CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Let's Get Lost

Produktionsland:
Danmark

Produktionsår:
1997

Manuskript:
Jonas Elmer

Producere:
Mogens Dester
Per Holst
Ingrid Kofoed

Fotograf:
Bo Tengberg

Klipper:
Mette Zeruneith

Komponist:
Nikolaj Egelund
Povl Kristian

Censur:
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Distributør:
Nordisk Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 5 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
23-02-09:
Blå mænd
25-04-07:
Der var engang en dreng
30-08-06:
Efter brylluppet
02-05-06:
Nynne
10-10-05:
Af banen
15-04-02:
En kort en lang
06-03-02:
Fukssvansen
30-01-02:
Monas verden
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
1.66:1

Lyd:
Dolby Digital 2.0

Ekstra materiale:
Kommentarspor
Let's Get Lost

Anmeldt af:Kirja Marie Touborg Jensen
Genre:Drama
Varighed:92 minutter
Instruktør:Jonas Elmer
 
Anmeldelsesdato:23-01-2012
Medvirkende:Som:
Sidse Babett KnudsenJulie
Bjarne HenriksenMogens
Nicolaj KopernikusSteffen
Troels LybyThomas
Jesper AsholtLille John
Mette HornCharlotte

15 år efter: Lun og livsbekræftende
 
Ser man tilbage på mange filminstruktørers samlede værker, er det normalt debutfilmen, der er en af de mest interessante. Og det er bestemt også tilfældet for danske Jonas Elmer, hvis debutfilm Let's Get Lost endelig er landet på dvd.

Let's Get Lost kom i 1997, lige før Festen og Idioterne vendte alt op og ned på tingene i den danske filmbranche. Men allerede dengang demonstrerede Jonas Elmer en ejendommelighed, en selvstændig stil, og en beskrivelse af mennesker og hverdagslivet med en sjælden humor og kærlighed til karaktererne.
Let's Get Lost er indspillet og improviseret frem over tolv dage, med Elmer som tovholder. Den beskriver livet for Julie og Mogens. Julie (Sidse Babett Knudsen) er syg af vrede og jalousi fordi kæresten René (Martin Kongstad) er gået fra hende, og Mogens (Bjarne Henriksen) driver den af sammen med sine to overførselsindkomst-kammersjukker Steffen og Thomas (Nikolaj Kopernikus og Troels Lyby). Ret meget mere handler filmen egentlig ikke om.

Men smerten og glæden i hverdagen kan jo også være rigeligt. Det er den specielt for Sidse Babetts karakter. En karakter og et spil som i længden bærer meget af filmen og om hvem, den er bygget op. Filmen cementerede hende på den danske scene, og det kræver også kun et gensyn med det opgør hun har, i én enkelt scene med sin elskede, for at forstå, hvor meget det er hun kan. I den scene får hun hele verden til at stå stille, og det er meget gribende.
Sidse Babett Knudsen var dengang relativt nyudklækket fra en fransk skuespilleruddannelse og demonstrerer inderligt en indestæng vrede, sorg og den grusomme selvoptagethed og længsel som er i et menneske, der lige er blevet forladt. Den smerte, der er i at realisere at ens elskede har fundet en anden, siver ud af hende. Og det er ret imponerende.

Let's Get Lost er også et (gen)syn værd på grund af Bjarne Henriksen, Nikolaj Kopernikus, Troels Lyby, Mette Horn og Jesper Asholt – før de blev store på det danske skuespillerlandkort. Den improviserede, uforudsigelige stil, idérigdommen og de mange fantastiske scener gør Let's Get Lost lost til en lille, lun og meget seværdig film, om at ønske sig noget af livet, uanset hvor lille ens tilværelse måtte være. En film som 15 år efter stadig er fornyende med sine komiske scener, sin nøgne spillestil, sin ligefremhed og underspillede livsglæde.
 
DVD-vurdering
Dvd-udgivelsern er en lille gave til filmelskere, med et rigtigt fint kommentatorspor som giver et ret spændende indblik ind i instruktørens ønsker med filmen. Udover instruktøren får man også fornøjelsen af skuespillerne og fotografens kommentarer her mange år efter.
Det er underholdende og lidt småsludrende, men stadig meget informativ omkring filmens tilblivelse og kreative, improviserede processer. Faktisk er den så detaljeret at den helt bestemt er interessant for skuespiller- og instruktørstuderende.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Det tredje mord16/8
The Equalizer 216/8
Nancy16/8
The Spy Who Dumped Me16/8
The Meg9/8
Mission: Impossible - Fallout2/8
Hotel Artemis26/7
Sicario 2: Soldado19/7
Mamma Mia! Here We Go Again19/7
Landet af glas19/7
Flere bio-anmeldelser
 
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
The Florida Project17/7
The Shape of Water16/7
Game Night13/7
Molly's Game6/7
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri3/7
Black Panther2/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
I hvilket år fik Borte med Blæsten Oscaren for bedste film?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google