CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Incendies

Produktionsland:
Canada

Produktionsår:
2010

Manuskript:
Denis Villeneuve

Producere:
Luc Déry
Kim McCraw

Fotograf:
André Turpin

Klipper:
Monique Dartonne

Komponist:
Grégoire Hetzel

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Scanbox

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 1 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Nyheder:
25-01-11:
Oscar-nomineringerne 2011
 
Anmeldelser:
05-10-17:
Blade Runner 2049
18-03-16:
Sicario
04-06-15:
Enemy
15-04-14:
Prisoners
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
1.85:1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Faeturette, trailers
Nawals hemmelighed

Anmeldt af:Frederik Asschenfeldt Vandrup
Genre:Drama
Varighed:130 minutter
Instruktør:Denis Villeneuve
 
Anmeldelsesdato:17-01-2012
Medvirkende:Som:
Lubna AzabalNawal Marwan
Mélissa Désormeaux-PoulinJeanne Marwan
Maxim GaudetteSimon Marwan
Rémy GirardNotary Jean Lebel
Abdelghafour ElaazizAbou Tarek
Allen AltmanNotary Maddad

Når sandheden skal frem
 
Canadas Oscarkandidat fra sidste år (eller februar 2011) er på mange måder en provokerende film. Et studie i aktiv sorgbearbejdelse, en rejse ind i et religiøst minefelt – og en manipulerende tåreperser, der trækker troværdigheden helt ud til bristepunktet for at levere et stød i mellemgulvet.


Copyright:
Scanbox
Vi åbner i Canada. En ældre dame af mellemøstlig herkomst er død ganske pludseligt, og hendes børn er forståeligt nok chokerede. Men chokket bliver ikke mindre, da det i hendes sidste vilje fremgår, at hun vil begraves nøgen, uden kiste eller gravsten og liggende på maven, så hun vender ansigtet væk fra verden. Et brutalt ønske fra en dame, der tilsyneladende har levet et fornuftigt om end spartansk liv i sin nye tilværelse i Canada. Sønnen afviser blandt, men datteren tager på en rejse tilbage til moderens hjemland (som kunne være Libanon) for at prøve at forstå, hvilke begivenheder, der har fået moderen til at reagere så voldsomt ved sin død.

Rejsen bliver en dramatisk og kulørt omgang, iscenesat af en stilsikker instruktør, der har helt styr på samspillet mellem billeder, lyd og slow-motion-æstetik, men som også pumper sit materiale for følelsesmæssige crescendoer i en næsten sensationel grad. Det er følsomt område at betræde, når man baserer sin historie på fiktion snarere end fakta, og selv om de enkelte grusomheder med sikkerhed har fundet sted, så virker det dramatisk, at de alle skulle samle sig om en og samme person. Sideløbende med datterens noget langsommelige opklaringsarbejde, fortælles forhistorien som flash back, så vi ser, hvad hun opdager. Et af filmens irritationsmomenter er dog, at datterens manglede deduktive evner føles som en strukturel beslutning fra instruktøren, så han kan få gennembruddene i opklaringen til at peake følelsesmæssigt præcis samtidig med, at det medfølgende flash back også peaker. Sagt med andre ord: Publikum er ofte forståelsesmæssigt foran vores hovedperson.


Copyright:
Scanbox
Den blotlagte struktur bliver dog ikke så stort et problem, at det vælter filmen. Denis Villeneuve har så fint styr på sin fortællings dramatiske indslag, at man accepterer svaghederne. Enkelte vil nok føle sig for manipuleret med – samme indvending som man kan komme med mod vores egen Lars von Triers Guldlok-trilogi (Breaking the Waves, Dancer in the Dark og Dogville) – men hvis man accepterer, at vi er ude i menneskelig tragedie maksimeret til ublu melodrama med filmiske virkemidler, så fungerer opskriften.
 
DVD-vurdering
Der er virkelig tale om et bag kameraet indslag; det handler nemlig ikke så meget om hvordan filmen blev lavet som vi bare følger optagelserne og lokalbefolkningen omkring settet. Det er mere en dagbog end noget andet. Ikke helt uinteressant.

Ellers er der bare nogle trailers som ekstramateriale.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (2 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Lenya
2-4-2014 17:51
I am using CyberSource. I have done all that you have said. I have also tested my CyberSource cogfanurition using the API test kit from CyberSource and successfully performed a test auth and capture.My issue is when I go into my comersus store, populate the shopping card and then check out, I can select the payment method but it doesn't take me to the form where I fill in the credit card information.I can give you access to the test store if you would like to try it.[]

Leo
19-2-2012 10:12
I am so blown away at how itneresting the info is on this website. I have bookmarked this page and I truly intend on coming back to the site in the upcoming days. Great job keep up the great work!


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Darling19/10
Kære far19/10
Brylluppet12/10
Snemanden12/10
Good Time12/10
Blade Runner 20495/10
My Little Pony: Filmen5/10
Gensynet5/10
The Beguiled5/10
Hobbyhorse Revolution4/10
Flere bio-anmeldelser
 
Filmen om Kaptajn Underhyler23/10
Baywatch20/10
Wonder Woman16/10
Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge9/10
Alien: Covenant6/10
Free Fire2/10
Get Out26/9
Kong Arthur: Legenden om sværdet25/9
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Efter hans død dukkede der ikke mindre end 12 efterlignere op i Hong Kong-film – heriblandt Bruce Rhe, Bruce Leong, Bruce Le, Conan Lee, Dragon Lee, Rocky Lee, Bronson Lee, Tarzen Lee og Bluce Ree. Men hvad var legendens navn?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google