CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Rosa Morena

Produktionsland:
Danmark, Brasilien

Produktionsår:
2009

Manuskript:


Producere:
Thomas Gammeltoft
Astrid Hytten
Hank Levine
Ivan Teixeira

Fotograf:
Philippe Kress

Klipper:
Anja Farsig

Komponist:
Frithjof Toksvig

Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributør:
Nordisk Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 2 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
16-09-08:
Dansen
05-03-08:
Kærlighed på film
25-04-07:
Der var engang en dreng
02-10-06:
Drømmen
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
2.35:1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Trailers
Rosa Morena

Anmeldt af:Frederik Asschenfeldt Vandrup
Genre:Drama
Varighed:86 minutter
Instruktør:Carlos Augusto de Oliveira
 
Anmeldelsesdato:29-11-2011
Medvirkende:Som:
Anders W. BerthelsenThomas
Bárbara GarciaMaria
David DencikJakob
Vivianne PasmanterTereza
Iben HjejleChristine

Dit barn, mit barn, vores barn
 
Anders W. Berthelsen har i høj grad været i Sydamerika det sidste års tid. Først i Ole Christian Madsens løse og løsslupne SuperClásico og nu i Carlos Augusto de Oliveiras mere alvorlige og faktisk ganske vellykkede Rosa Morena. I en let dramaform udspiller der sig et trekantsdrama i Sao Paolos favela mellem en mor, en mand og en dansker på afveje og hvis man ser bort fra en nødvendig, men også lidt utroværdig afslutning, så er der meget, der klinger fint og oprigtigt i Rosa Morena, der er produceret gennem talentfabrikken New Danish Screen.


Copyright:
Nordisk Film - Philippe Kress
Thomas er kørt sur i sit liv i Danmark. Arbejdet giver ikke megen mening, kæresterne er rigmandsflirter ude af hans liga og drømmen om at adoptere et barn til at give tilværelsen ny næring bliver blokeret af de danske adoptionsregler, der ikke tillader enlige homoseksuelle at adoptere. Derfor tager han på en rejse til Brasilien, hvor hans gode ven bor og ejer en bar sammen med sin brasilianske kone. Men vennen er ikke det eneste mål for rejsen, for blandt favelaens mange fattige kvinder håber Thomas på at finde en, der er med på at sælge sit barn.

Det er ret beset kontroversielt og kunne sagtens have været drejet med Thomas som den usympatiske vesterlænding, men det er svært at forestille sig Anders W. Berthelsen i en rigtig usympatisk rolle og det sker bestemt heller ikke her, hvor han kuldslået på sjælen forsøger at finde en løsning langt fra hjemmet. Det går naturligvis ikke helt efter planen, men han finder dog Maria, der er gravid, og aftaler med hende, at han bliver noteret som barnets fader, når hun nedkommer. Mod at købe hende et hus og på den måde give hendes tilværelse et skub i den rigtige retning, kan han tage barnet med hjem til Danmark efter fødslen, men Thomas er så godt et menneske, at han gerne vil lære Maria ordentligt at kende. Så han flytter ind trods vennens mange advarsler, for hvad kan der ske, når Maria pludselig er kommet på fode og i virkeligheden har råd til at beholde sin nyfødte datter.


Copyright:
Nordisk Film - Philippe Kress
Tonen i Carlos Augusto de Oliveiras debutfilm er mere alvorlig end den gængse danske drama-komedie og det klæder dansk film at indgå i et co-produktion med Brasilien, hvor de eksotiske lokaliteter for en sjælden gangs skyld føles autentiske. Hele handlingen udspiller sig i det sydamerikanske og som tilskuer er man på udebane sammen med vores hovedperson, hvis til tider godtroende naivitet tager sig nogle gevaldige sammenstød med hans nordiske forventning om, at tingene skal gå ordentligt for sig. Og på den måde bliver historien på godt og ondt et portræt af vesterlændingen, der drevet af et behov begiver sig ud på fremmede grunde, fyldt af velmenende intentioner, men samtidig også uden forståelse for, hvordan spillereglerne kan være fundamentalt anderledes. Det er godt skildret og kan i bedste fald give tilskueren en omgang selverkendelse med hjem, når man ser denne tvetydighed i tilgangen til en fremmed kultur skildret så kompakt. Netop derfor klinger filmens sidste scene – der naturligvis ikke skal afsløres her – også lidt hult, for her er det netop den hjemlige dramaskabelon for det opløftende drama, der træder i kraft på trods af, hvad man kunne forvente fra den virkelighed, som periodevis vellykket er forsøgt skildret undervejs. På den måde bliver Rosa Morena pludselig spiselig for hele det biografpublikum, der foretrækker den udelte tro på det gode i mennesket – og måske netop derfor kvalificerer den så fint til det Biografklub Danmark-koncept, som den er en del af.
 
DVD-vurdering
Kun nogle trailers.

Ekstra materiale:
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (1 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
sussi knudsen
13-5-2011 09:14
selvfølgelig skal jeg se filmen da jeg er så heldig at Carlos er min svigersøn og jeg ved at han bliver en meget stor og efterspurgt instruktø.


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Det tredje mord16/8
The Equalizer 216/8
Nancy16/8
The Spy Who Dumped Me16/8
The Meg9/8
Mission: Impossible - Fallout2/8
Hotel Artemis26/7
Sicario 2: Soldado19/7
Mamma Mia! Here We Go Again19/7
Landet af glas19/7
Flere bio-anmeldelser
 
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
The Florida Project17/7
The Shape of Water16/7
Game Night13/7
Molly's Game6/7
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri3/7
Black Panther2/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvem spiller Brendan Frasers forældre i Blast From the Past?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google