CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Contraband

Produktionsland:
USA, UK

Produktionsår:
2012

Manuskript:
Baltasar Kormákur

Producere:
Tim Bevan
Eric Fellner
Baltasar Kormákur
Stephen Levinson
Mark Wahlberg

Fotograf:
Barry Ackroyd

Klipper:
Elísabet Ronaldsdóttir

Komponist:
Clinton Shorter

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Universal

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 3 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
16-03-17:
Patriots Day
22-02-16:
Everest
17-09-15:
Everest
22-06-15:
The Gambler
30-06-14:
Lone Survivor
18-02-14:
2 Guns
15-10-13:
Broken City
10-10-13:
Dybet
13-05-13:
Gangster Squad
08-05-13:
Broken City
09-01-13:
Ted
19-07-11:
The Fighter
25-11-10:
The Other Guys
24-02-09:
Max Payne
29-01-09:
Jar City
08-07-08:
Juno
18-10-07:
Shooter
25-04-06:
Four Brothers
01-06-05:
Flight of the Phoenix
11-02-04:
The Italian Job
17-08-01:
101 Reykjavik
 
Artikler:
06-02-12:
TV-serie: Boardwalk Empire – 1. sæson
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
2.35:1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Kommentarspor, featurette, trailers
Contraband

Anmeldt af:Frederik Asschenfeldt Vandrup
Genre:Thriller
Varighed:105 minutter
Instruktør:Baltasar Kormákur
 
Anmeldelsesdato:25-07-2012
Medvirkende:Som:
Mark WahlbergChris Farraday
Kate BeckinsaleKate Farraday
Ben FosterSebastian Abney
Giovanni RibisiTim Briggs
J.K. SimmonsCaptain
Lukas HaasDanny Raymer
Se komplet creditliste her

New Orleans – Panama
 
Baltasar Kormákur laver en 'Asger Leth' og tager til Hollywood for at lave et ærligt og sikkert stykke håndværk i form af genrestykket Contraband, der er en genindspilning af Reykjavik – Rotterdam, som Kormakur selv spillede hovedrollen i. Den islandske instruktør fangede det amerikanske publikum med den sikre thriller Jar City, og han gør mange ting fornuftigt i den amerikanske debut, hvor noget af det gritty og grynede i æstetikken fastholdes.


Copyright:
UIP
Historien er til gengæld simpel og utilfredsstillende. Mark Wahlberg er helt på hjemmebane som den hårdtarbejdende knægt, der har kæmpet sig ud af smugleriet og kriminaliteten og nu lever et hæderligt liv med lækker kone, to børn og et job som alarminstallatør. Konens bror er til gengæld et fjols, som fucker et job for den afsindige Briggs op og pludselig står i en kæmpegæld med kun kort tid til at betale, hvis det ikke skal gå ud over hele familien.

Så må vores hovedperson på banen igen, på et sidste smuglerjob, der kan hente nok penge til at betale psykopaten og få fred i familien – men intet går som forventet på turen fra New Orleans til solbeskinnede Panama. Manuskriptet er formet som en slemt irriterende kupfilm, hvor den potentielt spændende del, hvor byttet skal smugles ind for næsen af skibets kaptajn (altid fornøjelse J.K. Simmons) og toldvæsenet, bliver tilsidesat for en masse afpresning og urealistisk dramatik. Hele afsnittet i Panama rummer skitsen til ulidelig spænding under ekstremt tidspres, men drukner en shoot-outs og uanstændig omgang med en Jackson Pollock.


Copyright:
UIP
Det er således en noget ujævn omgang filmmageri, der bydes på. Wahlberg er bidende intens i en rolle, der bare passer ham, Simmons morer sig som kaptajn og Giovanni Ribisi laver en dobbelt Al Pacino med skrue i en skurkerolle, som ingen film ville have kunnet rumme. Og så render den notoriske skurk Ben Forster rundt og leger nice guy. Godt forsøgt, men den køber vi ikke. På den anden side fungerer det tekniske helt fornuftigt. Det virker som om Kormákur har droppet enhver tanke om at prøve at putte lidt kød på figurerne, og i stedet blot demonstrerer teknisk håndelag og viser sig som en forsvarlig forvalter af det ganske overskuelige budget på $25 millioner. Med en foreløbig indtjening på små $90 millioner hænger det regnestykke godt sammen – så mon ikke han får en chance mere på amerikansk grund, hvor vi så bare kan håbe på lidt mere substans og lidt færre bekvemme tilfældigheder.
 
DVD-vurdering
(- af LB)

Har man allerede investeret i udgivelsen, kan man lige så godt bruge de ekstra (8+105) minutter på ekstramaterialet, der her består af både en udmærket featurette om stuntarbejdet med filmen og et rimeligt fyldestgørende kommentarspor fra instruktør Baltasar Kormákur og executive producer Evan Hayes.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Justice League16/11
Rodin16/11
Glasslottet16/11
QEDA16/11
Ballerina9/11
The Killing of a Sacred Deer9/11
Monsieur Verdoux9/11
Den unge Karl Marx9/11
Human Flow9/11
The Shining9/11
Flere bio-anmeldelser
 
Filmen om Kaptajn Underhyler23/10
Baywatch20/10
Wonder Woman16/10
Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge9/10
Alien: Covenant6/10
Free Fire2/10
Get Out26/9
Kong Arthur: Legenden om sværdet25/9
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken film foregår ikke i USAs hovedstad, Washington DC?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google