CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Larry Crowne

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2011

Manuskript:
Tom Hanks , Nia Vardalos

Producere:
Gary Goetzman
Tom Hanks

Fotograf:
Philippe Rousselot

Klipper:
Alan Cody

Komponist:
James Newton Howard

Censur:
Tilladt for alle

Distributør:
SF Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 3 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
03-07-17:
Hidden Figures
14-11-16:
Money Monster
19-05-16:
A Hologram for the King
03-06-14:
Familien - August: Osage County
06-02-14:
Familien - August: Osage County
03-08-12:
Lille spejl på væggen der
23-12-09:
Duplicity
08-02-08:
Charlie Wilson's War
26-06-07:
Charlottes tryllespind
12-09-05:
Be Cool
06-04-05:
Terminalen
18-11-03:
Barbershop
01-11-00:
Erin Brockovich
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
2.40:1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Trailers
En ny chance til Larry Crowne

Anmeldt af:Kirja Marie Touborg Jensen
Genre:Komedie, Drama
Varighed:94 minutter
Instruktør:Tom Hanks
 
Anmeldelsesdato:01-05-2012
Medvirkende:Som:
Tom HanksLarry Crowne
Julia RobertsMercedes Tainot
Gugu Mbatha-RawTalia Francesco
Cedric the EntertainerLamar
Taraji P. HensonB'Ella
Wilmer ValderramaDell Gordo
Se komplet creditliste her

Lille film – store stjerner
 
"A man's gotta do, what a man's gotta do", har tydeligvis været arbejdstitlen på Tom Hanks' historie om en almindelig mand, som må tilbage i skolen, efter han bliver fyret efter nedskæringer. A man's gotta do, what a man's gotta do – i villakvarter-versionen.


Copyright:
SF Film
Den sympatiske skuespiller Tom Hanks har skrevet, instrueret og spiller hovedrollen i en lille fortælling om Larry Crowne. En entusiastisk butiksbestyrer, som pludselig grundet finanskrisen bliver fyret. Ikke fordi han ikke dur til jobbet, men fordi han ikke har nogen uddannelse. Så Crowne samler sig selv op efter skilsmisse og fyring og tager faget retorik på det lokale Community College. Her møder han retorik-professoren Mercedes Tainot (Julia Roberts). Hun er skide sur, fordi hun sidder fast. Fast i livet og fast i et ægteskab hun skulle ha' forladt forlængst. Ganske langsomt vokser de to menneskers sympati for hinanden, godt flankeret af en masse andre historier om menneskene rundt om Larry Crowne.
Og netop de mange andre menneskers historie, er det eneste problem der er i En ny chance til Larry Crowne. For Tom Hanks har skabt en sød lille film med et fantastisk hjerte og en dejlig ånd. En sødmefyldt fortælling om almindelige menneskers liv. Men netop det inderlige ønske om at fortælle forskellige menneskers skæbne, tager lidt af opmærksomheden fra netop karakteren Larry Crowne.

Hanks har skrevet mansukriptet sammen med Nia Vardalos. Hun skrev og spillede hovedrollen i My Big Fat Greek Wedding, som Hanks og konen (Rita Wilson) også producerede. Hun har evner for at skildre 'almindelige mennesker’ og Hanks har sammen med hende skrevet en film om mennesker, han selv har mødt. Hanks har nemlig selv i sin tid gået på Community College og ønsker med denne film at videreformidle den uforglemmelige oplevelse, det var at møde så mange forskellige mennesker. Og det er i sig selv et beundringsværdigt ønske, men det er en svær opgave at løse, når man ønsker at have en bærende hovedrolle. Og når titlen på filmen antyder, at vi skal se en forvandlingshistorie.


Copyright:
SF Film
En ny chance til Larry Crowne er en forvandlingshistorie, men en historie, hvor vi mangler en forklaring på hvorfor Crowne forvandler sig, fordi der bruges så megen tid på Professor Tainot, hans scooter-kørende veninde og den loppemarkedsbesatte nabo (Cedric the Entertainer). Men han forvandler sig. Gør de ting han har brug for i en dejlig, varm, humoristisk velfortalt lille film, der ikke rykker verdenssituationen, men som giver en dejlig summen i maven. En film hvor Julia Roberts spiller forfriskende uden sit Mona Lisa Smile, og hvor Hanks med kærlig hånd spreder den stemning og hjertevarme han også leverede i sin instruktørdebut That Thing You Do.
Intentionerne og sødmen er altså i top, men alligevel ønsker man, at Hanks havde haft et lidt skarpere overblik til at gøre filmen og sin egen karakter endnu stærkere og måske uforglemmelig. For den har potentialet.
 
DVD-vurdering
Kun nogle trailers.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Mordet i Orientekspressen23/11
The Square23/11
Justice League16/11
Rodin16/11
Glasslottet16/11
QEDA16/11
Ballerina9/11
The Killing of a Sacred Deer9/11
Monsieur Verdoux9/11
Den unge Karl Marx9/11
Flere bio-anmeldelser
 
Transformers: The Last Knight13/11
It Comes at Night10/11
The Mummy6/11
Filmen om Kaptajn Underhyler23/10
Baywatch20/10
Wonder Woman16/10
Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge9/10
Alien: Covenant6/10
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken film involverer ikke utroskab?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google