CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
SuperClásico

Produktionsland:
Danmark

Produktionsår:
2011

Manuskript:


Producere:
Signe Leick Jensen
Lars Bredo Rahbek

Fotograf:
Jørgen Johansson

Klipper:
Søren B. Ebbe

Komponist:


Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributør:
Sandrew Metronome

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(15 stemmer)

Læs også...
Anmeldelser:
21-02-12:
Klassefesten
16-08-10:
Alting bliver godt igen
27-05-10:
Over gaden under vandet
07-04-10:
Applaus
13-10-08:
Flammen & Citronen
01-10-07:
Den sorte Madonna
17-05-07:
Prag
02-10-06:
Drømmen
23-04-02:
En kærlighedshistorie
21-08-01:
Italiensk for begyndere
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
2.35:1

Lyd:
DTS 5.1

Ekstra materiale:
Kommentarspor, interview, klip fra TV2 Nyhederne, musikvideo, trailer
SuperClásico

Anmeldt af:Pelle Sonne Lohmann
Genre:Komedie
Varighed:94 minutter
Instruktør:Ole Christian Madsen
 
Anmeldelsesdato:26-09-2011
Medvirkende:Som:
Paprika SteenAnna
Anders W. BerthelsenChristian
Sebastián EstevanezJuan Diaz
Jamie MortonOscar
Mikael Bertelsenfortælleren

Kaos og kærlighed i Buenos Aires
 
Ole Christian Madsen har for længst sikret sig en status som én af landets vægtigste og vigtigste instruktører – med film som En kærlighedshistorie (2001), Nordkraft (2005) og Flammen & Citronen (2008) har han på hudflettende vis gransket Danmark og dansken på en indgående facon, der har tiltalt både kritikere og publikum, som i reglen er strømmet ind i biograferne. Med SuperClásico udvider han sit kunstneriske felt markant, idet han hér for første gang prøver kræfter med komikkens univers.


Copyright:
Sandrew Metronome - Shazia Khan
Skilsmisse-kaos
Livet er gået fuldstændig i stå for Christian (Anders W. Berthelsen), der efter at konen Anna (Paprika Steen) har forladt ham er gået mere eller mindre i hundene. Mens Anna boltrer sig i Argentina, hvor hun arbejder som højtprofileret fodboldagent og danner par med fodboldstjernen Juan Diaz, lever Christian en stadigt mere forsumpet og trøstesløs tilværelse hjemme i Danmark, hvor hans vinhandel er på randen af konkurs, og hvor teenagesønnen Oscar (Jamie Morton) har lukket sig helt ind i sig selv. Christian kan ikke få sig til at underskrive skilsmissepapirerne, som Anna har sendt ham, og han beslutter derfor at tage til Argentina med en skjult dagsorden om at vinde Anna tilbage.

Flot, men karikeret
SuperClásico udspiller sig således mestendels i Argentina, og det er lykkedes holdet bag at få skruet en flot og laber film sammen – Buenos Aires tager sig skøn og idyllisk ud, som var den en anden lille landsby, og de varme toner og farver tegner værket. Til gengæld bliver filmen aldrig for alvor morsom, og det er selvfølgelig problematisk for en selverklæret komedie som denne – skuespillerne gør det overordnet fornuftigt, og man føler sig nogenlunde underholdt hele vejen igennem, men karaktererne fremstår så karikerede, at de er svære at tage alvorligt, hvilket trods alt er en forudsætning for rendyrket succes selv i denne genre.


Copyright:
Sandrew Metronome - Shazia Khan
Spændende sidehistorie
Generelt driller persongalleriet, for filmen ville fungere så uendeligt meget bedre, hvis man følte noget mere for figurerne, hvis man led og sled sammen med dem. Det er bare drønsvært, når man ikke holder synderligt meget af dem – og det ér altså ikke nemt at falde for Christians fjollede og akavede fremgangsmetoder og Annas lige så kolde og kategoriske afvisninger. Mest interessant er måske i virkeligheden sidehistorien om sønnen Oscar, der forvilder sig væk fra forældrene, da han forelsker sig hovedkulds i den lokale Veronica, som han indleder en forsigtig affære med.
SuperClásico er fin nok – den er flot og velspillet, men ikke videre vedkommende.
 
DVD-vurdering
Det er ikke mange dvd/BR-udgivelser, der kan erklære at have indslag fra Nyhederne liggende som ekstramateriale, men det har denne såvel som et indslag fra Filmhuset, hvor instruktør Ole Christian Madsen interviewes.
Lige ledes er Madsen med på kommentarsporet med hovedrolleindehaver Anders W. Berthelsen og han er intet skidt selskab. Han er rolig i tonen men utrolig livlig i sin fortælling.
Endelig er der en såkaldt musikvideo i bonus materialet, men det viser sig blot at være nogle klip fra bag kameraet tilsat lidt musik.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (1 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Alex A.
17-3-2011 22:17
Endnu en dansk instruktør som lefler for dansken, med en tydeligvis uinteressant komedie.

Fine film på cv'et, men det er da ødelagt nu, med denne Susanne Bier klon af en film.

Hvor fanden er nytænkningen i dansk film?? Hvor er originaliteten??


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
The Meg9/8
Mission: Impossible - Fallout2/8
Hotel Artemis26/7
Sicario 2: Soldado19/7
Mamma Mia! Here We Go Again19/7
Landet af glas19/7
Skyscraper12/7
Under træet5/7
Ant-Man and the Wasp4/7
Du er den28/6
Flere bio-anmeldelser
 
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
The Florida Project17/7
The Shape of Water16/7
Game Night13/7
Molly's Game6/7
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri3/7
Black Panther2/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilket år udkom Titanic?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google