CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Dark Shadows

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2012

Manuskript:
Seth Grahame-Smith

Producere:
Christi Dembrowski
Johnny Depp
David Kennedy
Richard D. Zanuck

Fotograf:
Bruno Delbonnel

Klipper:
Chris Lebenzon

Komponist:
Danny Elfman

Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributør:
Warner Home Video

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(5 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
15-03-16:
TV-serie: Penny Dreadful – sæson 2
15-06-15:
TV-serie: Penny Dreadful - sæson 1
 
Anmeldelser:
20-02-17:
Miss Peregrine's Home for Peculiar Children
10-01-13:
Frankenweenie
02-08-12:
Abraham Lincolm - Vampire Hunter
09-05-12:
The Rum Diary
22-07-11:
Rango
26-04-06:
The Corpse Bride
23-09-05:
Charlie og chokoladefabrikken
22-09-04:
Big Fish
23-07-02:
From Hell
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
1.85:1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Featuretter, slettede scener
Dark Shadows

Anmeldt af:Frederik Asschenfeldt Vandrup
Genre:Drama, Thriller
Varighed:112 minutter
Instruktør:Tim Burton
 
Anmeldelsesdato:25-09-2012
Medvirkende:Som:
Johnny DeppBarnabas Collins
Eva GreenAngelique Bouchard
Michelle PfeifferElizabeth Collins Stoddard
Jonny Lee MillerRoger Collins
Chloë Grace MoretzCarolyn Stoddard
Gulliver McGrathDavid Collins
Se komplet creditliste her

Vampyr på vildspor
 
Instruktøren Tim Burton og Johnny Depp udgør et sært og fascinerende makkerpar i Hollywood. De deler en fælles forkærlighed for det sære og gotiske og dyrker den i vidt forskellige og alligevel ganske ens produktioner, som altid er smukke at skue og som regel også medrivende underholdning. I Dark Shadows har de kastet sig over en gammel soap opera, som i slutningen af 60’erne fascinerede unge over hele USA. På tværs af mere end 1000 afsnit fulgte man familien Collins og deres tilværelse omgivet af vampyrer, varulve og alskens magi. Det var usædvanligt for en soap opera at rumme det fantastiske univers på en måde, som senere blev inspirationen til serier som Buffy og Angel.


Copyright:
Warner Bros.
Burton og Depp har valgt at filmatisere den billigt og hurtigt producerede sort/hvide tv-serie, som blev sendt hver dag i de 5 år, den kørte, ved at vælge en af seriens mange figurer som hovedperson. Det er den 200-årige vampyr Barnabas Collins, som i slutningen af 1700-tallet bliver ramt af en forbandelse. Han afviser tjenestepigen Angeliques kærlighed, fordi hun er af lavere stand – men indser sin fejl, da det viser sig, at hun også er en heks, som både slår hans sande kærlighed ihjel og forvandler ham til vampyr. Han begraves i en kiste, som han ikke kan slippe ud fra, før et hold vejarbejdere i 1972 ved et uheld graver ham op.
Her kan han konstatere, at Collins-klanen som i hans tid regerede fiskerbyen Collinsport, nu er hensunket i småfallerede aristokratiske vaner – og det kan han selvfølgelig ikke leve med. Især ikke fordi fiskeriet i Collinsport er overtaget af en driftig forretningskvinde, som i mistænkelig grad ligner den gamle heks fra hans fortid.

Der er masser af god stil og charmerende sjov i at sætte en 1700-tals vampyr sammen med hippietidens absolutte højdepunkt, og Burton henter mange visuelle gags ud af at følge vores selvoptagede vampyrs introduktion til den nye verden. Depp rammer figuren helt rent og krukker i vanlig Deppsk stil rundt i de mange store setups, men Dark Shadows er ikke et rent hit, for hvor mange af Burtons film er helstøbte visuelle oplevelser, så ender soap opera-genindspilningen som en rodebutik på næsten samtlige niveauer. Budgettet rækker i rigelig grad til at alt ser bragende godt ud, men tonen i Dark Shadows svinger voldsomt mellem uhygge og komik. Der overspilles af samtlige deltagere – og nogle er bare bedre til det end andre, og filmen ikke alene springer ubeslutsomt rundt mellem bifigurerne omkring Barnabas Collins – de bliver også for en stor dels vedkommende upræcist introduceret – i hvert fald for et dansk publikum, som næppe har noget kendskab til tv-serien.


Copyright:
Warner Bros.
Burton kan sin gotiske spænding til fingerspidserne. Det har han vist før, men i Dark Shadows drukner det stilrene udtryk i overlæssede scener og en fortælling som prøver at samle så mange små ben fra den lange tv-serie som muligt og derfor ender med at blive én stor rodebunke. Det er stadig en fascinerende rodebunke, hvor Burton brillerer, når han lader stemninger dannes af tidstypisk popmusik, og Eva Green (som Angelique) og Johnny Depp deler nogle gode, dampende scener sammen – men dette ottende samarbejde mellem Depp og Burton står stadig tilbage som et af de svagere af slagsen, hvor stilbevidstheden er gået tabt i mængden af scener og optrin – og i stedet for en ny Sweeney Todd eller Sleepy Hollow har vi snarere fået en højtråbende fusion af The Addams Family og Døden klæ’r hende.
 
DVD-vurdering
Der er ni forskellige featuretter, der går bag om arbejdet med at lave filmen. De er rimelig korte uden at være ligegyldige og bestemt seværdige. Ellers består ekstramaterialet af fem slettede scener.
Det hele er dog mere fyldestgørende end det lyder.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (1 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
truleigh
16-5-2012 17:49
hmmm, rodet ...?

Den røde tråd er Vertigo, så man skal selvfølgelig kunne sin filmhistorie hvis man skal få udbytte af filmen, ellers kan man bare nøjes med Twilight-filmene.

Læg mærke til at Angie i 1972 skifter hårfarve til blondine, som Kim Novak, for at please Barney, som droppede hende for en blondine 200 år tidligere.

Her gør Barney hvad Scotty ikke kunne i Vertigo. Kaster sig efter den elskede i afgrunden og redder hende i andet forsøg. Efter at have gjort op med sin forbandelse. Det som Scotty ikke magtede. Men det kan kun lade sig gøre hvis man er vampyr, ellers dør man i faldet. Det er sgu da humor.


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Elsk mig!27/4
Guardians of the Galaxy Vol. 227/4
The Fits27/4
Den anden side27/4
Hedi20/4
Creative Control20/4
The Edge of Seventeen20/4
Du forsvinder20/4
Fast & Furious 813/4
The Handmaiden12/4
Flere bio-anmeldelser
 
Allied10/4
Fantastiske skabninger... og hvor de findes31/3
The Accountant27/3
Doctor Strange21/3
Trolls20/3
Inferno7/3
Jack Reacher: Never Go Back6/3
Storkene28/2
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvem spillede den unge 'trophy wife' i The Big Lebowski?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google