CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Morning Glory

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2010

Manuskript:
Aline Brosh McKenna

Producere:
J.J. Abrams
Bryan Burk

Fotograf:
Alwin H. Kuchler

Klipper:
Daniel Farrell
Nick Moore
Steven Weisberg

Komponist:
David Arnold

Censur:
Tilladt for alle

Distributør:
Paramount

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 1 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
13-08-15:
Ruth & Alex
01-10-12:
Elsk mig igen
18-11-09:
State of Play
18-09-07:
Because I Said So
27-09-06:
Firewall
01-02-06:
Red Eye
24-08-04:
Når du mindst venter det
20-04-04:
Hollywood Cops
13-12-00:
Hanging Up
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
2.40:1

Lyd:
DTS, Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Kommentarspor, slettet scene
Morning Glory

Anmeldt af:Henrik Østergaard
Genre:Komedie
Varighed:107 minutter
Instruktør:Roger Michell
 
Anmeldelsesdato:06-07-2011
Medvirkende:Som:
Rachel McAdamsBecky Fuller
Harrison FordMike Pomeroy
Diane KeatonColleen Peck
Patrick WilsonAdam Bennett
Jeff GoldblumJerry Barnes
Ty BurrellPaul McVee

Morgen-tv’s muntre medieludere
 
Morgen-tv’s absurde miks af en skaldet kok, der steger kylling, en kvinde der fortæller om at miste sin hund og indslag om politisk korruption – en form for moderne civilisation ophøjet til idioti – kender vi kun alt for godt herhjemme. Og kampen om, hvad der skal have mest plads, underholdning eller journalistik, kører også i USA.
Dette har Roger Michell (Notting Hill) med god ret drejet en komedie omkring, og når filmen satiriserer over idiotien ved morgen-tv slår den sine få slag ind med en vis kraft og kant. Desværre er filmen som helhed omtrent lige så usjov og ucharmerende som de vejr-værter, der som et fast element i morgen-tv synes at være desperate nok til at blive udsat for hvad som helst for at underholde os derhjemme på sofaen.


Copyright:
UIP
Broadcast News (1987) tacklede samme underholdning/journalistik-dilemma med væsentlig mere bid, men Morning Glory er primært en working girl-komedie – ikke helt ulig Mary Tyler Moores femi-sitcom fra 70’erne. Udover den oplagte reference, Melanie Griffith-komedien med netop titlen Working Girl, strækker Hollywoods tradition for kække karrikerepiger sig helt tilbage til mindst screwball-komedien His Girl Friday (1940). For nylig har karrierekvinden fået nyt liv i bl.a. The Devil Wears Prada, der som Morning Glory også havde manuskript af Aline Brosh McKenna.

En okay-charmerende Rachel McAdams spiller her ambitiøs karrierepige med kikset kækt pandehår, der skal få underholdning og journalistik til at gå op i en højere, da hun af en network-chef (Jeff Goldblum leverer som altid formidabelt sine replikker uden at virke som om han gider) ansættes som producer på det skrantende morgen-show "Daybreak" på den fiktive tv-station IBS. Imens dater hun en anden producer (Patrick Wilson), som dog hurtig ryger ud på et sidespor – også i den smårodede historie.
Striden mellem underholdning og den seriøse journalistik er personificeret af henholdsvis Diane Keatons eks-beauty queen, nu opblæst veteran-morgenvært, og Harrison Fords Mike Pomeroy, bitter eks-big shot-nyhedsvært, der via et hul i sin kontrakt tvinges væk fra andejagt på landet og whisky-sjusser og ind i morgenvært-rollen, men med ret til at afvise historier. De er begge et par medieludere. Hun vil gøre alt for at forblive på skærmen, han er der kun for pengenes skyld.


Copyright:
UIP
Keaton og Ford udgør filmens (u)komiske omdrejningspunkter. Deres hadske kamp for rullende kameraer, hvor de kæmper om at sige "Good bye" sidst, er kun en kedelig og bleg efterligning af Spencer Tracy og Katharine Hepburns ping-pong, da de forfinede kønnenes kamp i en række film i 40’erne. Især skuffende fordi både Keaton og Ford før har vist, at de begge, ikke mindst Keaton, som her overspiller forfærdeligt, har masser af komisk timing.

McAdams får kun seks uger til at øge seertallene, så det er primært gnavne Pomeroy, der skal omvendes. Han nægter dog at lege med. Til sidst ender det dog med at blive lidt en blanding af underholdning for laveste fællesnævner og Pomeroys hardcore journalistik, der redder programmet og får alle til at blive gode venner. Ingen kan derfor føle sig fornærmede af en historie, der både er set før og langt bedre udført.
 
DVD-vurdering
En enkel slette scene og et kommentarspor er alt hvad det er blevet til af ekstramateriale. Instruktør Roger Michell og manuskriptforfatter Aline Brosh McKenna gør det dog udmærket, og hvis man holder af filmen, er det klart værd at bruge tiden på.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (1 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Natalya
3-4-2014 16:44
Jo, det finns en vetenskapsbloggosfe4r och en del av dem ff6ljer jag.Jag happos att ni le4sare kan hje4lpa mig med tips om hur jag gf6r Vetenskap Voltaire be4ttre.


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Darling19/10
Kære far19/10
Brylluppet12/10
Snemanden12/10
Good Time12/10
Blade Runner 20495/10
My Little Pony: Filmen5/10
Gensynet5/10
The Beguiled5/10
Hobbyhorse Revolution4/10
Flere bio-anmeldelser
 
Baywatch20/10
Wonder Woman16/10
Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge9/10
Alien: Covenant6/10
Free Fire2/10
Get Out26/9
Kong Arthur: Legenden om sværdet25/9
Boss Baby15/9
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilket skuespillerinde har gæsteoptrådt i tv-serien Friends?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google