CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Bellflower

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2011

Manuskript:
Evan Glodell

Producere:
Evan Glodell
Vincent Grashaw

Fotograf:
Joel Hodge

Klipper:
Evan Glodell
Vincent Grashaw
Joel Hodge
Jonathan Keevil

Komponist:
Jonathan Keevil

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Det Danske Filminstitut

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 3 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.Bellflower

Anmeldt af:Kenneth McNeil
Genre:Action, Drama
Varighed:106 minutter
Instruktør:Evan Glodell
 
Premieredato:16-02-2012
Medvirkende:Som:
Evan GlodellWoodrow
Jessie WisemanMilly
Tyler DawsonAiden
Rebekah BrandesCourtney
Vincent GrashawMike
Zack KrausElliot

Når en film brænder blod
 
Mother Medusa spytter ild, benzin og død. Den er en slags apokalypsens firhjulede budbringer med et kulsort karosseri og meterlange flammer spyttet ud af udstødningsrørene.
Bag rattet sidder Woodrow og Aiden, to dagdrivende 25-30-årige fyre besatte, der drømmer om den undergang, som andre har mareridt om. "Når apokalypsen kommer vil folk ikke ane, hvad de skal gøre. Forestil dig så, at vi kommer kørende i en dødbringende bad-ass-bil, stiger ud med flamekastere på ryggen og bare brænder hele skidtet ned", som Aiden siger til Woodrow. Der er ikke tid til kærester, jobs og fremtiden. Drømmene om en undergang asiatisk i vælde dikterer hverdagen, der går med at sprænge ting i luften og rode med trykmålere og detonatordimser.
Filmtraditionen tro går det hele dog ad helvedes til, da Woodrow møder pigen Milly. En romantisk sviptur til Texas sætter amorinerne fri, men da de kommer tilbage, begynder det hele at falde fra hinanden mellem Woodrow, Milly, Aiden og dennes flirt Courtney.


Copyright:
DFI
Hjemmelavet fandenivoldsk
Helt i filmens ånd falder tingene dog sjældent sammen. Nej, de eksploderer, mens kilovis af bly og litervis af blod ryger til alle sider. Men er det drøm eller virkelighed, mareridt eller en apokalypse af svovl og syre?
Bellflower beskrives bedst som et miks af mumblecore-romantik a la In Search of a Midnight Kiss og voldelig kunstfilm i stil med Drive.
Det er ligeså akavet, som det lyder, men det er netop også derfor, at Evan Glodells debutfilm fungerer. Næppe har man fundet fodfæstet, før en kugle gennem tindingen eller en uventet genforening mellem to elskende igen river gulvtæppet væk under én.
Snarere end Glodell tilhører Bellflower dog hele det uafhængige produktionsselskab Coatwolf, der er en lille gruppe filmfolk, der selv har betalt de $17.000, som filmen har kostet.

Kærlighedens ar
Godt hjulpet på vej af Coatwolfs hjemmelavede kamera bygget af nye dele, gammelt skrammel og russiske objektiver, har Glodell og fotograf Joel Hodge skabt en mindeværdig billedside. Billedskønne tilt-shift-skud med differentieret fokus i samme plan giver en nervøs ro, der modsiger uroen i Woodrow, Aiden, Milly og Courtney. Hvem er disse unge mennesker egentligt, og hvorfor sårer de hinanden på kryds og tværs? Usikkerheden regerer, mens tvivlen vokser og vokser. Kærligheden er stærk, men hadet og jalousien stikker dybere og efterlader – i bogstavelig forstand – større ar. Fra både knive, kugler og tatoveringsblæk.
De varme, sandede billeder af nutidig Americana og underbelyste billeder af ødelagte lejligheder skiftevis skriger seeren i hovedet og bløder ud af lærredets kanter. Når den er bedst og Mother Medusa blæser ud af en motorvejsasfalt så sort, at Fanden selv kunne have lagt den, går Bellflower rent ind som en musikvideo udklækket af ren antiautoritær anarkisme.
PR-folkenes sammenligning med Quentin Tarantinos Reservoir Dogs-debut er på ingen måde højtravende. Hvor alt for mange film overfortæller ud i det urealistiske, er Bellflower tro imod sine 25-åriges følelser, idet seeren har lige så ringe adgang til disse, som personerne på lærredet selv har.
Ét øjeblik flirtes der med genrekonventionerne, det næste sætter Glodell og co. ild til dem. Og det selvfølgelig med deres egen hjemmelavede flammekaster.
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Hjertelandet20/9
BlacKkKlansman20/9
Bare Juliet20/9
The Predator13/9
The Seagull13/9
Mod solnedgangen13/9
In the Aisles6/9
Den dag på stranden6/9
The Raft5/9
Ordets magt30/8
Flere bio-anmeldelser
 
Peter Kanin3/9
Avengers: Infinity War31/8
Rampage Out of Control27/8
A Quiet Place24/8
Ready Player One17/8
Pacific Rim Uprising13/8
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvem spillede den stoiske sensei i 1984-hittet The Karate Kid?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google