CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Captain America: The First Avenger

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2011

Manuskript:
Christopher Markus, Stephen McFeely

Producere:
Kevin Feige
Amir Madani

Fotograf:
Shelly Johnson

Klipper:
Robert Dalva
Jeffrey Ford

Komponist:
Alan Silvestri

Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributør:
Paramount

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(7 stemmer)

Læs også...
Anmeldelser:
21-03-17:
Doctor Strange
10-10-16:
Captain America: Civil War
28-04-16:
Captain America: Civil War
23-09-15:
Avengers: Age of Ultron
26-04-12:
The Avengers
13-09-11:
Thor
07-03-11:
Scott Pilgrim mod verden
15-10-10:
Iron Man 2
23-10-08:
Iron Man
27-06-08:
The Incredible Hulk
02-01-08:
Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer
01-08-06:
V for Vendetta
24-04-06:
Serenity
21-12-05:
De fantastiske fire
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
2.35:1

Lyd:
Dolby Digital 5.1, DTS-HD 7.1

Ekstra materiale:
Kommentarspor, kortfilm, featuretter, slettede scener, trailers
Captain America: The First Avenger

Anmeldt af:Frederik Asschenfeldt Vandrup
Genre:Action, Adventure
Varighed:124 minutter
Instruktør:Joe Johnston
 
Anmeldelsesdato:03-01-2012
Medvirkende:Som:
Chris EvansCaptain America / Steve Rogers
Hayley AtwellPeggy Carter
Tommy Lee JonesColonel Phillips
Hugo WeavingJohann Schmidt / Red Skull
Dominic CooperHoward Stark
Stanley TucciDr. Abraham Erskine
Se komplet creditliste her

Den første helt
 
Marvel og Paramount er i fuld gang med at varme til næste sommers store superheltesatsning – historien om The Avengers. Det kræver lang tids opstart, for man har ganske ambitiøst valgt at hellige en hel film til introduktionen af hver af figurerne. Vi har allerede mødt Hulken, Iron Man og Thor – og med Captain America får vi den første oprindelige Avenger på plads, så alt er klart til næste års ekstravaganza.


Copyright:
UIP
I hænderne på den erfarne Joe Johnston er denne sidste dannelseshistorie blevet en overvejende underholdende omgang ramasjang, som i modsætning til forgængerne udspiller sig tilbage i 40’erne – dengang hvor 2. verdenskrig sørgede for klart definerede skurke og helte. Johnston er et godt valg til instruktørstolen, blandt andet fordi han i 1991 med The Rocketeer viste, at han kan kombinere billedsiden fra stilfulde periodefilm med god gammeldags underholdning af den harmløse slags. Det gør han også her, og derfor virker Captain America troværdigt forankret i et charmerende 2. verdenskrigs-univers, hvor teknologien bag kulisserne er en anelse mere avanceret end hvad historiebøgerne angiver.

Steve Rogers er splejset og astmatisk og derfor langt fra den ideelle kandidat, da han gentagne gange forsøger at blive rekrutteret til den amerikanske krigsindsats i Europa. Han vil bare ud og kæmpe, men gang på gang får han afslag, indtil en afhoppet tysk læge overhører hans frustrationer og får ham sendt i tjeneste under den bistre oberst Phillips. I virkeligheden er Steve ved at blive forvandlet til den amerikanske krigsindsats’ fineste våben – den genetisk forbedrede Captain America. Den tyske læge har dog ikke sine avancerede sprøjter helt fra sig selv. For tilbage i Tyskland arbejdede han under den bindegale Johann Schmidt, som i Hydra-organisationen nyder godt af Hitlers penge, men i øvrigt opererer helt på egen hånd. Schmidt er nu selv et produkt af supersoldat-tankegangen og hans overmenneskeideologi forvandler ham hurtigt til superskurken Red Skull.

Plottet er helt enkelt. Vi ser Captain America blive skabt, følger ham på den første mission og overværer opgøret mellem ham og Red Skull. Og så er der lidt romantik på sidelinjen, som dog bliver forpurret, for der den lille kronologiske udfordring, at vi skal have figuren bevaret, så han kan genopstå i nutiden sammen med alle de øvrige superhelte til næste sommer. Den opgave løses ganske tilfredsstillende, og man er vældig fint underholdt hele vejen gennem. Flest point scorer filmen dog i sine brunligt-nostalgiske scener i begyndelsen, hvor den unge og splejsede Steve Rogers skal formes af obersten og Iron Mans far, Howard Stark. Når først kampen mod Red Skull i Europa tager over, så er vi i højere grad tilbage i kendt effektbåret terræn, men Johnston og Co. fører historien fint gennem strabadserne – og nu hviler ansvaret tungt på skaberen af Buffy The Vampire Slayer og Firefly, Joss Whedon, som er travlt optaget med at samle hele holdet i The Avengers.
 
DVD-vurdering
(- af LB)

Meget ofte har skaberne bag filmene noget fornuftigt at sige om deres værker, og det andre gange er spild af tid at lytte kommentarsporet igennem. Sidstnævnte er desværre tilfældet med Captain America, hvor instruktør Joe Johnston får selskab af fotografen Shelly Johnson og klipperen Jeffrey Ford. De hygger sig, vi keder os!

Brug hellere tiden på featuretterne, de er fine alle syv. Derimod er de fire slettede scener lidt lige gyldige, mens kortfilmen "Marvel One-Shot: A Funny Thring Happened On the Way to Thor's Hammer" om Agent Coulson er ganske sjov.


Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (1 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Klaus Johnsen
1-7-2012 15:04
Latterlig lorte film


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Efter stormen25/5
Sweet Dreams25/5
Alt eller intet25/5
Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge24/5
Safari24/5
Free Fire24/5
3 ting18/5
Cézanne og Zola18/5
Alien: Covenant17/5
Kong Arthur: Legenden om sværdet11/5
Flere bio-anmeldelser
 
Syng1/5
American Honey28/4
Arrival24/4
Rogue One: A Star Wars Story18/4
Allied10/4
Fantastiske skabninger... og hvor de findes31/3
The Accountant27/3
Doctor Strange21/3
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilke tre Joel Schumacher-film har Colin Farell spillet med i?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google