CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
George Harrison: Living in the Material World

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2011

Manuskript:


Producere:
Olivia Harrison
Martin Scorsese
Nigel Sinclair

Fotograf:
Martin Kenzie
Robert Richardson

Klipper:
David Tedeschi

Komponist:


Censur:
Tilladt for alle

Distributør:
Nordisk Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 3 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
29-09-16:
The Beatles: Eight Days a Week - The Touring Years
30-07-15:
Amy
27-04-15:
A Hard Day's Night
17-04-08:
Shine a Light
06-12-05:
Bob Dylan - No Direction Home
21-10-03:
The Last Waltz
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
1.78:1

Lyd:
Dolby Digital 5.1, DTS

Ekstra materiale:
5 ekstra scener
George Harrison: Living in the Material World

Anmeldt af:Mikkel Kofod
Genre:Dokumentar
Varighed:200 minutter
Instruktør:Martin Scorsese
 
Anmeldelsesdato:25-11-2011
Medvirkende:Som:
Paul McCartney
Ringo Starr
Terry Gilliam
Eric Idle
Eric Clapton
Olivia Harrison
Se komplet creditliste her

En fest for de indviede
 
Man skal nok have et virkelig blødt punkt for The Beatles og George Harrison for at kunne holde koncentrationen hele vejen gennem Martin Scorseses tre timer og tyve minutter lange George Harrison: Living in the Material World. Dokumentaren om eks-Beatlen, der levede i skyggen af John Lennon og Paul McCartney, men blomstrede som solist, er et musikhistorisk dokument, men også et overskudsprodukt, som det nok kun er de allermest dedikerede Beatles-fans, der vil elske. For os andre bliver det kedeligt i længden.


Copyright:
Nordisk Film
Filmen afdækker via arkivoptagelser og interviews hele George Harrisons liv. Fra spæd ungdom til hans død som 57-årig. Det mest interessante ved filmen er dens kortlægning af en hidtil blind vinkel i historien om The Beatles. Bandets spæde start fortælles fra George Harrisons synsvinkel, hvilket er et velkomment skift i perspektiv i den velkendte historie, der som regel har Lennon og McCartney i centrum. Her lærer vi, at Harrison nærmest var uinteresseret i sangskriveri i 1960’erne, hvilket er en interessant oplysning om en mand, der har skrevet "While my Guitar Gently Weeps" og "Here Comes the Sun".

Men i forhold til filmens dagsprojekt af en spilletid får man for lidt at vide om George Harrison, og man savner en grundlæggende journalistisk tilgang til stoffet. Der refereres til Pete og Stuart, men det oplyses aldrig, at der er tale om de tidlige bandmedlemmer med efternavnene Best og Sutcliffe. Det oplyses aldrig, hvilket årstal historien befinder sig i, så man skal have styr på sin Beatles-paratviden for at kunne følge med. Og det oplyses heller aldrig, hvad Harrison døde af (kræft). Pressematerialet fortæller, at filmen indeholder Harrison-musik, der aldrig har været udgivet før, men man skal bruge udelukkelsesmetoden for at opdage, hvilke numre det er – filmen fortæller det ikke.


Copyright:
Nordisk Film
En pædagogisk hånd savnes også i udvælgelsen af de mange(!) anekdoter, der fortælles af et All Star-hold af "talking heads" fra film- og musikbranchen. Anekdoterne er mildt underholdende, men savner en vinkling og kontekst, og de kommer aldrig ind under huden på hovedpersonen. Hvorfor blev George Harrison eksempelvis så gode venner med et dusin Hell’s Angels rockere, at han lod dem flytte ind i The Beatles’ pladeselskabs lokaler? I flere anekdoter hører vi, at George var en flinker fyr, men at han også havde en mørk side. Men hvad denne mørke side bestod i – udover den obligatoriske rockstjerne utroskab – afdækkes aldrig.

Der er dog godbidder for The Beatles-fans – og hvem er ikke det? – og det er rørende, da Harrisons enke fortæller om hans sidste minutter. Men et livsforløb følger sjældent reglerne for en films dramaturgi, og det er heller ikke tilfældet med George Harrison: Living in the Material World. Det bliver redundant med de mange anekdoter af tvivlsom relevans, og de talende hoveder forbliver, ja, talende hoveder. Så interessante er de ikke at se på.
Filmen bærer ikke Scorseses særlige medrivende touch og minder kun om hans andre langt mere underholdende musikfilm ved at den også beskæftiger sig musik fra 1970’erne. Som en dedikeret fan kaster Scorsese et beundrende blik på sit afdøde idol, men for os andre knapt så dedikerede er det svært at bevare interessen.

Filmen vises simultant i ti biografer landet over mandag 24. oktober ved en særlig eventaften og ved en ekstra visning i Imperial i København d. 25. oktober.
 
DVD-vurdering
Første del af filmen finder man på disk 1, mens anden del ligger på disk 2 sammen med nogle ekstra scener. Det er dog ikke så slemt som det lyder. De ekstra optagelser (3 af dem er interviews) er dog lettere ligegyldige.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Bobbi Jene19/4
Hvad vil folk sige19/4
Midnight Sun12/4
Rampage Out of Control12/4
Ud af intet12/4
A Quiet Place5/4
Faces Places5/4
Den of Thieves5/4
Lucky5/4
The Post5/4
Flere bio-anmeldelser
 
Star Wars: The Last Jedi16/4
Mordet i Orientekspressen13/4
The Killing of a Sacred Deer2/4
Justice League26/3
The Square23/3
Thor: Ragnarok12/3
Blade Runner 20492/3
The Beguiled23/2
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Færdiggør denne filmtitel: P.S. I Love...?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google