CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
We Need to Talk About Kevin

Produktionsland:
USA, UK

Produktionsår:
2011

Manuskript:
Lynne Ramsay, Rory Kinnear

Producere:
Jennifer Fox
Luc Roeg
Robert Salerno

Fotograf:
Seamus McGarvey

Klipper:
Joe Bini

Komponist:
Jonny Greenwood

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
SF Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(17 stemmer)

Læs også...
Anmeldelser:
17-03-16:
A Bigger Splash
24-04-12:
Another Happy Day
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
2.35:1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Trailers
Hvad med Kevin?

Anmeldt af:Frederik Asschenfeldt Vandrup
Genre:Drama, Thriller
Varighed:106 minutter
Instruktør:Lynne Ramsay
 
Anmeldelsesdato:28-08-2012
Medvirkende:Som:
John C. ReillyFranklin
Tilda SwintonEva
Ezra MillerKevin
Siobhan FallonWanda
Ursula ParkerLucy
Ashley GerasimovichCelia

Tiden efter
 
Skotske Lynne Ramsay er tilbage efter 9 års pause som instruktør med et intenst drama om skyld og ansvar mellem en mor og hendes barn. En næsten meditativ øvelse, hvor lammelsen efter det utænkelige har sendt moderen i en trancelignende tilstand, der kun afbrydes af små tilbageblik til det liv, der blev smadret af den førstefødte.


Copyright:
SF Film
Eva lever det eventyrlige liv med rejser og selvrealisering, da hun møder den rare og søde Franklin. De flytter sammen og Eva bliver gravid. Sønnen Kevin har dog to skarpt adskilte personligheder, og det er den ubehagelige, som stikker hovedet frem, hver gang han er i selskab med sin mor. Kontrær, modstræbende og terroriserende. Man fornemmer hele tiden, at knægten ikke bare er sløv i optrækket, men decideret ude på at ville moderen noget ondt. Ramsay balancerer præcist filmen mellem klassisk ”besat barn” og socialrealisme fra en trængt børnefamilie – det er skræmmende og så afgjort et glimrende argument for alle, der ikke lige går og overvejer graviditet og børnefamilie.

Visuelt fortælles historien i tænksomme og udflydende billeder, der bringer minder om vores egen Christoffer Boe, som også er i stand til at holde en historie flydende på trods af konstante spring i tid og sted. Tempoet bliver aldrig højt, gysene bliver aldrig kalkulerede og planlagte – tingene går bare systematisk og uafvendeligt mere og mere galt. Dette suppleres med enkeltstående scener af stor visuel styrke, som da Eva for at slippe for sin nyfødte babys infernalske gråd stiller sig klods op af en vejarbejder og hans bor. Skræmmende i al sin enkelhed. Netop den udflydende struktur på filmens billedside er skarpt set fra Ramsay og hendes tekniske hold. Den matcher præcis det detektivarbejde, som tilskueren bliver sat på for at finde ud af, hvem Eva er og hvor i fortællingen vi befinder os. Hendes mentale kaos for at finde et nyt socialt holdepunkt efter Kevins ultimative hævn overfor hende bliver også vores kaos for at få greb om Eva som figur og forstå hendes historie. Det er ikke let, men det lykkes – og man fortvivles sammen med hende, mens man ser krisen med Kevin eskalere helt ud af kontrol.


Copyright:
SF Film
Centralt står den store præstation af altid interessante Tilda Swinton, som trods priser i alle verdenshjørner slet ikke blev nævnt ved Oscar-uddelingen. Hun bærer filmen og begge de versioner af Eva, som vi løbende introduceres for – både før og efter vendepunktet. Over for hende er unge Ezra Miller mere intens end dyb som Kevin, men der er noget fængende karismatisk over hans indestængte blik og metodiske handlinger, som alligevel hænger ved. Han er interessant og så afgjort værd at følge.

Hvad med Kevin? er et spørgsmål – og forbliver også et spørgsmål, når man som tilskuer har fået åbnet filmens handling. Havde vi fået præsenteret Kevin og hans mor som et nyhedsindslag, ville mange med det samme have råbt ”omsorgssvigt”, men Lynne Ramsay bringer os i tvivl. Godt nok følger vi hele tiden moderens side af sagen, men hvis man som oplyst væsen ikke umiddelbart vil godtage den simple forklaring, at Kevin er den inkarnerede ondskab, så tvinges man til at se sin egen hovedperson nærmere efter i sømmene. Hvor er det gået galt med Kevin? Hvad kunne man have gjort med ham og med hans forhold til moderen? Spændende nuancering af en problematik, der ofte reduceres til simple diagnoser – præsenteret i yderst tilfredsstillende filmiske rammer.
 
DVD-vurdering
3 trailers, that's it!

Ekstra materiale:
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (1 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Pictura
28-4-2012 01:55
Det er med Kevin som med Anders Bering Breivik: Man spørger sig selv: Hvad gik galt??????

Fabelagtig film, som tvinger os til at erkende, at der ingen enkle svar er på ovenstående spørgsmål.


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Hjertelandet20/9
BlacKkKlansman20/9
Bare Juliet20/9
The Predator13/9
The Seagull13/9
Mod solnedgangen13/9
In the Aisles6/9
Den dag på stranden6/9
The Raft5/9
Ordets magt30/8
Flere bio-anmeldelser
 
Peter Kanin3/9
Avengers: Infinity War31/8
Rampage Out of Control27/8
A Quiet Place24/8
Ready Player One17/8
Pacific Rim Uprising13/8
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
I hvilken film indgår der ikke et bryllup?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google