CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Orla Frøsnapper

Produktionsland:
Danmark

Produktionsår:
2010

Manuskript:
Vicki Berlin, Søren Danielsen, Peter Dodd, Michael W. Horsten

Producere:


Fotograf:


Klipper:
Erick Leos

Komponist:
Halfdan E
Søren Siegumfeldt

Censur:
Tilladt for alle

Distributør:
SF Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(5 stemmer)

Læs også...
Anmeldelser:
26-02-15:
Albert
17-06-13:
Otto er et næsehorn
07-02-13:
Otto er et næsehorn
19-09-12:
Gummi T
08-02-08:
Frode og alle de andre rødder
10-05-07:
Den grimme ælling & mig
26-02-07:
Sprængfarlig bombe
17-10-05:
Adams æbler
17-01-05:
Brødre
18-03-02:
Jolly Roger
14-11-01:
Et rigtigt menneske
07-08-00:
Max [dk]
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
1.85:1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Trailers, stills
Orla Frøsnapper

Anmeldt af:Frederik Asschenfeldt Vandrup
Genre:Animation, familiefilm
Varighed:81 minutter
Instruktør:Peter Dodd
 
Anmeldelsesdato:08-11-2011
Medvirkende:Som:
Nikolaj Lie Kaasst. Orla Frøsnapper
Thure Lindhardtst. Victor
Nicolaj Kopernikusst. Jakob
Katrine Falkenbergst. Clare
Ole Thestrupst. Smeden
Margrethe Koytust. Fru Olsen
Se komplet creditliste her

På flugt fra Frøsnapperen
 
Ole Lund Kirkegaard har med sine genkendelige og elskede børnebøger præget en hel ungdomsgeneration, og efter Olsen Banden og H.C. Andersen har været sat på computeranimeret form er det nu hans ungdomslømmel over dem alle, Orla Frøsnapper, der ikke blot får en digital overhaling, men også går i 3D for at imødekomme tidens krav. På den tekniske front er det en noget svingende affære, hvor man naturligvis aldrig vil få en danskproduceret animationsfilm ti l at ligne de amerikanske forbilleder, der koster 20-40 gange så meget at producere, og netop derfor skal passe på, at man ikke prøver at gå dem for meget i bedene.


Copyright:
SF Film
Historien er velkendt og opdateret til at passe til formatet. Orla Frøsnapper er lømlen, som i virkeligheden bare er lidt utilpasset og ensom. Han jager Victor og Jakob – den pæne dreng og hans frimodige kammerat – og de udtænker fælder for den langlemmede modstander samtidig med de i al lilleby-venskabelighed driller de lokale. Det er hyggeligt og tilforladeligt – og egentlig ikke så meget mere.
Et cirkus gør sin entré og filmens handling tager form omkring Victor og Jakobs forsøg på at få lov til at optræde til cirkusforestillingen med Jakobs hund Pølse, men det er ikke så let, når Frøsnapperen er i hælene på dem – især ikke da han også vil bruge Pølse til hans helt eget og farlige cirkusnummer.

Det klæder egentlig filmen om Orla Frøsnapper, at den starter helt løst og ustruktureret. Vi kommer ind midt i Victor og Jakobs hverdag – og der går lang tid før et egentligt plot materialiserer sig, men omvendt bliver det også en svaghed, at der aldrig gøres mere ud af at tegne figurerne. Til gengæld er stemmepræstationerne fine med Nikolaj Lie Kaas på overarbejde som flere af figurerne. Der gemmer sig gode grin og opfindsomme spillopper undervejs – de fleste planket fra bøgerne og også med i den nu noget bedagede filmatisering af Ole Lund Kirkegaards to bøger om Lille Virgil og Orla Frøsnapper fra 1980. Den gang stod Gert Fredholm bag kameraet, og han har pudsigt nok også taget sig godt af skuespillerinstruktionen i denne ombæring.


Copyright:
SF Film
Orla Frøsnapper fortjener et pænt publikum, fordi den helt særlige tone i Ole Lund Kirkegaards forfatterskab fortjener at blive formidlet til et nyt publikum, men det er næppe denne film, der for alvor løser opgaven. Dertil virker den for fjern fra det høje tempo og dynamikken i det øvrige animerede underholdningstilbud til samme målgruppe. Det er hyggeligt, tilforladeligt og provinsielt – men måske mest for os, der kan huske det første møde med Frøsnapperen i bogform og med forfatterens egne og helt særegne illustrationer til.
 
DVD-vurdering
Filmens teasers og trailer samt nogle fotos fra filmen.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Vi ses deroppe14/6
Stor som en sol14/6
Den skyldige14/6
Sommeren 19937/6
Junglebanden7/6
Jurassic World: Fallen Kingdom7/6
Fædre og sønner6/6
Isle of Dogs31/5
Mit Grønland24/5
Skjold & Isabel24/5
Flere bio-anmeldelser
 
The Greatest Showman18/5
Star Wars: The Last Jedi16/4
Mordet i Orientekspressen13/4
The Killing of a Sacred Deer2/4
Justice League26/3
The Square23/3
Thor: Ragnarok12/3
Blade Runner 20492/3
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken Spike Lee-film har John Turturro ikke været med i?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google