CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
The Lucky One

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2012

Manuskript:
Will Fetters

Producere:
Denise Di Novi
Kevin McCormick

Fotograf:
Alar Kivilo

Klipper:
Scott Gray

Komponist:
Mark Isham
Hal Lindes

Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributør:
Warner Home Video

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 3 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
03-09-15:
We Are Your Friends
25-04-11:
Charlie St. Cloud
26-10-10:
Dear John
12-05-10:
The Last Song
03-05-10:
Me and Orson Welles
09-09-09:
17 Again
16-03-05:
The Notebook
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
2.40:1

Lyd:
DTS-HD 5.1

Ekstra materiale:
3 featuretter, trailers
The Lucky One

Anmeldt af:Mikkel Kofod
Genre:Drama
Varighed:100 minutter
Instruktør:Scott Hicks
 
Anmeldelsesdato:15-10-2012
Medvirkende:Som:
Zac EfronLogan
Taylor SchillingBeth
Blythe DannerEllie
Jay R. FergusonKeith Clayton
Adam LeFevreJudge Clayton

Et spørgsmål om (af)smag
 
Egentlig har The Lucky One det hele. Alle de ingredienser, man forventer et romantisk drama indeholder, forekommer i filmen: Smukke unge mennesker, der forelsker sig, søde børn og dyr samt en lykkens fjende i skikkelse af jaloux ekskæreste og en sprængfarlig hemmelighed. Det hele toppes med et opløftende budskab om, at gode ting sker for gode mennesker efter hårde tider. Om man så kan lide sammenblandingen af disse ingredienser, er i den grad en smagssag.


Copyright:
Warner Bros.
Efter en natlig mission i Irak overlever marinesoldaten Logan Thibault (Zac Efron) mirakuløst et morterangreb, fordi han samler et billede af en ung, smuk pige op mellem murbrokker. Billedet tilhører en afdød kollega, men ingen ved hvem. Pigens billede bliver en slags skytsengel for Logan, der beslutter at bearbejde sine krigstraumer efter hjemkomsten til Amerika ved at lede efter hende. Han finder Beth i en lille flække, hvor han tager et job i hendes hundekennel, som hun driver sammen med sin mor. Beth, der er alenemor med sønnen Ben, bryder sig ikke meget om Logan i begyndelsen, men det ændrer sig langsomt.

Karaktererne i The Lucky One er hysterisk klichefulde. Den stærke Logan flytter på tunge ting, kan spille på klaver og bliver bedste venner med Ben. Milde Beth er god ved dyrene og laver jambalaya, den livskloge mor er stilfærdig men aner nok, hvad hendes datter faktisk føler for Logan, og Bens far og Beths jaloux eksmand Keith er fascistoid strømer og søn af en republikansk (og derfor ond) lokalpolitiker.


Copyright:
Warner
Filmen er baseret på en roman af Nicholas Sparks, der også har skrevet det litterære forlæg til film som Brevet i flasken, The Notebook og Dear John. Det er langs disse spor af social følelsesporno på Amerikas sydøstlige kyster, The Lucky One også bevæger sig. Den forudsigelige historie indhylles i reklameæstetisk ensidighed med klægt, gyldenbrunt lys, mens Logan, Beth og Ben fjanter i en robåd i slow motion. Når lykken trues af Keith, bliver musikken truende.

Dybest set er det nok en smagssag, om man kan lide The Lucky One. Historien er velfortalt, stilen konsekvent og brugen af pop-melankolske countrynumre stilsikker. Jeg står dog helt af på den klichefyldte persontegning, den drivende sentimentalitet, der præger beskrivelsen af Logans og Beths forhold, samt den flade, forudsigelige konflikt, som Logans billede af Beth naturligvis medfører.
 
DVD-vurdering
(- af LB)

Tre featuretter udgør ekstramaterialet: En om Zac Efron, forfatter Nicholas Sparks og den sidste om kemien mellem Efron og Taylor Schilling. De er rimelig korte og pænt klistrede, men passer fint til filmens sind.


Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (1 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Yasunobu
31-3-2014 12:55
Nice post. I used to be checking cnlstaotny this weblog and I am inspired! Extremely useful info particularly the last section I take care of such info much. I was seeking this particular info for a very lengthy time. Thank you and best of luck.


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Skyscraper12/7
Under træet5/7
Ant-Man and the Wasp4/7
Du er den28/6
Hereditary28/6
Far til fire i solen28/6
Huset ved havet28/6
Ocean's 821/6
Violinisten21/6
Love, Simon21/6
Flere bio-anmeldelser
 
The Shape of Water16/7
Game Night13/7
Molly's Game6/7
Black Panther2/7
Den skjulte tråd29/6
Coco22/6
De originale21/6
Darkest Hour14/6
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken amerikansk skuespiller spiller hovedrollen i Viscontis overdådige Leoparden?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google