CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Min søsters børn i Afrika

Produktionsland:
Danmark

Produktionsår:
2013

Manuskript:


Producere:
Michael Obel

Fotograf:
Lars Reinholdt

Klipper:
Gerd Tjur

Komponist:
Neill Solomon

Censur:
Tilladt for alle

Distributør:
SF Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(12 stemmer)

Læs også...
Anmeldelser:
05-02-15:
Min søsters børn og guldgraverne
02-02-12:
Min søsters børn alene hjemme
08-07-11:
Min søsters børn vælter Nordjylland
31-03-09:
Anja & Viktor - I medgang og modgang
15-03-05:
Min søsters børn i Ægypten
04-02-03:
Min søsters børn i sneen
26-02-02:
Min søsters børn
 


Min søsters børn i Afrika

Anmeldt af:Frederik Asschenfeldt Vandrup
Genre:Komedie, Adventure
Varighed:85 minutter
Instruktør:Martin Miehe-Renard
 
Premieredato:31-01-2013
Medvirkende:Som:
Peter MygindOnkel
Mille DinesenFru Flinth
Frida Luna Roswall MattsonPusle
Lasse Guldberg KamperMichael
Mathilde Høgh KølbenAmalie
Sebastian KronbyJan
Se komplet creditliste her

Savannens danske farer
 
Der er én rigtig godt realiseret scene i Min søsters børn i Afrika. Resten er hæderligt fyld og reklame for, at man skal passe godt på truede dyr. Scenen fylder plakaterne for dette næste kapitel i Min søsters børn-serien, der vanen tro lever på en ganske enkelt idé, strakt ud over de kendte figurer og en handlingsskabelon, der aldrig for alvor overrasker. Vores onkel og børn sidder i en jeep, som efter en hektisk biljagt er endt helt ude på kanten af en kløft dybt nede i Afrika. Mere spændende bliver det næppe.


Copyright:
SF Film - Obel Film Africa Aps
Forinden er gået den traditionelle indledning. Børnene vinder en enorm præmie efter et besøg i den dyrepark, der får rigelig med reklame i løbet af filmen og derfor må undvære her. Alle kan komme på ægte safari i det ægte Afrika, men mor og far har desværre for travlt. Stikord til onkel i Peter Myginds dejligt kejtede skikkelse som stadig er smålun på nabomonstret Fru Flinth (Mille Dinesen) og som selvfølgelig tager ungerne med til dyrehospitalet i Afrika og en masse spas med truede dyr.

Produktionsbudgettet fejler intet og der er fejende flotte ture hen over savannen og optagelser af de vilde dyr, der kunne være taget fra en reklamevideo. Og så de naturligvis helt malplacerede danskere – Fru Flinth inklusive, denne gang ledsaget af en niece så sød og kyssemoden, at søsterens ældste søn lærer nye sider af livet at kende.


Copyright:
SF Film
Men ingen idyl uden farer, og nej, hverken elefanter, leoparder eller det, der er værre, viser sig at være andet end kæledyr. Her er det Robert Hansen, man skal tage sig i agt for, for han stjæler nemlig dyr og kender angiveligt en, der vil købe 5 mølædte aber for nok penge til, at han kan trække sig tilbage og leve det søde liv. Lyder tillokkende selv for en filmanmelder i Dannevang, men nok om det.

Søsterens børn og snart efter onkel og en i stigende grad kåd Fru Flinth tager naturligvis efter dem – og her ender vi så, ude på kanten af klippen og med samtlige børn i biografen i åndeløs spænding. Scenen virker, så absolut, og at handlingen rundt omkring så med jævne mellemrum træder lidt rigeligt vande for at nå op på de 80 spilleminutter, og i resten af tiden prædiker dyrevelfærd så intenst, at man skulle tro den var målrettet Dansk Krybskytteforening, det tilgiver man gerne. Forældre bør dog regne med, at en biograftur i denne ombæring bliver mødt med en forventning om en snarlig safari til Afrikas vilde natur – og nej, ude i den virkelige verden kan det ikke anbefales, som familien vellystigt gør det, bare at vade omkring i løvernes nabolag.
 




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
The Meg9/8
Mission: Impossible - Fallout2/8
Hotel Artemis26/7
Sicario 2: Soldado19/7
Mamma Mia! Here We Go Again19/7
Landet af glas19/7
Skyscraper12/7
Under træet5/7
Ant-Man and the Wasp4/7
Du er den28/6
Flere bio-anmeldelser
 
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
The Florida Project17/7
The Shape of Water16/7
Game Night13/7
Molly's Game6/7
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri3/7
Black Panther2/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvorfor blev Arnold Schwarzenegger nødt til at nedtone sin træning under filmningen til Conan the Barbarian?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google