CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Rango

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2011

Manuskript:
John Logan, Gore Verbinski, James Ward Byrkit

Producere:
John B. Carls
Graham King
Gore Verbinski

Fotograf:


Klipper:
Craig Wood

Komponist:
Hans Zimmer

Censur:
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Distributør:
Paramount

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(6 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
27-02-12:
Oscar-vinderne 2012
 
Anmeldelser:
16-02-17:
A Cure for Wellness
15-11-13:
The Lone Ranger
03-07-13:
The Lone Ranger
09-05-12:
The Rum Diary
19-05-11:
Pirates of the Caribbean: I ukendt farvand
22-07-10:
Once Upon a Time in the West
15-11-07:
Pirates of the Caribbean: At Worlds End
21-11-06:
Pirates of the Caribbean: Død mands kiste
04-02-04:
Pirates of the Caribbean
30-10-01:
The Mexican
29-05-01:
Mus i eget hus
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
2.40:1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Kommentarspor, slettede scener, featuretter, trailers
Rango

Anmeldt af:Mia Brygger
Genre:Animation, Action
Varighed:107 minutter
Instruktør:Gore Verbinski
 
Anmeldelsesdato:22-07-2011
Medvirkende:Som:
Johnny Deppori. stemme Rango
Isla Fisherori. stemme Beans
Abigail Breslinori. stemme Priscilla
Ned Beattyori. stemme Mayor
Alfred Molinaori. stemme Roadkill
Bill Nighyori. stemme Rattlesnake Jake
Se komplet creditliste her

Vestens behårede halse
 
Gore Verbinski havde, allerede inden han fik travlt med Pirates of the Caribbean-filmene, planlagt denne hyldest til westerngenren set fra en lille kamæleons udstående øjne. Hans producer såvel som hans medskribenter havde, som han selv, ingen erfaring med at lave animationsfilm; det samme var tilfældet med Industrial Light and Magic, som Verbinski henvendte sig til for at få historien bragt til live. Han fik tilmed skuespillerne til at dukke op på et midlertidigt set, fuldt udstyret med rekvisitter og kostumer, så de stod ansigt til ansigt med hinanden når de leverede deres replikker og ikke, som når man normalt laver animationsfilm, står afsondret i et lydstudie og taler ind i en mikrofon.
Resultatet er blevet som Verbinski tilstræbte og taler for en mulig ny tilgang til animationsgenren, nemlig følelsen af en live-action film, der blot er befolket med animerede figurer. Alene for det skal Verbinski ha' en klap på skulderen. Og det er langt fra det eneste klap, han fortjener.


Copyright:
UIP
Den bristede boble
Rango er en kamæleon, tilfreds med tilværelsen. Han har sin ven, en kæmpe plastikfisk og sin stumme kæreste, en barbiedukketorso. Livet er simpelt og nemt for den lille fyr i den røde hawaiiskjorte. Det ændrer sig drastisk, da han bliver kastet ud i Mojaveørkenens kvælende hede og den store verden udenfor sit trygge glasbur, efter hans ejer kører galt i sin bil og Rango slynges ud gennem bagruden. Alene, forladt og tørstig, må han finde en måde at overleve på. Han får dog hurtigt hjælp af den intelligente hunøgle, Bønner, som fører ham til den lille søvnige by Støv midt ude i ingenting. Byen lider under en mystisk tørke og ingen stoler på fremmede udefra. Hvordan skal Rango dog klare skærene i den hårdkogte forsamling?

Arrested development
Byen Støv er en gennemført hyldest til den klassiske westernby, overrendt af snavsede og mistroiske væsner af ofte ubestemmelig dyrisk afstamning. I Støv regerer frygten over filantropien og udviklingen er gået i stå. Det afspejler sig krystalklart i befolkningen såvel som landskabet, hvis udseende samt lydside er tyvstjålet fra de bedste værker i genren. Tonen er besk; en vittig galgenhumor blandet op med mere fjollede moderne indslag, der vidner om både en sikker bevidsthed om westerngenrens plads i filmlandskabet og hvor den er på vej hen i det 21. århundrede. Naturligvis bliver der leget med andre genrer, som truer en anelse med at smadre illusionen om den ellers nøje afmålte westernstil, men i det store hele forbliver tributten intakt.


Copyright:
UIP
Dyrkelsen
Man kan til dels klandre filmen for ikke helt at lykkes med Rangos udvikling fra pjok til helstøbt helt; ligeledes forbliver kærlighedshistorien mellem ham og Bønner noget underudviklet, men universet er så imponerende gennemført og bidende morsomt at man kan tilgive Rango en hel del foreteelser. Mellem de grimme og ofte usympatiske beboere i Støv, Rangos tilfældige heltestatus og banditter i fuld bad ass-udklædning gemmer der sig en fuldblods dyrkelse af ikke blot de ypperste westernfilm, men de mest markante og betydningsfulde værker i filmhistorien. Det er Rangos trumfkort.
 
DVD-vurdering
(- af LB)

Både Blu-Ray’en og dvd’en er godt pakket med bonusmateriale, fra de slettede scener, som er spændende at få med, til et lettere monotont kommentarspor med filmens skabere, inkl. instruktør Gore Verbinski.
Der er tilmed flere pudsige featuretter om filmens univers på Blu-ray’en, for ikke at tale om en længere version af selve filmen. Nørdet på den gode måde!

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Elsk mig!27/4
Guardians of the Galaxy Vol. 227/4
The Fits27/4
Den anden side27/4
Hedi20/4
Creative Control20/4
The Edge of Seventeen20/4
Du forsvinder20/4
Fast & Furious 813/4
The Handmaiden12/4
Flere bio-anmeldelser
 
Allied10/4
Fantastiske skabninger... og hvor de findes31/3
The Accountant27/3
Doctor Strange21/3
Trolls20/3
Inferno7/3
Jack Reacher: Never Go Back6/3
Storkene28/2
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvem af disse skuespillere har modtaget 7 Oscarnomineringer uden at vinde?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google