CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Tinker, Tailor, Soldier, Spy

Produktionsland:
UK, Frankrig

Produktionsår:
2011

Manuskript:
Bridget O'Connor, Peter Straughan

Producere:
Tim Bevan
Eric Fellner
Robyn Slovo

Fotograf:
Hoyte Van Hoytema

Klipper:
Dino Jonsäter

Komponist:
Alberto Iglesias

Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributør:
SF Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(6 stemmer)

Læs også...
Anmeldelser:
12-10-17:
Snemanden
29-01-15:
The Imitation Game
11-07-11:
Kongens store tale
15-12-10:
Inception
20-07-10:
A Single Man
29-12-09:
Bronson
10-03-09:
Miss Pettigrews fantastiske forvandling
17-12-07:
Berygtet
22-02-06:
Fire nuancer af brunt
08-05-02:
Conspiracy
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
2.35:1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Kommentarspor, interviews, trailers.
Dame, Konge, Es, Spion

Anmeldt af:Lisa Brygger
Genre:Thriller
Varighed:122 minutter
Instruktør:Tomas Alfredson
 
Anmeldelsesdato:12-06-2012
Medvirkende:Som:
Gary OldmanGeorge Smiley
Colin FirthBill Haydon
Mark StrongJim Prideaux
Tom HardyRicki Tarr
Benedict CumberbatchPeter Guillam
Ciarán HindsRoy Bland
Se komplet creditliste her

Hemmeligheder & løgne
 
"Tinker Tailor, Soldier Sailor, Rich Man Poor Man". Eller Ælle Bælle, mig fortælle, hvem er mon spionen? Hvis tyv tror, hver mand stjæler, må man gå ud fra at spionen tror, hver mand lyver. Det er i hvert fald tilfældet i Tomas Alfredsons filmatisering af John le Carrés roman "Dame Konge Es Spion", der foregår under den kolde krig.


Copyright:
SF Film
Ingen kontrol
Året er 1973. England er i krig, godt nok en temmelig kold én, og den tidligere stormagt forsøger urokkeligt at lege på lige fod med Sovjet og USA, men der er ikke mange afhoppere, der tager springet til UK. Og med tesen om, at man må tage, hvad man kan få, begynder vores historie.
En agent bliver sendt af sted til Ungarn for at få fingrene i en vigtig russer, men agenten bliver skudt og så er fanden løs i cirkusset (kodenavnet for MI6). Lederen af "The Circus", en herre med kodenavnet "Control", mister jobbet og tager sin højrehånd, George Smiley, med.
Året efter bliver Smiley (Gary Oldman) i al hemmelighed bedt om at efterforske sagen om en dobbeltagent i cirkusset. En af de mistænkte er ham selv!

Stiff upper lip
Nu skal man ikke tro, at bare fordi man har set No Way Out, at man kan gennemskue, hvem muldvarpen er. Historien er nemlig ikke nem at blive klog på. Smiley graver løs i sagen, folk dukker op, og andre opfører sig mistænkeligt, alt sammen uden vi bliver blæst væk af de store overraskelser under vejs. For Alfredson (Lad det rette komme ind) er ikke en instruktør, der gør tingene enkle og glatte at forstå. Her er alting indforstået, underspillet og usagt. Man ved ikke, hvem man kan stole på, og havde tempoet ikke været så adstadigt, kunne det have været svært forvirrende. Men Alfredson tager sig tid til at udvikle paranoiaen og tvivlen. Styrket med nogle af Englands bedste skuespillere, spiller han i over to timer skak med os, og når man har brikker som Colin Firth, John Hurt, Toby Jones, Ciarán Hinds, Mark Strong, Tom Hardy og Gary Oldman at rykke rundt med, har vi ikke en chance for at blive distraheret. Det tunge drama fremstår luftigt, fordi man fuldstændig opsluges af de herrers – og især Gary Oldmans – fornemme spil.


Copyright:
SF Film
Uhyre elegant men gammeldags
Det virker alligevel som om, der ligger et tykt lag støv på filmen, der lugter af gammel folkeskole og ligner noget fra farmors stue. For Dame Konge Es Spion er utvivlsomt en særdeles smuk film. Den gennemførte 70’er-stil er klart med til at forme stemningen, og vi føler, at vi sidder midt i skidtet med Smiley og hans håndlangere, men det kunne være skildret langt mere moderne. Alfredson har valgt at lave filmen, som om det var midt-70’erne, og selvom han har gjort det ganske omhyggeligt, så ryger al form for aktualitet. Her er ikke engang tegn på allegorier, og derfor er dramaet heller ikke meget andet end hvad det ser ud til: En harsk historie, et potent billedsprog og en glorværdigt retro-hyldest til fortidens thrillers.
 
DVD-vurdering
Omfattende dog overkommelige er de tre fine interviews med skuespillerne Colin Firth, Gary Oldman og Tom Hardy + et med forfatter Peter Straughan og instruktør Tomas Alfredson. Derimod er kommentarsporet med Oldman og Alfredson skuffende kedeligt. Herrerne er noget sløve at lægge ører til.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Vinterbrødre7/12
Tilbage til Montauk7/12
Suburbicon7/12
Thelma30/11
Kedi30/11
Lumière!23/11
Mordet i Orientekspressen23/11
The Square23/11
Justice League16/11
Rodin16/11
Flere bio-anmeldelser
 
Abernes planet: Opgøret1/12
Spider-Man: Homecoming27/11
Grusomme mig 320/11
Transformers: The Last Knight13/11
It Comes at Night10/11
The Mummy6/11
Filmen om Kaptajn Underhyler23/10
Baywatch20/10
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Over cirka hvor lang tid foregår Richard Linklaters Slackers?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google