CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Astérix et Obélix: Au service de Sa Majesté

Produktionsland:
Frankrig, Spanien, Italien, Ungarn

Produktionsår:
2012

Manuskript:
Laurent Tirard, Grégoire Vigneron

Producere:
Olivier Delbosc
Marc Missonnier

Fotograf:
Catherine Pujol
Denis Rouden

Klipper:
Valérie Deseine

Komponist:
Klaus Badelt

Censur:
Tilladt for alle, men frarÄdes bÞrn under 7 Är

Distributør:
UIP

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(6 stemmer)

LÊs ogsÄ...
Anmeldelser:
08-02-08:
Asterix og de olympiske lege
31-10-06:
Asterix og Vikingerne
24-09-02:
Asterix og Obelix 2
 


Asterix & Obelix og briterne

Anmeldt af:Nikolaj Kennov
Genre:Adventure, Komedie
Varighed:112 minutter
Instruktør:Laurent Tirard
 
Premieredato:17-10-2012
Medvirkende:Som:
Gérard DepardieuObélix
Edouard BaerAstérix
Fabrice LuchiniJules CĂ©sar
Catherine DeneuveCordelia la reine d'Angleterre

Flygt mens I kan!
 
Måske er det fordi krisen presser, at man ikke vælger at satse noget mere på børnefilms-området og derfor opsætter sikre kort som Far til fire-filmene og nu denne rædderlighed. Men finanskrisen er ingen undskyldning – Asterix & Obelix og briterne skulle aldrig have været distribueret.
Skynd jer væk, gallerne kommer! Asterix & Obelix og briterne er endnu et mudret makværk i pølen af efterårsferiens sørgelige føljetoner. Hvornår mon vores børn kan slippe for disse dybt falske og kunstige versioner af de ellers så klassiske tegneserier om de gæve galleres prøvelser? Hvordan mon de slipper? Ved i stedet at lade dem læse tegneserien.


Copyright:
UIP
Handlingen kan kort opridses således: Da romerne anført af en magtbegærlig Cæsar, forsøger at angribe England, udsendes hofsnogen Fittefax til Gallien. Gallerne har nemlig en speciel trylledrik, der kan give briterne den styrke de efterspørger, men tønden med drikken stjæles af romerne og Asterix og Obelix sættes igen på prøve overfor de romerske tøsedrenge.
Efter sådan en rædderlig omgang platheder, har man i sandhed brug for at skylle den kummerlige oplevelse væk med lidt trylledrik og glemme Depardieu i sparkedragt og kostumeskæg. Ikke bare er disse dumme føljetoner en hån mod sit brede børnepublikum, men også overfor de medvirkende, der skal spille arketypisk fandango i et standset og stiliseret univers, der mest af alt minder om et druknet Disneyland. Depardieu og Deneuve lader kun til at være med i denne korporligt genbrugte skabelon, fordi filmen er drevet af penge og desværre ikke samme kunstneriske ambition som øvrige filmatiseringer af føljetoner, herunder Spielbergs og Jacksons respektfulde gendigtning af to Tintin-bøger fra 2011.

Asterix-filmene trykker på alle tænkelige klichĂ©knapper, og i denne film, i skildringen af et London anno-et-eller-andet, hvor både de tidslige og historiske kulisser er hæmningsløst falske og hvor populærkulturelle referencer opbygger en klæg lagkage, en fordummet dejblanding af middelalder og modernitet – selvom at hele cirkusset egentlig er landet i antikken! Alle skuespillere skærer deres roller ud med en sløv kagekniv og serverer deres karakterer på et fad af platituder og skumle grin. Her bliver de små, plastiske skygger under forlæggets anderledes originale og humoristiske karakterer. Tegneseriernes charme og filosofiske lune er ikke tilstedeværende i denne mekaniske film, der blot skal fornøje tilskueren med billige grinagtigheder og en uintelligent, hvis ikke lettere bedaget, behandling af etnicitet og køn. Selvfølgelig er de kulørte tegneserieforlæg fra tresserne karikerede, men den friske humor og historien om gallernes modige enklave, udebliver til fordel for en sløv rutsjebanetur igennem alt for mange lavpunkter. Hvor tegneserierne stadig beviser et højt kunstnerisk værd med en gennemgående ferskhed, er denne bagatel et filmisk affaldsprodukt, der ikke tøver med at i blande populærmusik og ensidige optegnelser af voldelige vikinger og overkorrekte briter. Det hele er så usjovt, så uoriginalt, så intetsigende, at denne platitude, ikke bare skulle være forbudt for voksne, men også deres børn. Jeg kan kun gentage det: Skynd jer væk fra gallerne! I al fald i denne version.
 




Deltag i debatten:
Navn:
IndlÊg:

Seneste kommentarer: (35 i alt - LĂŠs alle)
 
ForfatterIndlĂŠg
Nike Lebron 12 Low
15-7-2018 17:37
After research a number of of the blog posts on your website now, and I truly like your manner of blogging. I bookmarked it to my bookmark website list and might be checking again soon. Pls check out my web site as well and let me know what you think.
Nike Lebron 12 Low http://www.nikeoutlet-storeonlineshopping.com/nike-lebron-12-low-c17_70.html

Nike Free Run 2 Womens
15-7-2018 17:30
I needed to put you a little bit of remark to thank you so much once again for all the superb strategies you've discussed at this time. It's so extremely open-handed with people like you to provide extensively all that a lot of folks could possibly have offered for sale as an e-book to generate some cash for their own end, even more so given that you might have tried it in the event you desired. The things additionally served to be a easy way to be aware that many people have similar keenness just as my personal own to know the truth many more related to this condition. Certainly there are lots of more pleasurable opportunities up front for people who look into your blog post.
Nike Free Run 2 Womens http://www.nikeoutlet-storeonlineshopping.com/nike-free-run-2-womens-c41_84.html

Nike Lebron 10 P.S Elite
13-7-2018 05:41
Howdy this is kind of of off topic but I was wondering if blogs use WYSIWYG editors or if you have to manually code with HTML. I'm starting a blog soon but have no coding expertise so I wanted to get guidance from someone with experience. Any help would be greatly appreciated!
Nike Lebron 10 P.S Elite http://www.nikeoutlet-storeonlineshopping.com/nike-lebron-10-ps-elite-c17_64.html

Nike Kobe 9 High
13-7-2018 05:37
Heya i am for the first time here. I found this board and I find It really useful & it helped me out a lot. I hope to give something back and help others like you aided me.
Nike Kobe 9 High http://www.nikeoutlet-storeonlineshopping.com/nike-kobe-9-high-c36_38.html

Air Jordan 8 Mens
2-7-2018 20:28
Hello would you mind letting me know which hosting company you're working with? I've loaded your blog in 3 completely different internet browsers and I must say this blog loads a lot quicker then most. Can you recommend a good hosting provider at a fair price? Thanks a lot, I appreciate it!
Air Jordan 8 Mens http://www.nikeoutlet-storeonlineshopping.com/air-jordan-8-mens-c1_35.html


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Skyscraper12/7
Under trĂŠet5/7
Ant-Man and the Wasp4/7
Du er den28/6
Hereditary28/6
Far til fire i solen28/6
Huset ved havet28/6
Ocean's 821/6
Violinisten21/6
Love, Simon21/6
Flere bio-anmeldelser
 
Molly's Game6/7
Black Panther2/7
Den skjulte trÄd29/6
Coco22/6
De originale21/6
Darkest Hour14/6
The Greatest Showman18/5
Star Wars: The Last Jedi16/4
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvad er navnet på den klassiske kinesiske filmgenre om ærefulde kampsports-riddere, hvorfra Ang Lee hentede inspiration til sin berømte Tiger på spring, drage i skjul??
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sűg pć Google