CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Crazy, Stupid, Love.

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2011

Manuskript:
Dan Fogelman

Producere:
Steve Carell
Denise Di Novi

Fotograf:
Andrew Dunn

Klipper:
Lee Haxall

Komponist:
Christophe Beck
Nick Urata

Censur:
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Distributør:
Warner Home Video

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(6 stemmer)

Læs også...
Anmeldelser:
17-07-17:
La La Land
05-03-15:
Focus
19-11-13:
The Way, Way Back
25-03-13:
Hope Springs
15-11-12:
Hope Springs
27-01-12:
Drive
17-11-11:
Niceville
04-07-11:
All Good Things
03-02-11:
Easy A
26-01-11:
Dinner for Schmucks
17-08-10:
Date Night
08-01-09:
Get Smart
30-12-08:
Lars and the Real Girl
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
2.40:1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Slettede scener, trailers
Crazy, Stupid, Love

Anmeldt af:Mia Brygger
Genre:Komedie, Romantik
Varighed:113 minutter
Instruktør:Glenn Ficarra
John Requa
 
Anmeldelsesdato:08-02-2012
Medvirkende:Som:
Steve CarellCal Weaver
Julianne MooreEmily Weaver
Ryan GoslingJacob Palmer
Emma StoneHannah
Marisa TomeiKate
Kevin BaconDavid Lindhagen
Se komplet creditliste her

Den tossede kærlighed
 
Manuskriptforfatter/instruktør-duoen Glenn Ficarra og John Requa er ikke bange for at sige det som det er. Indenfor den svære balancekunst, der betegnes komedie, har de flere vellykkede projekter bag sig. Deres instruktørdebut var det pilskæve komediedrama I Love You Phillip Morris, som de også forfattede. Ligeledes har de lagt pen og papir til Bad Santa, Hund og kat imellem samt genindspilningen af 'Bad News Bears'. Nu har drengene tilsyneladende haft lyst til at lave deres egen version af Love Actually, dog uden julestemning, men med masser af kløgt, charme og ærlighed omkring hele menageriet, der kendetegner den skøre, den irrationelle, den ubelejlige og helt igennem uforudsigeligt tossede kærlighed.


Copyright:
Warner Bros.
Cal version 2.0
Cal (Carell) er lykkeligt gift med Emily (Moore). Tror han selv, indtil hun over middagen fortæller ham, at hun vil skilles og, at hun har haft en affære med en kollega. Sønnen, Robbie er håbløst forelsket i babysitteren, Jessica, som er håbløst forelsket i Cal.
Hannah (Stone) håber på at kæresten vil fri til hende, mens Jacob (Gosling i skikkelse af en omvandrende cologne-reklame) er en samvittighedsløs skørtejæger, indtil han møder Hannah. Da Cal forsøger at drukne sin sorg på Jacobs vanlige jagtmarker, en bar spækket med skønne damer og ivrige mænd, tager han Cal under sine overfladiske vinger og træner ham op som kvindemagnet. Cal ønsker intet andet end at få sin kone, sin soulmate, tilbage, men er det nu den korrekte måde at gøre det på?

Nye og gamle talenter
Ficarra og Requa skrev Cals figur med Steve Carell i tankerne. Og heldigvis for han takkede ja. Han er som skræddersyet til den elskværdigt ynkelige ægtemand, der må genopfinde sig selv for at genvinde kærligheden. Emma Stone viser igen, at hun besidder et sygeligt naturtalent for at spille komedie og Ryan Gosling overrasker positivt ved at kunne inkorporere lige dele humor og ægthed ind i en så hul og overfladisk person, der synes at være klippet lige ud af en Hugo Boss-reklame. Crazy, Stupid, Love er prægtigt castet ned til sidste lille birolle, og inkluderer så fremragende navne som Marisa Tomei, Kevin Bacon, John Carroll Lynch, Beth Littleford og en morsom cameo af Josh Groban som Hannahs kedelige kæreste, Richard.


Copyright:
Warner Bros.
Ny indpakning, samme smøre
Crazy, Stupid, Love bringer ikke noget nyt til sit emne og besidder ingen højloftede åbenbaringer, når det gælder kærlighed eller problematiske forhold, men holder sig pænt indenfor hvad der er blevet sagt før. Det skal den sandelig heller ikke klandres for, idet alt egentlig er blevet udtrykt før. Det er derfor i udførelsen, den skal stå sin prøve. Og her scorer den et nydeligt 10-tal. Blandt andet på grund af et vittigt manuskript, der både tør at være højtravende fjollet og knusende sårbart uden at miste sin humoristiske kerne. Og ikke mindst uden at miste det menneskelige drama, der udspiller sig. De ofte outrerede komiske situationer, figurerne bliver sat i, er hensat til fiktionens verden, men virker, fordi narrativen er så stramt skruet sammen og fordi dialogen sprudler af overskud og accentuerer sine karakterer frem for at drukne dem i platte replikker. Ficarra og Requa har i den grad lært den svære kunst af selvbeherskelse. Selvom en mindre del vittige bemærkninger går tabt, rammer de plet 90 procent af tiden.
Der er endnu langt op til Sturges’ og Lubitsch’s svimlende lystspils standarder, men de er bestemt på rette spor. Der kan argumenteres for at filmens 118 minutter er for lang tid til at holde humoren helt oppe, men det er en detalje, som i det store hele ikke kan trække ned i karakteren.
 
DVD-vurdering
Med 14 slettede scener får man set lidt ekstra til filmen. Nogle af dem er også fine nok, men et grundigere kig bag kameraet havde været velkomment.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (2 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Hakko
2-4-2014 07:01
this looks soo friggen cute i cant even take it. emma stone is hands down the only acsters i GENUINELY love. shes awesome. and ryan gosling is too sexy for words and steve carrell is hilarious. ahhh perfect.

Jonalyn
15-9-2011 00:07
It's sookpy how clever some ppl are. Thanks!


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
69 Minutes of 86 Days17/8
Hjemme i Verden17/8
Superswede: En film om Ronnie Peterson17/8
Patriarken17/8
Lys i mørket17/8
The Big Sick17/8
The Dark Tower17/8
Danserinden10/8
Annabelle 2: Skabelsen10/8
Fortiden foran os10/8
Flere bio-anmeldelser
 
Ghost in the Shell11/8
Kong: Skull Island8/8
T2 Trainspotting28/7
20th Century Women25/7
Logan24/7
La La Land17/7
A Cure for Wellness10/7
The Great Wall4/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvem medvirker i både Sin City & The Faculty
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google