CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Alle for to

Produktionsland:
Danmark

Produktionsår:
2013

Manuskript:
Mick Øgendahl, Anders Thomas Jensen, Rasmus Heide

Producere:
Ronnie Fridthjof
Elisabeth Victoria Poulsen

Fotograf:
Philippe Kress

Klipper:
Martin Wehding

Komponist:
Rasmus Bille Bähncke
Mikkel Hess

Censur:
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Distributør:
Nordisk Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(7 stemmer)

Læs også...
Anmeldelser:
02-02-17:
Alle for tre
01-11-13:
Player
20-06-13:
Player
30-08-11:
Alle for én
27-07-10:
Oldboys
23-02-09:
Blå mænd
 


Alle for to

Anmeldt af:Frederik Asschenfeldt Vandrup
Genre:Komedie
Varighed:90 minutter
Instruktør:Rasmus Heide
 
Premieredato:31-01-2013
Medvirkende:Som:
Mick ØgendahlRalf
Rasmus BjergTimo
Jonatan SpangNikolai
Kim BodniaWilliam Lynge
Martin BuchJohn
Laura ChristensenFiona
Se komplet creditliste her

Olsen-Bandens tamme fætre
 
Vi må på den igen. For danskerne elskede det ekstravagante forsøg på at gå Olsen-Banden i bedene, som Rasmus Heide og en gruppe veloplagte legekammerater søsatte med den energiske Alle for én, hvor selveste Rutger Hauer var fløjet ind som bad guy.


Copyright:
Nordisk Film - Per Arnesen
Vi befinder os i socialt taberland, hvor man læner sig op af netop Erik Ballings elskede Bande-univers, hvor den lille mand i skuret på havnen lever på lidt smårapserier i håbet om det store kup, som naturligvis skal gå ud over storkapitalen eller andre ofre, man ikke kan have ondt af. Robin Hood i fleece og med tommer bajere på bordet.

Der er så afgjort dele af Alle for to, der spiller ganske fint og opfindsomt. Mick Øgendahl opfordret på mintpastiller og indsmurt i smør og olie som forberedelse til et indbrud er godt tænkt og spilles helt ud i komediens tegn, og den venskabelige hilsen til netop Olsen-Bande-filmenes faste struktur, hvor planen af et kup bliver lagt samtidig med, at man ser det blive udført, bliver også til en sjov skildring af vores småskurkes manglende realitetssans. Og fint, men overbrugt, er kommentaren til realityshowenes konstant iscenesatte virkelig med Kurt Ravns alkoholiker som hovedperson i De fulde fædre.


Copyright:
Nordisk Film - Per Arnesen
Men selve kuppet er en lidt træt hævnakt, fordi de har ladet sig lokke til at sætte udbyttet af et kup i yderst tvivlsomme aktier af Kim Bodnias svigagtige og overspillede bankdirektør-skurk – og de evindelige forsøg på at få sparket liv i lange vrøvledialoger, hvor Rasmus Bjerg eller Øgendahls underfrankerede kriminelle foregiver at have helt styr på det finere sprogbrug, virker langt mindre veloplagte her ind i forgængeren.

Så det overordnede indtryk af fortsættelsen til en original, hvis fineste kvalitet var, at den hvilede ret loyalt på fundamentet af en nationalskat, er noget sløjt. Halvbagt og måske forhastet i udførelsen for at nå at samle op på den første films succes. Det skal også nok vælte ind med publikum til denne omgang løjer med gevaldigt overtræk på den i forvejen sparsomme IQ-konto, men et decideret højdepunkt i dansk folkekomediehistorie bliver den næppe.
 




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (1 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Kaj Klat
1-6-2013 15:38
Filmen slutning er fantastisk, på samme niveau som Klovn´s afslutning, jeg griner stadig af Rasmus Bjergs ømme røv.


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Sicario 2: Soldado19/7
Mamma Mia! Here We Go Again19/7
Landet af glas19/7
Skyscraper12/7
Under træet5/7
Ant-Man and the Wasp4/7
Du er den28/6
Hereditary28/6
Far til fire i solen28/6
Huset ved havet28/6
Flere bio-anmeldelser
 
The Shape of Water16/7
Game Night13/7
Molly's Game6/7
Black Panther2/7
Den skjulte tråd29/6
Coco22/6
De originale21/6
Darkest Hour14/6
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken klassisk PoW-drama havde William Holden og Alec Guinness i hovedrollerne?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google