CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Les petits mouchoirs

Produktionsland:
Frankrig

Produktionsår:
2010

Manuskript:
Guillaume Canet

Producere:
Alain Attal

Fotograf:
Christophe Offenstein

Klipper:


Komponist:


Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributør:
On Air Video

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(6 stemmer)

Læs også...
Anmeldelser:
08-12-16:
Lægen fra Chaussy
27-10-16:
Høj af kærlighed
01-02-16:
Den franske forbindelse
05-08-13:
Smagen af rust og ben
19-03-13:
De urørlige
22-11-12:
De urørlige
17-08-12:
The Artist
24-01-12:
Midnight in Paris
03-06-08:
Fortæl det ikke til nogen
09-10-07:
Spurven - La vie en rose
08-08-07:
A Good Year
20-05-03:
Århundredets børn
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
2.35:1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Intet
Små hvide løgne

Anmeldt af:Mikkel Kofod
Genre:Komedie, Drama
Varighed:148 minutter
Instruktør:Guillaume Canet
 
Anmeldelsesdato:28-09-2012
Medvirkende:Som:
François CluzetMax Cantara
Marion CotillardMarie
Benoît MagimelVincent Ribaud
Gilles LelloucheÉric
Jean DujardinLudo
Laurent LafitteAntoine

Rosé, østers og snak, snak, snak
 
Kender du det, når det føles som om, at sommeren aldrig kommer? Metrologerne lover konstant regnbyger, blæsevejr og kulde – og får ret. Kalenderen viser forår, men vinterdepressionen er ikke til at slippe af med. Kan du nikke genkendende til et eller flere af disse symptomer på vinter-lede, er Små hvide løgne modgiften. Det er godt nok småt med karakterudvikling og menneskelige indsigter, men det er så hyggeligt at overvære en gruppe venners sommerferie i Bretagne, at man har lyst til at være med.


Copyright:
Miracle Film
Ludo kører galt på sin knallert i en brandert, og vennerne skal nu beslutte, om de bliver hos ham, eller tager på den traditionelle sommertur til Max’ sommerhus i Bretagne. De tager af sted, men stemningen er ikke kun dårlig, fordi Ludo ligger i koma. Den ellers lykkeligt gifte Vincent har betroet den ligeledes lykkeligt gifte Max, at han er forelsket i ham, Marie har problemer med kærligheden, og er Antoine er ulykkeligt forelsket i en gift kvinde.

Men når nu man er ved vandet, kan man jo lige så godt få det bedste ud af det. Og det gør vennerne så ved at gøre det, som franskmænd gør bedst: Spise god mad, drikke vin og snakke, snakke, snakke. Karaktererne er vigtigere end plottet, der består af en række løst forbundne optrin fra det franske sommerland. Små hvide løgne er en rigtig charmer af sommerfilm, en udpræget hang out movie. Man har simpelthen lyst til at slå sig ned ved vennernes langbord, tage for sig i stablen af Bretagne-østers og drikke rosévin, indtil vinterdepressionen er på sikker afstand.


Copyright:
Miracle Film
Mellem linjerne i vennernes mange samtaler afsløres de tabuer, de i gensidig uudtalt forståelse velvilligt undlader at berøre for at kunne nyde hinandens selskab. Men som titlen antyder, er der vitterligt tale om små løgne. Og som konsekvens heraf kommer der også kun små sandheder og endnu mindre erkendelser frem om karaktererne. Når nu filmen har en spilletid på 150 minutter, er karaktererne vel groft skåret og statiske. Max forbliver en kværulantisk patriark, Marie en kærlighedsfovirret hippie, Éric en brovtende macho-bamse og Vincent familiefar med hemmeligt man crush.
Små hvide løgne er overfladisk, endimensionel i sin karaktertegning, for lang... og utroligt charmerende! Den er simpelthen godt selskab, og hvem kan ikke klare sommerstemning og snik-snak, når man er i gode venners lag?

François Cluzet (Max Cantara), Marion Cotillard (Marie), Benoît Magimel (Vincent Ribaud), Gilles Lellouche (Éric), Jean Dujardin
 
DVD-vurdering
Intet ekstramateriale.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Skyscraper12/7
Under træet5/7
Ant-Man and the Wasp4/7
Du er den28/6
Hereditary28/6
Far til fire i solen28/6
Huset ved havet28/6
Ocean's 821/6
Violinisten21/6
Love, Simon21/6
Flere bio-anmeldelser
 
The Shape of Water16/7
Game Night13/7
Molly's Game6/7
Black Panther2/7
Den skjulte tråd29/6
Coco22/6
De originale21/6
Darkest Hour14/6
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvem var IKKE i med i overvejelserne, da man skulle caste hovedrollen til Dirty Harry?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google