CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Kill List

Produktionsland:
UK

Produktionsår:
2011

Manuskript:
Ben Wheatley, Amy Jump

Producere:
Claire Jones
Andrew Starke

Fotograf:
Laurie Rose

Klipper:
Robin Hill

Komponist:
Jim Williams

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Warner Home Video

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 2 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
02-10-17:
Free Fire
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
2.35:1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Intet
Kill List

Anmeldt af:Mikkel Kofod
Genre:Thriller
Varighed:91 minutter
Instruktør:Ben Wheatley
 
Anmeldelsesdato:07-05-2012
Medvirkende:Som:
Neil MaskellJay
MyAnna BurinbShel
Michael SmileyGal
Emma FryerFiona

Hverdagens kedelige lejemordere
 
Efter 30 minutter af Kill List fremstår hovedpersonen Jay som en arbejdssky dovendidrik, der bliver hundset rundt af sin kone. Efter 40 minutter smadrer han en pervers bibliotekars hoved med en hammer. Hvilken psykologisk udvikling, der ligger bag hans transformation fra det passive punkt A til det voldelige punkt B er blot et af de ubesvarede spørgsmål, der tager luften af ud af den spænding og horror som instruktør Ben Wheatley forgæves forsøger at opbygge.


Copyright:
Miracle Film
Lejemorder fra forstaden
I håndholdt stil skildres Jays kedsommelige liv. Han bor i forstaden og er sandet til i depressionsfremkaldende arbejdsløshed. Han går kun op i sin jacuzzi og får skældud af konen Shel, når han glemmer at købe toiletpapir. Jays ven fra Irak-krigen Gal kommer til parmiddag med sin nye kæreste Fiona, der ridser et satanistisk tegn bag på parrets badeværelsespejl. Gal overtaler Jay til at hjælpe med et job. Det er godt nok som lejemorder, men der er jo finanskrise, så Jay siger ja. Og så er vi tilbage ved før omtalte hamring af bibliotekarhoved. Først her begynder filmen for alvor. Bibliotekaren, som hovedet tilhører, står på en liste sammen med en præst og en korrupt parlamentariker, og mordene på de tre udgør filmens omdrejningspunkt.
Mordene, især det med hammeren, har til formål at trække tæppet under tilskueren med ét voldeligt ryk ved at vende vores identifikation med bløddyret Jay imod os. Det virker ikke. De indledende fyrre minutter, der skal etablere Jay som blød bamse og forstørre chokket, da han slår til Søren, er dræbende kedelige. Ægteskabelige småskænderier og en kikset parmiddag er altså utålmodighedsfremkaldende, når filmen hedder Kill List, og man egentlig bare venter på, at nogen lider en voldelig død.

Manglende spændingskurve
Da mordene – endelig – indtræffer, er de påfaldende uspændende. Det er tydeligt, at Wheatley, der udover spillefilmen Down Terrace mest har gjort sig i tv-serier, ikke er vant til at tænke udover tv-mediets begrænsede visuelle muligheder. Han formår heller ikke at opbygge en effektiv spændingskurve. Wheatley forsøger at (over)kompensere for den manglende spænding med et sammensurium af horroreffekter brugt med så lidt finfølelse, at det til tider virker komisk. Som når musikken buldrer løs og antyder spændinger, der slet ikke er der, mellem karaktererne.


Copyright:
Miracle Film
En vis form for uhygge
Kill Lists håndholdte stil skaber dog en vis form for uhygge. Det er svært helt at afvise skrækken, når den udspringer af velkendte hverdagsmiljøer. Men det drukner i et miskmask af forvrøvlet okkultisme, elendig historiefortælling og ufede replikker ("Fortiden er væk, fremtiden er her ikke endnu"). Men det er meget fedt, da bibliotekaren bliver smadret med en hammer.
 
DVD-vurdering
Der er intet ekstramateriale.

Ekstra materiale:
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (2 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Fuldkommen enig..
3-8-2012 01:22
Jeg har læst mange rosende og lovprisende ord om filmen, så endte med endelig at få den set, og puha en omgang bavl og rod.. Jeg brød mig egentlig okay om starten, der havde en intens stemning, og deres mordtogt var okay, begyndte bare at blive meget dum og fjollet når ofrene sagde tak for at blive myrdet. Men slutningen, den rev alt hvad der var optakt til godt væk og smadrede filmen fuldstændig. Sikke dog en rodet omgang fis. Det virker slet ikke på filmen som om, at den i starten har nogen idé om, hvor den vil ende, så den falmer sig rundt i blinde efter en handling og et plot.

Jesper
16-5-2012 15:14
Ja, det var noget forfærdeligt rod!
Og slutningen var bare horribel!


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Sicario 2: Soldado19/7
Mamma Mia! Here We Go Again19/7
Landet af glas19/7
Skyscraper12/7
Under træet5/7
Ant-Man and the Wasp4/7
Du er den28/6
Hereditary28/6
Far til fire i solen28/6
Huset ved havet28/6
Flere bio-anmeldelser
 
The Shape of Water16/7
Game Night13/7
Molly's Game6/7
Black Panther2/7
Den skjulte tråd29/6
Coco22/6
De originale21/6
Darkest Hour14/6
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvor kommer Björk fra, som spillede hovedrollen i Lars von Triers Dancer in the Dark fra 2000?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google