CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Conan the Barbarian

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2011

Manuskript:
Thomas Dean Donnelly, Joshua Oppenheimer [I], Sean Hood

Producere:
Boaz Davidson
Joe Gatta
Avi Lerner
Fredrik Malmberg
Les Weldon

Fotograf:
Thomas Kloss

Klipper:
Ken Blackwell

Komponist:
Tyler Bates

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Midget Entertainment

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(5 stemmer)

Læs også...
Anmeldelser:
10-06-13:
Bullet to the Head
10-07-11:
Season of the Witch
05-05-10:
Avatar
03-01-05:
Hellboy
26-11-02:
Blade 2
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
2.35:1

Lyd:
Dolby Digital 5.1, DTS

Ekstra materiale:
4 featuretter
Conan - The Barbarian

Anmeldt af:Mikkel Kofod
Genre:Action, Adventure
Varighed:112 minutter
Instruktør:Marcus Nispel
 
Anmeldelsesdato:14-12-2011
Medvirkende:Som:
Jason MomoaConan
Stephen LangKhalar Zym
Rachel NicholsTamara
Ron PerlmanCorin
Rose McGowanMarique
Saïd TaghmaouiEla-Shan

Som en fodboldkamp på video
 
Lad os få det overstået med det samme. Udover titlen har Conan - the Barbarian fra 2011 og Conan the Barbarian fra 1982 intet tilfælles. Selskabet bag oplyser, at der er tale om en gendigtning af mytologien snarere end en genindspilning. Hvorfor titlen så ikke også er ændret, når alt andet er, vides ikke. Men når man nu har valgt at planke en titel fra en tidligere Conan-film, ville det være mere oplagt at kalde 2011-versionen for Conan den uovervindelige, som opfølgeren fra 1984 hed. Det er nemlig præcis, hvad Conan er, og det er filmens store svaghed.


Copyright:
UIP
Som elleveårig ser Conan sin far (Ron Perlman) blive dræbt af krigerkongen Khalar Zym (Stephen Lang) i dennes jagt på at samle en kraniemaske, der kan give ham guddommelige kræfter og sætte ham i stand til at underlægge sig hele den Hyborianske verden. Conan sværger hævn, og som voksen drager han ud for at finde Zym og gøre regnskabet op.
Undervejs skal de samme forhindringer ryddes af vejen i form af Zyms soldater igen og igen. Det sker i slow motion akkompagneret af syngende sværdklinger, barkede hænder og en god portion blod.

Kampsekvenserne – og dem er der mange af – er som den slags nu skal være, men selvom det ikke skorter på voldelige optrin, bliver Conans uovervindelighed filmens største svaghed. At følge Conans rejse er nemlig som at gense en fodboldkamp på video, når man kender resultatet. Som elleveårig slagter Conan egenhændigt fem soldater og formår endda at holde et æg intakt i munden samtidig. Efter denne præstation er det begrænset med spændingen om hvem, der vinder, når den voksne Conan slår til Søren. Hans nu svulmende brystkasse, store biceps og dybe stemme får kampene til at synes endnu mere ulige, og han marcherer mod Zym uden problemer med at rydde modstanden af vejen. Conan er verdenens stærkeste mand og den ene slåskamp efter den anden ender med samme resultat. Få nu bare hamret den taber-soldat i jorden så vi kan komme videre!, tænker man til sidst. Selvom det kan være spektakulært at se gense landsholdets sejr, er det overhovedet ikke medrivende.


Copyright:
UIP
Musikken buldrer patosfuldt, og Jason Momoa lægger Conans ansigt i stoiske miner, men det bliver et forsøg på at puste luft i en ballon med læk i. Conans kamp er uinteressant, fordi karakteren udelukkende er defineret ud fra hans ønske om hævn, og universet foldes aldrig ud, så det bliver fascinerende. Det er ikke nok at kun at bruge særegne stednavne for at skabe et spændende fantasy-univers.
Man ville ønske at de to Conan the Barbarian-film havde mere tilfælles. Den ældste har kultkvalitet, et relativt veludfoldet univers og en vis charme. 2011-versionen har ingen af delene.
 
DVD-vurdering
(- af LB)

"Battle Royal" og "Staging the Fights" handler om hvordan filmens actionscener blev til, mens "The Conan Legacy" og "The Man Who Would Be Conan" går mere bag om forfatteren Robert E. Howard og historien bag Conan. Fire vældig fine featuretter.

Ekstra materiale:
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (1 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Gabrielly
3-4-2014 09:05
The new version of Conan didn't do the job, i was bored. I misesd the old storyline due to the fact that is was more realistic come on a boy who slay 4 men. At this point I was already lost, and there was no chance to get back in the saddle.


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Hjertelandet20/9
BlacKkKlansman20/9
Bare Juliet20/9
The Predator13/9
The Seagull13/9
Mod solnedgangen13/9
In the Aisles6/9
Den dag på stranden6/9
The Raft5/9
Ordets magt30/8
Flere bio-anmeldelser
 
Peter Kanin3/9
Avengers: Infinity War31/8
Rampage Out of Control27/8
A Quiet Place24/8
Ready Player One17/8
Pacific Rim Uprising13/8
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvem har ikke spillet Napoleon?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google