CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Le Havre

Produktionsland:
Finland, Frankrig, Tyskland

Produktionsår:
2011

Manuskript:
Aki Kaurismäki

Producere:
Aki Kaurismäki

Fotograf:
Timo Salminen

Klipper:
Timo Linnasalo

Komponist:


Censur:
Tilladt for alle

Distributør:
Midget Entertainment

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 1 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
28-06-18:
Huset ved havet
17-08-17:
Lys i mørket
24-02-07:
Lys i tusmørket
07-12-04:
Total Balalaika Show
07-12-04:
Leningrad Cowboys Meet Moses
07-12-04:
Leningrad Cowboys Go America
10-06-03:
Manden uden fortid
 
Artikler:
15-03-12:
Premiereinterview: André Wilms
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
16:9, 1,85-1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Musikvideoer
Miraklet i Le Havre

Anmeldt af:Frederik Asschenfeldt Vandrup
Genre:Komedie, Drama
Varighed:89 minutter
Instruktør:Aki Kaurismäki
 
Anmeldelsesdato:26-09-2012
Medvirkende:Som:
André WilmsMarcel Marx
Kati OutinenArletty
Jean-Pierre DarroussinMonet
Blondin MiguelIdrissa

Det underfundige mirakel
 
Den finske instruktør Aki Kaurismäki laver alt for få film. Sådan kan man kun konstatere om den ellers ret så flittige finske auteur, når man nyder hans seneste Miraklet i Le Havre, der trods sit finske ophav er ganske fransk – eller trods sit franske udseende er ganske finsk. Den er i hvert fald ganske Kaurismäkisk og det er en absolut kvalitet.


Copyright:
Camera Film
Vi befinder os sammen med vores finurlige fortæller i den franske havneby Le Havre, eller i hvert fald i en pastiche over den; en stiliseret udgave, som det passer ind i den filmiske udtryksform, Kaurismäki har tilslebet og perfektioneret over årene. Det er en filmkulisse, som ikke prøver på at være andet – for dér, midt i det opstillede og det konstruerede, der skaber vores instruktør små skønne øjeblikke af oprigtighed.

Vores hovedperson, den tavse og stovte Marcel Marx må se konen blive indlagt på hospitalet med noget, der minder om en enkeltbillet til den næste verden, mens en container på vej til England bliver stoppet af den mistroiske politiinspektør. Containeren rummer afrikanske flygtninge, og en dreng flygter, mens politistyrken står og kigger på. Idrissa, som drengen hedder, ender med at ende hos Marcel Marx, der egentlig ikke vil have noget med den ulovlige flygtning at gøre, men han ser et medmenneske, der har brug for hjælp – og det får det.


Copyright:
Camera Film
Miraklet i Le Havre er et lille eventyr fra en flig af noget, vi kunne genkende som virkeligheden. Kaurismäki trækker tråde tilbage til de mange tilfælde, hvor medmenneskelighed har vundet over regler og formaninger. Historien lægger sig i genren klassisk Kaurismäki, hvor underklassens genvordigheder skildres med knastør humor og stor empati. Det er aldrig råt og livstræt som hos de hårde realister, men romantisk og lyst skildret med lidt skæv musik og en sjat politik i ny og næ. Der er toner af vores egen Erik Clausen, når han en sjælden gang rammer rigtig plet, der er anstrøg af franskmændenes egen Jacques Tati, der dyrkede stilen og formen og den næsten usynlige humor – og der er den hjemlige følelse af at vende tilbage, når skuespillerne genbruges igen og igen, som her Kati Outinen, der er en ægte Karuismäki-opfindelse.

Miraklet rammer i Le Havre, og den trøstesløse havneby og hele den tragiske fortælling om menneskesmugling forvandles til et lille, livgivende eventyr. Det er ikke filmen, der med forarget realisme viser os flygtninges vilkår – men en smukt realiseret reminder om, at vi alle kan få noget godt ud af en gang imellem at gøre noget godt for andre.
 
DVD-vurdering
To fine musikvideoer med Little Bob giver god mening set i sammenhæng med filmen, men det havde været fantastisk med et portræt af Kaurismäki eller lidt kommentarspor.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Sicario 2: Soldado19/7
Mamma Mia! Here We Go Again19/7
Landet af glas19/7
Skyscraper12/7
Under træet5/7
Ant-Man and the Wasp4/7
Du er den28/6
Hereditary28/6
Far til fire i solen28/6
Huset ved havet28/6
Flere bio-anmeldelser
 
The Shape of Water16/7
Game Night13/7
Molly's Game6/7
Black Panther2/7
Den skjulte tråd29/6
Coco22/6
De originale21/6
Darkest Hour14/6
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
I hvilket år er Stanley Kubricks science fiction-klassiker 2001: A Space Odyssey produceret?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Søg på Google