CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
The Ides of March

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2011

Manuskript:
George Clooney, Grant Heslov, Beau Willimon

Producere:
George Clooney
Grant Heslov
Brian Oliver

Fotograf:
Phedon Papamichael

Klipper:
Stephen Mirrione

Komponist:
Alexandre Desplat

Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributør:
SF Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 4 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
19-06-12:
The Descendants
30-11-11:
Barneys mange liv
07-01-10:
Men Who Stare at Goats
30-12-08:
Lars and the Real Girl
11-03-08:
Michael Clayton
18-12-07:
Half Nelson
20-07-06:
Syriana
26-07-05:
Sideways
24-09-03:
Confessions of a Dangerous Mind
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
2.35:1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Kommentarspor, featuretter, trailers
Kamæleonen

Anmeldt af:Mads Suldrup
Genre:Drama
Varighed:97 minutter
Instruktør:George Clooney
 
Anmeldelsesdato:15-08-2012
Medvirkende:Som:
George ClooneyGovernor Mike Morris
Ryan GoslingStephen Myers
Evan Rachel WoodMolly Stearns
Marisa TomeiIda Horowicz
Paul GiamattiTom Duffy
Philip Seymour HoffmanPaul Zara

Faldet fra idealismens tinder
 
"Du ender med at blive et træt, kynisk røvhul – præcis ligesom mig". Sådan lyder den erfarne politiske modstanders fatalistiske bemærkning til den yngre og talentfulde kampagnemedarbejder Stephen Meyers, da han begynder at slække på den idealisme, som han ellers har været hårdfør bannerfører for hele sin karriere. Det er idealernes tilsyneladende uundgåelige forvandling til ofre på de lumske studehandlers alter, som er kernen i George Clooneys politiske thriller Kamæleonen, der blev Oscar-nomineret for Bedste adapterede manuskript.


Copyright:
SF Film
Moralsk deroute
Ryan Gosling spiller Stephen Meyers, som er en af de ledende medarbejdere på den valgkampagne, der skal føre guvernøren Mike Morris (spillet George Clooney selv) til Det Hvide Hus. Han arbejder på netop denne kampagne af ideologiske årsager – guvernøren, der er modstander af dødsstraf og tilhænger af fri abort, må simpelthen være den bedst egnede til at tegne USA's fremtid. Morris fører løbet klart og mangler kun svingstaten Ohio for at blive demokraternes præsidentkandidat. Hans politiske modstandere planlægger derfor et smart angreb, der viser sig at blive startskuddet på Meyers' moralske deroute.

Det kyniske magtmaskineri
I forlængelse af sin kølige og stilistisk gennemførte Good Night, and Good Luck. fra 2005 om en tv-journalist, der i 50'erne går i kødet på den rabiate republikaner Joseph McCartney, beviser George Clooney endnu en gang, at han behersker den mangefacetterede, politiske film. Kamæleonen er en politisk thriller, der er aldeles kløgtigt skruet sammen, om hvordan politik er skruet sammen. Et eksempel er scenen, hvor Clooneys guvernør-karakter i en tale foran et gigantisk Stars and Stripes lover den jublende forsamling obligatorisk guld og grønne skove, mens hans nærmeste politiske medarbejdere taler kold, politisk strategi lige på den anden side af flaget. Vi får et råt for usødet indblik i det kyniske magtmaskineri, der buldrer løs under den glitrende overflade af valgplakater og valgløfter – og hen over idealismen.


Copyright:
SF Film
Stjæler scener med arme og ben
Også skuespillet er stærkt. På bare et år har Ryan Gosling spillet lakonisk stuntkører i Nicolas Winding Refns actionfilm Drive, scoret damer i komedien Crazy, Stupid, Love og altså nu lusket rundt i magtens korridorer – uden at falde igennem i nogle af filmene. Det er vist det, man kalder alsidighed. I prominente biroller ser vi de to bamsefædre Phillip Seymour Hoffman og Paul Giamatti, der som sædvanlig stjæler scener med arme og ben.

Ridse i den velpolerede lak
Skal man tro Kamæleonen, transformerer politik idealisterne til en omgang lyssky kynikere, pragmatikere og opportunister med personlig ambition øverst på dagsordenen. Det er ikke meget modstand, som Meyers får, før han kravler ned fra idealismens tinder, og det forekommer derfor en smule fortegnet. Det er trods alt begrænset, hvor hurtigt man kan gøre vendekåben til en fast bestanddel af garderoben. Det er den eneste ridse i Kamæleonens velpolerede lak.
 
DVD-vurdering
(- af LB)

Der er fire featuretter – alle overkommelige – er holdt i samme sobre og ligefremme stil som George Clooney og Grant Heslovs kommentarspor. Bonusmaterialet er altså nemt at fordøje og samtidigt lærerigt, hvis man er har lyst til at komme bag om filmen.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (2 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Gajendra
20-7-2012 07:41
I had no hair—and that was the one part of my body I truly loved.a0 Instead of my wavy waist-length hair, I was bald; I looked like a coctnntraeion camp inmate. And I don’t say that lightly. That’s what I saw

Samsam
20-7-2012 07:32
Overhovedet ikke men utilfredshed med at bruge penge pe5 banerne der he6vder politikernes bedrifter. Pe5 et tidspunkt, hvor det er sve6rt ikke at se som kommunalt financieret valgkamp


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Brad's Status14/12
Stalins død14/12
Star Wars: The Last Jedi13/12
Vinterbrødre7/12
Tilbage til Montauk7/12
Suburbicon7/12
Thelma30/11
Kedi30/11
Lumière!23/11
Mordet i Orientekspressen23/11
Flere bio-anmeldelser
 
Abernes planet: Opgøret1/12
Spider-Man: Homecoming27/11
Grusomme mig 320/11
Transformers: The Last Knight13/11
It Comes at Night10/11
The Mummy6/11
Filmen om Kaptajn Underhyler23/10
Baywatch20/10
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilket filmselskab har et bjerg som deres logo?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google