CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Safe House

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2012

Manuskript:
David Guggenheim

Producere:
Scott Stuber

Fotograf:
Oliver Wood

Klipper:
Richard Pearson

Komponist:
Ramin Djawadi

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Universal

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 3 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
15-08-17:
Life
01-07-16:
Deadpool
23-12-15:
Self/less
05-07-13:
Flight
28-02-13:
Flight
24-10-11:
Snabba Cash
22-03-11:
Unstoppable
16-02-11:
Buried
28-11-07:
Uden for kærligheden
26-06-07:
Smokin' Aces
10-05-07:
Deja Vu
21-09-06:
Inside Man
24-05-05:
Blade - Trinity
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
2.40:1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Featuretter, trailers
Safe House

Anmeldt af:Lisa Brygger
Genre:Action, Thriller
Varighed:110 minutter
Instruktør:Daniel Espinosa
 
Anmeldelsesdato:20-06-2012
Medvirkende:Som:
Denzel WashingtonTobin Frost
Ryan ReynoldsMatt Weston
Vera FarmigaCatherine Linklater
Brendan GleesonDavid Barlow
Sam ShepardHarlan Whitford
Rubén BladesCarlos Villar
Se komplet creditliste her

Action-kongerne imiteres
 
Den svenske filminstruktør Daniel Espinosa har taget turen til Hollywood og lavet actionfilm med store ambitioner. Den byder både på heftige biljagter, smarte CIA-agenter og populære skuespillere. Men interessant kan den desværre ikke kalde sig. Plottet er simpelt nok til at kunne skrives på et frimærke, og iscenesættelsen er trættende – for vi har jo set det hele før, og langt mere ophidsende end her.


Copyright:
UIP
Grønskollingen og veteranen
Der lægges ellers fint ud. Vi bliver præsenteret for vores ene hovedperson, den unge CIA-agent Matt Weston, der får sin tid til at gå med at sidde og kede sig foran alverdens udstyr i CIAs safe house i Cape Town. Solen skinner og den franske kæreste er lækker, men Matt savner udfordringer og rigtigt agent-arbejde. Klip til Tobin Frost, den allerbedste, sejeste og farligste agent firmaet nogensinde har haft, men nu er erklæret forræder, fordi han har solgt diverse små giftige hemmeligheder til højestbydende de sidste ni år. Hans seneste salg foregår med MI6 i Cape Town, hvor han pludselig jages og derfor bliver nød til at søge ly på det amerikanske konsulat – og inden længe bliver tjekket ind som gæst hos Matt, der får ansvaret for ham. Han er dog dårligt nok blevet tortureret (af mere erfarne agenter) før det banker på hoveddøren igen. Denne gang ubudne gæster, der vil have fingrene i Frost. Men Weston har ikke tænkt sig at miste sin vej til forfremmelsen.

Godt forsøgt
Det ville være hårdt nok at give Espinosa skylden for Safe Houses manglende gennemslagskraft, for han har ikke meget at arbejde med, når det kommer til handlingen og figurerne. Ikke at det er altafgørende, så længe man har tæft for tempo og spænding, og her prøver Espinosa i det mindste at få tingene til at ske. Med hurtig klipning, pumpende soundtrack og vilde stunts ligner det effektiv Hollywood-action. Faktisk lidt for meget. Vi har fx. set tag-hopperiet i Bourne-filmene (fotograf Oliver Wood filmede alle tre Bourne-film), og biljagterne er bestemt flot lavet, men imellem de eksplosive actionscener går dramaet i stå. Anspændtheden mellem Denzel Washington og Ryan Reynolds er ikke stressende nok. Vi er aldrig i tvivl om, at de to drenge nok skal få tid til at hygge med en lille snak og måske lige frem en kop the. Når de ellers er færdige med at se mistroisk på hinanden.


Copyright:
UIP
Uoriginal underholdning
Man skal være et skarn, hvis ikke man anerkender, at Safe House bestemt er underholdende nok, hvis man blot går efter vel-koreograferet action og solidt håndværk. For det er med Safe House meget tydeligt, hvor langt op der er til Greengrass’ intensitet; T. Scotts finesse og Carnahans frækhed. Men vi skal ikke afskrive Daniel Espinosa. Det er ok at kopiere forbillederne indtil man udvikler sin egen stil, og Safe House er dog kun hans første actionfilm. Det kunne have været meget værre.
 
DVD-vurdering
Der er en solid bunke af featuretter, hvor man både kommer bag kameraet og samtidig hører lidt fra filmens skabere. Det er fint underholdende.

Ekstra materiale:
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (1 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Anes
4-3-2012 20:49
jeg så den i biografen hold kæft den var god filmens underholdning er fremragende det kan næsten ikke bliv bedre det er nok årets bedste Actionfilm Denzel Washingtons rolle i filmen er smaddergod han spiller en fantastisk skuespil i selve filmen jeg har altid synes at Denzel Washington er en speciel dygtig skuespiller jeg glemmer aldrig hans filmrolle som politimand i politifilmen Training Day som blev udgivet i 2001 men denne film er sgu også værd at se jeg tror jeg skal ind og se Safe House i biffen igen den er fanme god håber ikke at der er nogen af jer der synes det er en dårlig film for så ville jeg ikke være enig med jer i Safe House er en udmærket film


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Sicario 2: Soldado19/7
Mamma Mia! Here We Go Again19/7
Landet af glas19/7
Skyscraper12/7
Under træet5/7
Ant-Man and the Wasp4/7
Du er den28/6
Hereditary28/6
Far til fire i solen28/6
Huset ved havet28/6
Flere bio-anmeldelser
 
The Shape of Water16/7
Game Night13/7
Molly's Game6/7
Black Panther2/7
Den skjulte tråd29/6
Coco22/6
De originale21/6
Darkest Hour14/6
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken type bil kørte Steve McQueen i, da der blev filmet til den berømte biljagtsscene i Bullit?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google