CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Transformers 3

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2011

Manuskript:
Ehren Kruger

Producere:
Ian Bryce
Tom DeSanto
Lorenzo di Bonaventura
Don Murphy

Fotograf:
Amir M. Mokri

Klipper:
Roger Barton
William Goldenberg
Joel Negron

Komponist:
Steve Jablonsky

Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributør:
Paramount

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(8 stemmer)

Læs også...
Anmeldelser:
13-11-17:
Transformers: The Last Knight
25-11-14:
Transformers: Age of Extinction
08-03-11:
Red
01-02-11:
Jonah Hex
24-11-09:
Transformers: De faldnes hævn
05-12-07:
Transformers
15-12-05:
The Hitchhiker's Guide to the Galaxy
25-02-04:
Bad Boys 2
 

Læs også...
I temaet Oscar 2012:
 
Albert Nobbs
Kamæleonen
Hugo
Oscar-vinderne 2012
Jernladyen
The Descendants
Dame, Konge, Es, Spion
The Artist
War Horse
Midnight in Paris
Oscar-nomineringerne 2012
Pina
The Girl with the Dragon Tattoo
The Tree of Life
Moneyball
Nader og Simin - en separation
Bridesmaids
Niceville
Harry Potter og dødsregalierne - del 2

DVD-specifikationer
Billedformat:
2.40:1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Intet
Transformers 3

Anmeldt af:Kenneth McNeil
Genre:Action, Adventure
Varighed:148 minutter
Instruktør:Michael Bay
 
Anmeldelsesdato:12-12-2011
Medvirkende:Som:
Shia LaBeoufSam Witwicky
Rosie Huntington-WhiteleyCarly
Josh DuhamelLennox
John TurturroSimmons
Tyrese GibsonEpps
Patrick DempseyDylan
Se komplet creditliste her

Nypuritansk exploitation
 
Tænk, hvis Neil Armstrongs store spring for menneskeheden i 1969 i virkeligheden blot var en undskyldning for at undersøge et nedstyrtet rumskib fra en fremmed civilisation? Og tænk, hvis Michael Bay lærte at korte den overflødige halve time ud af sine film? Nuvel. Én ud af to må gå an.


Copyright:
UIP
Ny blondine, samme befamling
Det kontrafaktiske afsæt med et fordækt formål for rumkapløbet mellem USA og Sovjetunionen leder naturligt tankerne over på Watchmen.
Der går dog ikke mange minutter – faktisk kun to-tre – før man forsikres om, at man er så langt fra Alan Moores tegneserieklassiker, som det er fysisk muligt.
Længere går der nemlig ikke, før vi – fra frøperspektiv – ser en ung piges uendeligt lange, nøgne ben bestige et sæt trapper, mens hendes solbrune balder gynger fra side til side. Det er en direkte pendant til scenen i Transformers: De faldnes hævn, hvor dén films (mørkhårede) blondine, Megan Fox, gnubber sig så æggende op af en motorcykel, at der nærmest kun mangler orgasmelyde.
Transformers-filmene er exploitation fra ende til anden – og treeren er ingen undtagelse. Den største forskel mellem 70’ernes exploitation og nutidens er, at det er mere socialt acceptabelt – og mindre provokerende – at se gigantiske robotter end at se nonner partere hinanden i titusinde stykker.

Tomme lærreder
Transformers-filmene er harmløs opium for masserne. Penetrationen er begrænset til robotterne, der ikke behøver mange undskyldninger for at stikke deres skruer og tandhjul ind i hinanden. Vores helt, Sam, og hans udkårne, Carly, derimod nøjes med at danse om den coitale grød. Kameraet afdækker hver en milimeter af deres spændstige kroppe, men lader dem aldrig afdække hinanden.
Det er dog på sin vis begrundet inden for universet: Robotterne er nemlig de virkelige hovedpersoner. Det kan godt være, at to timer af spilletiden er viet Sam, Carly og en håndfuld andre centrale aktører (bl.a. Patrick Dempsey som den lyssky milliardær Dylan Gould), men Bay formår aldrig at etablere én eneste figur som troværdig eller interessant. Man bliver mere berørt, da en ond Decepticon tvinger Bumblebee i knæ for at henrette ham med et projektil gennem baghovedet, end da Sam og Carly er ved at falde flere hundrede meter fra en kollapsende skyskraber.


Copyright:
UIP
Udtænkt i og oplevet med mellemgulvet
Det er for den halve time med Optimus Prime, Megatron og alle de andre, at man indløser billet til Transformers 3.
Det er i hvert fald ikke for at blive litterært beriget. Hvis man ser bort fra den kontrafaktiske krølle, er fortællingen i Transformers 3 en simpel parafrase af de to forgængere. Det handler igen om Autobots, Decepticons og hele menneskeheden som hjælpesløse gidsler i deres magtkamp. Mere behøver man egentligt ikke at vide.
For Transformers er – for nu at låne John Malkovichs ord fra én af filmens sjovere scener – ”not just a visual, but a visceral experience”. De mange millioner dollars brugt på computereffekter er givet godt ud. Når de mange tons antropomorf stål folder sig ud i Chicagos gader og bassen fra Steve Jablonskys Inception-inspirerede soundtrack rammer lige ind i mellemgulvet, er det umuligt ikke at blive revet med. Når raketterne flyver om ørene og olien og blodet sprøjter ud gennem biograflærredet, giver man simpelthen pokker i, at det hele er kriminelt fordummende.
Transformers 3 er mere et lille skridt end et stort spring for robotsploitation. Men det er dog robotsploitation. Og det kan man sjældent få for meget af.
 
DVD-vurdering
Dvd'en indeholder intet ekstramateriale.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (2 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Mike
30-12-2011 18:26
Så noget af den i går, men var nødt til at tage den af. Denne film må bestemt være på listen over de film med de dårligste replikker og skuespil. Og hvorfor skal vi se på alle de halvnøgne damer hele tiden??? Man føler slet ikke med nogen og man sidder bare og håber på at de onde robotter smadder det hele, så vi kan få nogle nye skuespillere Nu er det 3. gang at en transformer-film er en af årets mest skuffende film, lad os håbe at Michael Bay snart giver os en rigtig transformer-film. Det synes jeg ærligt talt at han skylder os. Kan slet ikke anbefale den overhovedet.

Kenneth Rasmussen
30-6-2011 09:28
Hvor er det ærgerligt at Hollywood ikke kan lade være med at gøre film platte. Det er som om de henvender sig til en flok børn, og det er sgu synd for Transformersfilmene kunne være fantastiske med lidt mere gods i sig. Nu må de nøjes med at være fantastiske mens man ser på robotternes kampe. Michael Bay og hans producerne træder ved siden af.


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Brad's Status14/12
Stalins død14/12
Star Wars: The Last Jedi13/12
Vinterbrødre7/12
Tilbage til Montauk7/12
Suburbicon7/12
Thelma30/11
Kedi30/11
Lumière!23/11
Mordet i Orientekspressen23/11
Flere bio-anmeldelser
 
Abernes planet: Opgøret1/12
Spider-Man: Homecoming27/11
Grusomme mig 320/11
Transformers: The Last Knight13/11
It Comes at Night10/11
The Mummy6/11
Filmen om Kaptajn Underhyler23/10
Baywatch20/10
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken profession har Stellan Skarskård i Good Will Hunting?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google