CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Værelse 304

Produktionsland:
Danmark

Produktionsår:
2011

Manuskript:
Kim Fupz Aakeson

Producere:
Jesper Morthorst

Fotograf:
Igor Martinovic

Klipper:
Anne Østerud

Komponist:
Jocelyn Pook

Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributør:
SF Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 4 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
27-04-11:
Biutiful
08-05-07:
Babel
24-11-04:
Lad de små børn
14-09-04:
21 Grams
 


Værelse 304

Anmeldt af:Mikkel Kofod
Genre:Drama
Varighed:88 minutter
Instruktør:Birgitte Stærmose
 
Premieredato:20-10-2011
Medvirkende:Som:
Stine StengadeNina
Mikael BirkkjærKasper
David DencikMartin
Trine DyrholmHelene
Ariadna GilTeresa
Ksenija MarinkovicElira
Se komplet creditliste her

Ingen rigtige mennesker på Hotel Mikrokosmos
 
De er der alle sammen: De filippinske stuepiger, den spanske stewardesse, de kosovo-albanske opvaskere og de danske og svenske hotelbestyrere. Det meste af verdenen er repræsenteret på det hotel, hvor Birgitte Stærmoses spillefilmsdebut Værelse 304 udspiller sig over tre dage, og hvor alle nationaliteter kæmper med deres problemer.
Nina og Kasper, der er henholdsvis receptionschef og manager, har en affære, selvom Nina er gift med svenske Joans, der også arbejder på hotellet. Den albanske opvasker Agim får mulighed for at hævne sin kones voldtægt under krigen i eks-jugoslavien, da et spøgelse fra hans fortid checker ind. Den indelukkede receptionist Martin presses ud af sin skal. Og de sladdervorne stuepiger finder en pistol, der påvirker alles skæbne på hotellet.


Copyright:
SF - Nikola Predovic
Efter en række fremragende kortfilm med Ønskebørn som højdepunktet, der vandt en Robert-pris for bedste dokumentarfilm i 2009, debuterer Birgitte Stærmose nu med en forfriskende ambitiøs spillefilm. Den er intet mindre end en allegori over livet i den globaliserede verden, hvor vi lever så tæt på hinanden, men alligevel ikke ingen anelse har om hinanden eksistens. På et hotel elsker folk i de senge, andre har grædt i få timer forinden, som det lyder i filmen.

På Stærmoses Hotel Mikrokosmos får en pistol fatale konsekvenser for hovedpersonerne. Pistolen går af, en mand har blod på hænderne. Er han ramt, har han selv skudt, hvem, hvad, hvorfor?
Den mexicanske instruktør Alejandro González Iñárritu behandlede samme emne som Stærmose på en lignende allegorisk måde i Babel fra 2006. Her er det også et skydevåben, der starter en kædereaktion, da en amerikansk turist ved et uheld bliver skudt ned i Marokko. Skudt ned med den riffel en japansk turist i et anfald af generøsitet forærede til den fattige gedehyrde-familie, der tog ham med på jagt. Men til forskel fra Stærmoses film interesserer Babel sig rent faktisk for sine karakterer. De skal alle udfylde deres position i et allegorisk puslespil, men de er virkelige mennesker, som man interesserer sig for. Det er ikke tilfældet i Værelse 304.
Filmen vil kun allegorien, vil kun det store billede, og formår ikke at skabe karakterer som man går op i. En spilletid på 88 minutter er ikke nok til at lære de mange karakterer at kende. Og plottet er for spinkelt til at fungere som psykologisk thriller.


Copyright:
SF - Nikola Predovic
Den er fremragende fotograferet med sensible billeder af de forpinte karakterers ansigter, men jeg bliver ikke følelsesmæssigt berørt af, at se Mikael Birkkjær stirre martret ud af et vindue igen og igen. Stærmoses lyriske gennemslagskraft fra sine kortfilm, kan stadig ses, men filmen mangler en dramatisk motor. Emnet om det moderne menneskes ensomhed i en globaliseret verden, hvor simple handlinger får skæbnesvangre konsekvenser, er relevant og vigtigt, men også en anelse bedaget, og filmen formår aldrig at gøre problematikken vedkommende.
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Det tredje mord16/8
The Equalizer 216/8
Nancy16/8
The Spy Who Dumped Me16/8
The Meg9/8
Mission: Impossible - Fallout2/8
Hotel Artemis26/7
Sicario 2: Soldado19/7
Mamma Mia! Here We Go Again19/7
Landet af glas19/7
Flere bio-anmeldelser
 
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
The Florida Project17/7
The Shape of Water16/7
Game Night13/7
Molly's Game6/7
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri3/7
Black Panther2/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken film har Morten Arnfred ikke instrueret?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google