CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Green Lantern

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2011

Manuskript:
Greg Berlanti, Michael Goldenberg, Michael Green, Marc Guggenheim

Producere:
Greg Berlanti
Donald De Line

Fotograf:
Dion Beebe

Klipper:
Stuart Baird

Komponist:
James Newton Howard

Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributør:
Warner Home Video

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(6 stemmer)

Læs også...
Anmeldelser:
01-07-16:
Deadpool
23-12-15:
Self/less
18-02-13:
Savages
14-03-12:
Hvis jeg var dig
16-02-11:
Buried
13-10-09:
X-Men Origins: Wolverine
14-08-09:
The Proposal
23-10-08:
The Nines
26-06-07:
Smokin' Aces
24-05-05:
Blade - Trinity
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
2.40:1

Lyd:
Dolby Digital 5.1, DTS

Ekstra materiale:
MMM, slettede scener, 3 featuretter
Green Lantern

Anmeldt af:Mia Brygger
Genre:Action, Sci-Fi
Varighed:113 minutter
Instruktør:Martin Campbell
 
Anmeldelsesdato:13-12-2011
Medvirkende:Som:
Ryan ReynoldsHal Jordan /Green Lantern
Blake LivelyCarol Ferris
Peter SarsgaardHector Hammond
Mark StrongSinestro
Tim RobbinsSenator Hammond
Jay O. SandersCarl Ferris
Se komplet creditliste her

Fjoget helteepos
 
Hal Jordan (Ryan Reynolds) er en ganske almindelig mand. Og så alligevel ikke. Han er en dygtig men dumdristig jagerpilot, en hensynsløs skørtejæger og bag den skinnende facade en bange dreng med en grim fortid, han ikke helt kan se i øjnene. En maverick i ordets reneste betydning. Det er derfor ikke svært at forstå, hvorfor han tilsyneladende af universets mægtige kræfter bliver udvalgt til at beskytte selvsamme som en Green Lantern; et fredsbevarende væsen blandt 3599 andre fordelt over det massive univers. Men der er selvfølgelig andet og mere på spil end opretholdelsen af et fredeligt bosted for mennesker og aliens.


Copyright:
Warner Bros.
En rogue Green Lantern har kastet freden over bord og er blevet opslugt af den værst tænkelige frygt: Frygten selv, som har forvandlet ham til en mastodont af et rumuhyre, halvt ildmonster, halvt blæksprutte. Parallax, som han kaldes, er nu på vej mod jorden af alle steder, og eftersom de 3599 nyklækkede kolleger kun er interesserede i at beskytte deres egne distrikter, er det alene op til Hal at klare skærene. Og han kan knapt nok klare sit eget liv. Hvis det lyder fjollet, så tag endelig ikke fejl. Det er fjollet, men ikke på den fede måde.

Opskriften på fiasko
Det moderne publikum er efterhånden vant til at skulle sluge de mest absurde plots indenfor superheltegenren og Green Lantern er ingen undtagelse. Men filmens allegori om vilje (læs: Mandsmod) versus frygt er alligevel en tand sværere at få ned. Af flere årsager. Det er et monstrøst universelt budskab om ikke at lade frygten tage over og utvivlsomt ét, de fleste kan relatere til, men i disse filmskaberes hænder bliver det til barnagtig leg med store følelser, de ikke håndterer korrekt. Filmen giver begrænset plads til at lade den ufuldkomne Hal se sine egne dæmoner i øjnene og til at vokse med den enorme opgave han har fået kastet i fjæset. I stedet fokuserer den på at charmere med sine kvikke bemærkninger og hårdtslående effekter. Det er tomt og overfladisk.


Copyright:
Warner Bros.
Hal Jordan er skåret akkurat som en ægte superhelt; kæk og respektløs, hvilket Ryan Reynolds er født til at spille, men når han kæmper med de helt store følelsesknuder går det grueligt galt. En ydmyg Reynolds er ganske enkelt en pinlig ting at overvære og et grufuldt banalt manuskript, der har en umådelig trang til at skære alt ud i pap, så de helt små også kan følge med, trækker hele foretagendet ned på et plat og til tider tåkrummende enfoldigt plan. Man efterlades med følelsen af at have set morgen tv’s tegnefilm, hvor latterligt karikerede skurke taler med grove stemmer og får os til at fnise, men ikke rigtig bævre, som vi burde og med en helt i front, der er gæv nok til at udspy fjollede bemærkninger, men mangler nerve og dybde til at få os til at tro på sin mission.
 
DVD-vurdering
(- af LB)

Tre featuretter, en forsmag på Green Lantern-animationsserien og en digital tegneserie med the Justice League (altså DC Comics helte) udgør sammen med et lettere uinteressant Maximum Movie Mode-spor ekstramaterialet på Blu-ray’en.
Man kan også se filmen i to versioner, biografudgaven og en Extended Cut. De tre nørdede featuretter om hhv. universet omkring Green Lantern, Ryan Reynolds’ arbejde med figuren og det tre kvarter lange bag kameraet-indslag "Focus Points" er dog værd at se.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (1 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Kalle
12-11-2012 20:10
Shit, hvor er den dog elendig!! Helt enig med anmelderen.


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Justice League16/11
Rodin16/11
Glasslottet16/11
QEDA16/11
Ballerina9/11
The Killing of a Sacred Deer9/11
Monsieur Verdoux9/11
Den unge Karl Marx9/11
Human Flow9/11
The Shining9/11
Flere bio-anmeldelser
 
Filmen om Kaptajn Underhyler23/10
Baywatch20/10
Wonder Woman16/10
Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge9/10
Alien: Covenant6/10
Free Fire2/10
Get Out26/9
Kong Arthur: Legenden om sværdet25/9
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken Danny Boyle-film har ikke enten Ewan McGregor eller Cillian Murphy i hovedrollen?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google