CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Don't Be Afraid of the Dark

Produktionsland:
USA, Australien

Produktionsår:
2011

Manuskript:
Guillermo del Toro, Matthew Robbins

Producere:
Mark Johnson
Guillermo del Toro

Fotograf:
Oliver Stapleton

Klipper:
Jill Bilcock

Komponist:
Marco Beltrami
Buck Sanders

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Midget Entertainment

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 4 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
24-08-18:
A Quiet Place
28-11-11:
Julias Eyes
05-09-08:
Hellboy 2: The Golden Army
29-08-07:
Pans labyrint
03-01-05:
Hellboy
05-11-01:
The Gift [2000]
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
1.85:1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
6 featuretter, trailers
Don't Be Afraid of the Dark

Anmeldt af:Mia Brygger
Genre:Gyser, Thriller
Varighed:95 minutter
Instruktør:Troy Nixey
 
Anmeldelsesdato:10-02-2012
Medvirkende:Som:
Katie HolmesKim
Guy PearceAlex Hirst
Bailee MadisonSally Hirst
Alan DaleJacoby
Julia BlakeMrs. Underhill
Jack ThompsonHarris

Bittersød børnefabel
 
Det er en sjælden hændelse, når en genindspilning overgår originalen, men det er tilfældet med Guillermo del Toros genskrivning af tv-filmen fra 1973. Har man set denne version, burde det heller ikke komme bag på én, at der i anno 2010 er blevet skruet gevaldigt op for, ja, alt. Og selvom vi er ude på et skråplan, når det drejer sig om den absolut fjollede historie om små, arrige gnomer, der bor i kælderens ildsted, og lever af tænder og knogler for at holde sulten nede, kan der ikke tænkes nogen bedre end del Toro til at tage den udfordring på sig og løfte den til en bittersød fabel om selvopofrelse i kærlighedens navn.


Copyright:
UIP
Det knirker og knager i mørket
Alex (Guy Pearce)’ ekskone har læsset deres datter, Sally af på ham, men han har alt for travlt med sin nye kæreste, Kim (Katie Holmes) og et større renoveringsarbejde med det gnombesatte hus til at opdage, at der er noget ravruskende galt med Sally. Hun hører væsener, der kalder på hende om natten og fortæller hende grimme ting om de mennesker, der skal forestille at elske hende. Om dagen sker der ligeledes mystiske ting; Kim’s tøj flås i stykker, bamser mister deres hoveder og Sally får naturligvis skylden for det hele. Heldigvis har Kim mere tid og overskud til at undersøge Sallys påstande nærmere og begynder at sætte brikkerne sammen. Alene i mørket er Sally dog stadig, og de små sataner fra dybet kommer nærmere og nærmere..

Tungen lige i munden
Don't Be Afraid of the Dark tør hvor andre tier eller blot antyder. Hvordan gør man gnomer på størrelse med en sund kloakrotte uhyggelig? Instruktør Troy Nixey vælger at vise de små monstre i al deres minimale pragt; ja, det kan synes fjollet og ikke spor uhyggeligt til tider, men som de vokser i antal og deres leg med Sally begynder at tære på hendes kræfter, begynder man i takt ligeledes at føle sig omgivet og jaget. Og det er her, at Guillermo del Toros magiske touch sætter ind og forvandler en ligefrem historie om nogle pjattede plageånder til et regulært børnemareridt. Ikke alene er Sally overladt til sig selv, når bæsterne titter frem for at pine hende; de kravler rundt under hendes seng, i hendes legetøj og selv i hendes seng. Minderne om dengang man selv var barn og til tider følte frygt, når skyggen på væggen lignede et monster og afmagten satte ind, fordi mor og far var så uendelig langt borte, manifesterer sig i Sallys enorme soveværelse, men hendes fantasi spiller hende ingen puds. De duknakkede, grå gnomrotter er ude på at nappe hende. Og det kan i perioder rejse nakkehårene.


Copyright:
UIP
Den onde? stedmoder
Katie Holmes har haft travlt med at være mor og nu vender hun tilbage til lærredet for at spille mor. Og det gør hun ganske smukt. Der er en indre ro over fru Cruise disse dage, som hun hælder over i rollen som Kim. Den spirende tillid mellem Kim og Sally er et betryggende element i historien, når Alex knap nok er til stede, og huset er ved at falde ned om ørerne på dem. Og heldigvis også et troværdigt ét fordi del Toro og medforfatter Matthew Robbins tager alle de nødvendige trin i at fremmane et ægte bånd mellem efterladt datter og forvirret kæreste. Selvom filmen har fået sig en velkommen baghistorie, der fylder nogle plothuller ud, som originalversionen i den grad manglede, er der masser af tid tilovers til at nyde del Toros fabelagtige univers, hvor man kan tro på gnomer af dæmonisk art og samtidig blive rørt af kærlighedens ubetingende udstrækning.
 
DVD-vurdering
Der er lagt nogle små men udmærket featuretter/interviews med som ekstramateriale ud over den sædvanlige håndfuld trailers. Indslagene er om de tre hovedroller og om filmens historie, kulisser og monstrer.

Ekstra materiale:
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Hjertelandet20/9
BlacKkKlansman20/9
Bare Juliet20/9
The Predator13/9
The Seagull13/9
Mod solnedgangen13/9
In the Aisles6/9
Den dag på stranden6/9
The Raft5/9
Ordets magt30/8
Flere bio-anmeldelser
 
Peter Kanin3/9
Avengers: Infinity War31/8
Rampage Out of Control27/8
A Quiet Place24/8
Ready Player One17/8
Pacific Rim Uprising13/8
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Fra hvilken film stammer følgende citat:

“Look at me. Jerking off in the shower. This will be the highlight of my day.”
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google