CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Almanya - Willkommen in Deutschland

Produktionsland:
Tyskland

Produktionsår:
2011

Manuskript:
Yasemin Samdereli, Nesrin Samdereli

Producere:
Annie Brunner
Andreas Richter
Ursula Wörner

Fotograf:
The Chau Ngo

Klipper:
Andrea Mertens

Komponist:
Gerd Baumann

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Sunrise Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 2 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.Almanya

Anmeldt af:Frederik Asschenfeldt Vandrup
Genre:Komedie, Drama
Varighed:101 minutter
Instruktør:Yasemin Samdereli
 
Premieredato:04-04-2012
Medvirkende:Som:
Vedat ErincinHüseyin
Lilay HuserFatma
Aykut KayacikVeli
Ercan KaracayliMuhamed
Siir ElogluLeyla
Petra Schmidt-SchallerGabi

Det fremmede liv
 
Tyskland oplevede et gevaldigt industrielt boom i efterkrigstiden, hvor den sønderbombede nation på rekordtid genopbyggede et effektivt samfund. Det skete dog ikke uden hjælp udefra, for i løbet af 60’erne anløb en lind strøm af gæstearbejdere det ekspanderende land og de blev modtaget med åbne arme.
En af de store bidragydere til arbejdsstyrken var Tyrkiet, og det er netop fra Tyrkiet, at vi finder den premiereaktuelle Almanya, som med sødme og humor skildrer en tyrkisk familiesaga fra den entusiastiske Hüseyns ankomst til Tyskland i 60’erne og til hele familiens ferie tilbage i Anatolien i 2011.


Copyright:
Sunrise Film
De unge Samdereli-søstre har med Almanya leveret en kærlig og sjov fortælling om den identitetskrise, som helt naturligt må sætte ind, når man skifter fædrelandet ud med et nyt. Ikke kun for den generation, der flytter, men så sandelig også for de kommende generationer, der vokser op med én kulturel baggrund i hjemmet – og en helt andet omkring dem i hverdagen. Almanya er ikke en kritisk gennemgang af gæstearbejdernes hverdag og levevilkår. Der er ingen tunge emner på dagsordenen hos Samdereli’erne, som i stedet griber deres fortælling an med højt tempo og en legesyg fortællestil.

Vi følger to handlingsspor, som undervejs og især til sidst bindes smukt sammen. Vores hovedhandlinger er i nutiden, hvor det udrejsende tyrkiske ægtepar samler hele familien til en frokost. Dels for at fortælle, at de nu er blevet ægte tyske statsborgere – men også for at invitere alle generationer med på en rejse til det fjerne Anatolien, hvor bedstefar stammer fra. Det får den unge Cenk til at spørge til hans families historie – for han er selv ved at være lidt i tvivl om, hvorvidt han er tyrker eller tysker. Og så får han historien om sine forældre og bedsteforældres opvækst i Tyrkiet og ikke mindst rejse til det spændende nye land fortalt.


Copyright:
Sunrise Film
Der leges sjovt med drømmesekvenser, voice over som pludselig kan høres af dem, der bliver fortalt om, og andre uventede tricks fra instruktørernes store kasse med spas, og det er med til at holde de første to-tredjedele af fortællingen om familien let og underholdende – og samtidig med mange relevante og fint registrerede pointer. På selve rejsen melder alvoren sin ankomst og løjerne bliver pakket væk for en mere rund og mild tone. Det trækker lidt af tempoet ud af filmen, men støtter omvendt også fint op om den melankolske afrunding på historien, der på mange måder får lagt brikkerne på deres helt rette pladser efter skildringen af et langt og omvæltende liv. Almanya byder på mange fine øjeblikke og er et friskt og anbefalelsesværdigt pust i de danske biografer.
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Hjertelandet20/9
BlacKkKlansman20/9
Bare Juliet20/9
The Predator13/9
The Seagull13/9
Mod solnedgangen13/9
In the Aisles6/9
Den dag på stranden6/9
The Raft5/9
Ordets magt30/8
Flere bio-anmeldelser
 
Peter Kanin3/9
Avengers: Infinity War31/8
Rampage Out of Control27/8
A Quiet Place24/8
Ready Player One17/8
Pacific Rim Uprising13/8
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvem af disse skuespillere har ikke spillet D’Artagnan?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google