CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Magic Mike

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2012

Manuskript:
Reid Carolin

Producere:
Reid Carolin
Gregory Jacobs
Channing Tatum
Nick Wechsler

Fotograf:
Steven Soderbergh

Klipper:
Steven Soderbergh

Komponist:


Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributør:
Warner Home Video

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(6 stemmer)

Læs også...
Anmeldelser:
20-11-15:
Magic Mike XXL
13-06-14:
Dallas Buyers Club
03-02-14:
White House Down
13-09-13:
Side Effects
07-09-12:
Bernie
22-06-12:
Haywire
14-06-12:
21 Jump Street
07-03-12:
Contagion
24-08-11:
The Lincoln Lawyer
16-08-11:
The Eagle
26-10-10:
Dear John
31-10-07:
A Guide to Recognizing Your Saints
12-02-07:
Alex Rider: Stormbreaker
30-04-03:
Full Frontal
11-03-03:
Dragejægerne
01-11-00:
Erin Brockovich
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
2.40:1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Trailers
Magic Mike

Anmeldt af:Lisa Brygger
Genre:Drama
Varighed:110 minutter
Instruktør:Steven Soderbergh
 
Anmeldelsesdato:08-01-2013
Medvirkende:Som:
Channing TatumMike
Matthew McConaugheyDallas
Alex PettyferAdam
Cody HornBrooke
Olivia MunnJoanna
Joe ManganielloBig Dick Richie
Se komplet creditliste her

Penge, piller, sprut & kvinder
 
At få Steven Soderbergh, Channing Tatum og mandestrip til at hænge sammen er lidt af en kunst, og bedømmer man filmen efter plakaten skal man nok blive skuffet, for dette er langt mere typisk Soderbergh-realisme end poppet sex-eskapisme. Ikke at vi ikke får op til flere stripscener at se med diverse velbyggede herrer, men skabelonen er en klassisk dannelseshistorie sat i et lurvet provinshul (Tampa i svedige Florida), hvor de centrale personer kæmper for at overleve – med hvad der dertil hører af sex, løgn og valg.


Copyright:
Miracle Film
Ny mand
Vi har to hovedpersoner, hver sit sted i deres unge liv: 19-årige Adam (britiske Alex Pettyfer i bedste hundehvalp-stil), der har mistet sit football-stipendium, og nu bor på storesøsters sofa og alt hvad der dertil hører af ynk. Det ændrer sig dog hurtigt efter han møder den cirka 30-årige Mike (en charmerende afvæbnende Channing Tatum), der har gang i flere karrierer, den mest lukrative værende mandestrip, i forsøget på at få et banklån, så han kan starte sin produktion af specialbyggede møbler. Men indtil da vrider han musklerne i alle de rigtige retninger på stripklubben Xquisite, ledet af den karismatiske Dallas (Matthew McConaughey i fantastisk ækel form), som er villig til at give unge Adam en chance, da Mike slæber ham med en aften. Hurtigt bliver ynglingen (nu kaldet The Kid) da også dygtigt til at få det kvindelige publikum til at hvine, men ubevidst får han også sin ældre nye "bedste ven" til at reflektere over sit liv.

Showboys
Der er godt med dans med i Magic Mike, men heldigvis er der meget langt til Showgirls. For vores gode instruktør Hr. Soderbergh er en ferm herre, når det drejer sig om skildringen af mennesker. Her er ingen papfigurer, men troværdig dialog og nuancerede personer – stærkest i de naturskønne scener mellem Mike og Adams søster Brooke (stjernespiren Cody Horn), der ikke er specielt begejstret for Adams naive fascination af Mikes på overfladen farverige verden, og da slet ikke efter hun finder ham bevidstløs i sit eget bræk. For moralen er selvfølgelig, at når man er 19 år gammel er det svært at håndtere nemme penge og lette kvinder. Men livet er heller ikke mindre besværligt, når man er 30 og stadig ikke kommet videre med sit liv og sine ambitioner. Hvad der skal til, før man finder en udvej og en ny plan med sit liv, er egentlig ikke morsomt, men Magic Mike formår alligevel at trække i smilebåndene undervejs.


Copyright:
Miracle Film
Ekstreme kontraster
Magic Mike er baseret på filmens absolutte stjerne, Channing Tatum, hvis fortid har inspireret filmen. Tatum, der ligeledes har været model, atlet og siden 2005 har lavet spillefilm, har endelig fået sit store gennembrud i 2012 – i kraft af rom-com’en The Vow, 21 Jump Street og Magic Mike, som blev et overraskende hit i USA – og det er ikke blot på tide men også fuldt fortjent, for den adrætte herre er sandelig også et komisk talent. For trods den gyldenbrune farveskala og den nedtonede atmosfære er det ikke deprimerende socialrealisme, vi har med at gøre. Der er gjort plads til hygge i hverdagsscenerne og i særdeleshed fest og farver, når mændene smider tøjet. Faktisk kunne vi have fået en lige så god film med knap så mange nøgne baller, men pointen er netop at de sprudlende stripscener er ekstreme kontraster til resten af historiens grå hverdag med ikke at få banklån eller kun at have et par sko.
 
DVD-vurdering
Kun nogle trailers.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (1 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Ramon
26-2-2013 01:26
AndrewHi Chris. It's a while since you posted so you may not even read this. In any case, maybe you are feeilng less sad nowadays. However, if you still feel sad, let me remind you that sadness is an inevitable part of life. Every single being on the planet feels sad (yes, animals too!), and in some degree they feel it all the time, along with other feeilngs too, of course. So take comfort from knowing that are you not alone. However you are in a stronger position than many, who can't even allow themselves to experience this deep dark feeilng. Actually your ability to go deep into this experience is an indication of your richness and courage as a human being. Really feeilng your negative side is the first step to full-fill-ment, and indeed it is known that as we start to grow we encounter obstacles, and the first obstacle is the welling up of uncomfortable feeilngs from inside us. Listen to these feeilngs, but let them go. Just like breathing in and breathing out. Letting go allows us to move to ever deeper states of awareness. Note I don't say understanding we may never understand I just say awareness. Life's fascination is endless, and as a living creature your true nature is infinite! The problems begin when we get attached to feeilngs, and we start to identify with them. Thoughts and feeilngs are not all we are, only part! It is ATTACHMENT that produces negative effects, not only on you, but on your whole world. So love your sadness, let it be, and just let it go. You won't always feel this way, and if you keep reminding yourself THIS TOO SHALL PASS , then one day, when you are not even thinking about it, you will notice that the sadness has passed. I hope this is useful advice.


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Mordet i Orientekspressen23/11
The Square23/11
Justice League16/11
Rodin16/11
Glasslottet16/11
QEDA16/11
Ballerina9/11
The Killing of a Sacred Deer9/11
Monsieur Verdoux9/11
Den unge Karl Marx9/11
Flere bio-anmeldelser
 
Transformers: The Last Knight13/11
It Comes at Night10/11
The Mummy6/11
Filmen om Kaptajn Underhyler23/10
Baywatch20/10
Wonder Woman16/10
Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge9/10
Alien: Covenant6/10
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvem spiller Tom Cruises kærlighedsinteresse i Top Gun?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google