5 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Kevrell
8-6-2012 17:31
Full of salient points. Don't stop believing or wiritng!

Fesal
19-2-2012 13:27
Great aitlcre! I?ve been looking thru google for hours searching for appropriate info on this, they absolutely should rank your site on page 1! Check phlebotomy certification resources at: , , and

Mia Thomsen
11-5-2011 09:59
En film der sætter spor i sjælen, og sætter tanker igang om menneskers vilkår rundt i verden. Efterlader én i en følelse af skulle gøre en forskel i verden. Virkelig god film.

Laura
29-4-2011 21:34
Årets film! Et sandt mesterværk! BRAVO!!!

Lisbeth
7-3-2011 22:40
Fantastisk betagende film. Filmen gør dybt indtryk hvis manb lader sig rive med.


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Justice League16/11
Rodin16/11
Glasslottet16/11
QEDA16/11
Ballerina9/11
The Killing of a Sacred Deer9/11
Monsieur Verdoux9/11
Den unge Karl Marx9/11
Human Flow9/11
The Shining9/11
Flere bio-anmeldelser
 
Filmen om Kaptajn Underhyler23/10
Baywatch20/10
Wonder Woman16/10
Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge9/10
Alien: Covenant6/10
Free Fire2/10
Get Out26/9
Kong Arthur: Legenden om sværdet25/9
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Joel Schlesinger instruerede i 1971 den første større film, hvor de mandlige hovedpersoner kysser hinanden på læberne – hvad hedder filmen?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google