CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Attack the Block

Produktionsland:
UK, Frankrig

Produktionsår:
2011

Manuskript:
Joe Cornish

Producere:
Nira Park
James Wilson

Fotograf:
Thomas Townend

Klipper:
Jonathan Amos

Komponist:
Steven Price

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
On Air Video

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(6 stemmer)

Læs også...
Anmeldelser:
13-08-18:
Pacific Rim Uprising
24-08-17:
Detroit
07-03-11:
Scott Pilgrim mod verden
20-07-07:
Hot Fuzz
15-12-04:
Shaun of the Dead
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
2.35:1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Intet ekstramateriale
Attack the Block

Anmeldt af:Bjørn Andersen
Genre:Komedie, Gyser
Varighed:84 minutter
Instruktør:Joe Cornish
 
Anmeldelsesdato:17-09-2012
Medvirkende:Som:
John BoyegaMoses
Jodie WhittakerSam
Luke TreadawayBrewis
Franz DramehDennis
Jumayn HunterHi-Hatz
Nick FrostRon

Rumvæsener i ghettoen
 
Takket være Hollywood er vi som publikum blevet vant til at filmhelte ikke har en alt for plettet baggrund - og dertil kommer at de gerne er unge, smukke mennesker. Derfor er det interessante ved Attack the Block selve filmens præmis, hvor vor helte er en flok småkriminelle teenagere af forskellige etnisk oprindelse i stedet for de sædvanlige renhjertede helte Hollywood kan stille op med.


Copyright:
Miracle Film
Filmen tager sit udgangspunkt i det sydlige London, hvor en multietnisk ungdomsbande anført af Moses hærger. Handlingen udspiller sig over en nat, som starter med at banden ruller en ung sygeplejerske. Da det hele foregår på Guy Fawkes-nat, hvilket i England fejres med fyrværkeri, er der ingen, som rigtig lægger mærke til et meteor på himlen. Det er først da meteoret rammer en bil, at Moses og hans venner reagerer. Det viser sig, at meteoret indeholder et mærkeligt væsen, som straks angriber Moses, hvorfor han i raseri ender med at tage livet af det. Dårlig idé skal det hurtigt vise sig.

Moses og hans bande gemmer nu liget hos den evigt skæve pusher Ron, hvor en af Rons stamkunder, som tilfældigvis har læst zoologi på universitetet, bekræfter, at der i hvert fald ikke er tale om et væsen fra jorden. Mens teenagerne nu spekulerer over hvor mange penge de kan tjene på liget af et rumvæsen begynder det at regne ned med flere meteorer, og snart er den londonske forstad overrendt med hævngerrige sortpelsede væsner, der ligner en blanding mellem en gorilla og en ulv – tilsat et selvironisk krydderi i form af groteske selvlysende blå tænder. Det er naturligvis her at Moses og hans drenge træder i karakter og må kæmpe for at beskytte sig selv og det kvarter de bor i.

Filmens instruktør og manuskriptforfatter Joe Cornish har tidligere arbejdet sammen med Edgar Wright på manuskriptet til Tintin: Enhjørningens hemmelighed, og samme Wright optræder som producer på Attack the Block og er med film som Shaun of the Dead og Hot Fuzz kendt for at lege med kendte genrer (henholdsvis zombie-film og politi-film). Det er da også Attack the Blocks pastiche over sci-fi/horror-genren og den humoristiske måde, hvorpå den vender nogle af genrens konventioner på hovedet, som gør Attack the Block til en underholdende oplevelse.

Skuespillet er måske lidt tungt og fortælleteknisk er filmen en anelse primitivt skruet sammen, men dens uventede præmis med rumvæsner i en londonsk ghetto er uhyre morsom og kan kompensere for andre mangler. Og så er det altså svært ikke at trække på smilebåndet, når teenagere diskuterer rumvæsner med tung cockney-accent kombineret med etniske tilhørsforhold og teenageres specielle jargon. Teenagernes betragtninger over rumvæsner er på én gang charmerende og morsomme. Humoren serveres uden grimasser, og forstyrrer samtidig ikke spændingsniveauet.


Copyright:
Miracle Film
Der er måske ikke tale om de store dybder her, men Attack the Block er et godt bud på en underholdende tur i biffen. Dertil kommer at filmen med sin fokus på en multietnisk ghetto bliver en mindre satire over traditionelle sociokulturelle konventioner, som vi kender det fra Hollywood, hvor hovedpersonerne typisk er hvide, regelrette borgere. Her lærer vi i stedet at holde af en flok småkriminelle teenagere, som alle naturligvis viser sig at have hjertet på det rette sted, når det kommer til stykket.
 
DVD-vurdering
Intet ekstramateriale.

Ekstra materiale:
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (1 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Anes
11-3-2012 04:38
den nye film Attack The Block som handler om Rumvæsener i Ghettoen, er faktisk ret god den er slet ikke dårlig jeg så den her forleden aften på nettet synes at filmens underholdning er utrolig meget fascinerende hvilket som gøre at filmen er spændende at se jeg havde sådan lidt forlangede at filmen ville blive kedelig at se på en eller anden måde men jeg tog fejl da jeg så hele filmen Attack The Block er en okay film


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Hjertelandet20/9
BlacKkKlansman20/9
Bare Juliet20/9
The Predator13/9
The Seagull13/9
Mod solnedgangen13/9
In the Aisles6/9
Den dag på stranden6/9
The Raft5/9
Ordets magt30/8
Flere bio-anmeldelser
 
Peter Kanin3/9
Avengers: Infinity War31/8
Rampage Out of Control27/8
A Quiet Place24/8
Ready Player One17/8
Pacific Rim Uprising13/8
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken politisk rolle rygtes det, at Arnold Schwarzenegger er interesseret i?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google