CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Testamentet

Produktionsland:
Danmark

Produktionsår:
2011

Manuskript:
Rasmus Heisterberg

Producere:
Julie E.B. Pedersen
Sarita Christensen

Fotograf:
Christian S. Jepsen

Klipper:
Rasmus Stensgaard Madsen

Komponist:
Jonas Colstrup

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
DOX:BIO

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(6 stemmer)

Læs også...
Anmeldelser:
07-10-15:
Naturens uorden
 


Testamentet

Anmeldt af:Frederik Asschenfeldt Vandrup
Genre:Dokumentar
Varighed:87 minutter
Instruktør:Christian S. Jepsen
 
Premieredato:01-02-2012
Medvirkende:Som:
Christian Peter Ernst Steffensen
Henrik Ernst Steffensen

Venter på arven
 
Henrik henvender sig selv til instruktøren. Han er vokset op i en barndom fyldt af drømmen om det søde liv med en far, der nok har haft en tendens til at drukne drømmen i alkohol og som på skift har lukket sine sønner ude. Det søde liv har altid været personificeret ved morfaren, der drev et succesrigt hotel med restaurant i Tyskland, og især faderen har altid været opmærksom på, at der en dag måtte komme en stor arv fra den tyske afdeling af familien. Drengenes mor er død af druk, så forventningen er, at børnebørnene må være berettiget til hendes halvpart af arven, mens den anden går til deres moster i det tyske.


Copyright:
DOX:BIO
Mens Henrik og brormand Christian har stået stille og ventet på millionerne fra Tyskland, er livet stille og roligt kørt fra dem. Christian er fuldblodsnarkoman med fængsels- og gadeophold på cv’et, og Henrik er godt på vej, men stadig i et halvt ægteskab, som han er ved at drukne i overtrukne kassekreditter, druk og stoffer. Ventetiden har ikke været god ved dem, men nu er morfaren på dødslejet – og Henrik indser, at der er potentiale for en god dokumentar om en ny begyndelse på livet.

Og det er der så sandelig. Christian S. Jepsen debuterer i det lange format med Testamentet, der rummer hele fiktionsfilmens drama i dokumentarens rammer. Vi starter i overhalingsbanen på vej til begravelsen i Tyskland og straks efter begynder de grimme og grådige tendenser at vise sig. Knægtenes far spiller dem først ud mod mosteren, som han påstår, har fabrikeret et falsk testamente, der kun tildeler børnebørnene den obligatoriske tvangsarv – og siden spiller han også drengene ud mod hinanden. Alt falder i arvens navn fra hinanden for vores hovedperson Henrik, mens han venter på den endelige afgørelse om testamentet, men samtidig giver det en klarhed og indsigt, som nok så mange millioner næppe havde kunnet bringe.


Copyright:
DOX:BIO
Jepsens film er et medrivende og fascinerende portræt af to unge mænd tabt på gulvet og med en pludselig mulighed for at rette op på livets fadæser. Det er rørende at følge deres spæde drømme, og det er sønderknusende at se, hvordan familien fuldstændig går op i limningen, da først dramaet om pengene udspiller sig. Visse scener rykker sig så langt fra dokumentarens traditionelle udtryk, at man fornemmer en grad af iscenesættelse og instruktion – og det er heller ikke ulovligt i dokumentargenren. Det gør Testamentet til en helt særegen størrelse, både visuelt og i fortællingens struktur, hvor vi graver ned i en betændt familiesituation og følger opløsningen ganske som i de bedste fiktive dramaer. Måske er dele af dramaet også fiktivt? Vi ved det ikke og føler os ikke helt sikre, men det understøtter ganske godt den overordnede historie om den unge mand, der tvinges til at konfrontere sin familie og forholde sig til hvorvidt hvert enkelt medlem fortæller sandheden eller en løgn – om det er ven eller fjende. Det skaber et effektivt dramatisk stof og gør historien om en skæbnesvanger arv til lidt af en ener i dansk dokumentarfilm.

Testamentet vises som DOX:BIO-arrangement onsdag d. 1. februar i 50 biografer landet over.
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Det tredje mord16/8
The Equalizer 216/8
Nancy16/8
The Spy Who Dumped Me16/8
The Meg9/8
Mission: Impossible - Fallout2/8
Hotel Artemis26/7
Sicario 2: Soldado19/7
Mamma Mia! Here We Go Again19/7
Landet af glas19/7
Flere bio-anmeldelser
 
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
The Florida Project17/7
The Shape of Water16/7
Game Night13/7
Molly's Game6/7
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri3/7
Black Panther2/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilket dyr optræder IKKE i Disneys tegnefilm Junglebogen?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google