CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Water for Elephants

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2011

Manuskript:
Richard LaGravenese

Producere:
Gil Netter
Erwin Stoff
Andrew R. Tennenbaum

Fotograf:
Rodrigo Prieto

Klipper:
Alan Edward Bell

Komponist:
James Newton Howard

Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributør:
SF Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(8 stemmer)

Læs også...
Anmeldelser:
12-10-17:
Good Time
14-03-14:
The Hunger Games: Catching Fire
26-06-12:
This Means War
16-03-12:
Twilight - Breaking Dawn Del 1
27-01-11:
The Green Hornet
10-12-10:
Twilight - Eclipse
29-10-10:
Remember Me
18-05-09:
Twilight
08-05-06:
Just Like Heaven
22-12-05:
Vanity Fair
04-06-03:
Sweet Home Alabama
09-05-00:
Pleasantville
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
2.35:1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
2 featuretter
Water for Elephants

Anmeldt af:Lisa Brygger
Genre:Drama
Varighed:116 minutter
Instruktør:Francis Lawrence
 
Anmeldelsesdato:23-08-2011
Medvirkende:Som:
Robert PattinsonJacob Jankowski
Reese WitherspoonMarlena Rosenbluth
Christoph WaltzAugust Rosenbluth
Hal HolbrookJacob Jankowski - som gammel
Paul SchneiderCharlie
James FrainRosie's Caretaker

Romantisk hyggemagi
 
Han prøver da, Robert Pattinson. At komme så langt væk fra Twilight som muligt, men det er selvfølgelig ikke nemt, når man ser så lidende ud uanset hvilken rolle man spiller. I Water for Elephants spiller den unge brite en ung mand på grænsen til at blive dyrlæge. Han mangler bare sin sidste eksamen, da hans liv lægges i ruiner. Det var ellers lykkedes for hans polske immigrant-forældre at skabe en sikker tilværelse for ham. Han har aldrig kendt til sult eller afsavn, han ved ikke hvad det vil sige at være selvisk eller grusom. Men det skal han nok lære.


Copyright:
Fox Film
En ny verden
Jacob Jankowski hedder vores unge helt, som i 1931 hopper på det første og bedste godstog, efter han har opgivet af gå hele vejen til storbyen og et forhåbentlig bedre – dog nu forældreløst – liv. Toget viser sig at være et omrejsende cirkus. Den slags med vilde dyr og klovne. Det byder tilmed også på løver, hyæner, giraffer og malede cirkusartister. Det er på alle måder en fuldstændig omvendt verden end den Jacob kender til, og måske også derfor fascineres han af den. Snart har han i hvert fald bildt den farlige cirkusleder August ind, at han er færdiguddannet dyrlæge, men endnu mere dumdristigt er det af ham ikke at lægge afstand til cirkus’ kønne hovedattraktion, Marlena (Reese Witherspoon), som er gift med rovdyret August. For ulig løven mangler han ikke sine tænder.

Old School romantik
Francis Lawrence, der tidligere har instrueret Constantine og I am Legend – for ikke at tale om Britneys "I’m a slave 4 u" og "Circus" og Lady Gagas "Bad Romance" – er en mand der ved hvordan man komponerer billeder og med hjælp fra fotograf Rodrigo Prieto (Frida, Babel) og komponist James Newton Howard (King Kong, The Dark Knight) har han skabt et sanseligt, sensitivt og svært nostalgisk univers. Det er en nydelig balance af ulmende drama og smuk hverdagspoesi. For selvom cirkusset kæmper med økonomien ligner denne ene dag den næste. Altså indtil de investerer i den 53-årige Rosie, som Jacob får ansvaret for at træne. Hendes tidligere træner mener hun er snotdum, men Jacob er ikke overbevist. Enhver, der kan gøre sig fri, smutte ud for at snuppe sig en drink og liste tilbage igen og fastgøre sig selv, kan ikke være helt dum. Slet ikke hvis man er en elefant!


Copyright:
Fox Film
Fra det gale til de delikate
Og således bliver trekantsdramaet mellem Jacob, Marlena og August til firkantsdrama med Rosie som sidste aktør. Hun driver nemlig August til vanvid og i deres blodige kamp drives Marlena og Jacob tættere sammen, hvilket driver August til endnu større vanvid. Vi ved en ulykke ligger lige rundt om hjørnet, både fordi rammehistorien med en meget gammel Jacob (Hal Holbrook i højt humør) har afsløret det og fordi andet næsten ikke kan lade sig gøre, når man har med vilde følelser og utæmmede temperamenter at gøre. Christoph Waltz skal også fremhæves for sin intense præstation. Hans cirkusdirektør er mindst lige så gal som hans nazibøddel i Quentin Tarantinos Inglourious Basterds var det, og imellem hans raserianfald udspilles vores lille kærlighedshistorie med den glamourøse gadeprinsesse Marlena og den ukuelige godhjertede Jacob. I mindre talentfulde hænder havde det hele været en kedelig kliché, men hvis man er blød om hjertet, vil man nemt kunne fortære denne fine, lille film om at gøre det rigtige, finde sig selv og ikke være bange for at tage chancer.
 
DVD-vurdering
Det er blot to overfladiske featuretter, der er vedlagt: En om Robert Pattinson og en om Reese Witherspoon. Tarveligt at der ikke er mere!

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (1 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Frank
21-8-2011 21:45
En gribende flot film - perfekt til en aften i biografen.


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Vinterbrødre7/12
Tilbage til Montauk7/12
Suburbicon7/12
Thelma30/11
Kedi30/11
Lumière!23/11
Mordet i Orientekspressen23/11
The Square23/11
Justice League16/11
Rodin16/11
Flere bio-anmeldelser
 
Abernes planet: Opgøret1/12
Spider-Man: Homecoming27/11
Grusomme mig 320/11
Transformers: The Last Knight13/11
It Comes at Night10/11
The Mummy6/11
Filmen om Kaptajn Underhyler23/10
Baywatch20/10
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken film vandt Oscaren for 'bedste film' i 2002?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google