CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Far til fire - til søs

Produktionsland:
Danmark

Produktionsår:
2011

Manuskript:
Anton Carey Bidstrup, Claus Bjerre, Thomas Glud

Producere:
Henrik Møller-Sørensen

Fotograf:
Mads Thomsen

Klipper:
Grete Møldrup
Andri Stein

Komponist:
Jeppe Kaas

Censur:
Tilladt for alle

Distributør:
Scanbox

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(16 stemmer)

Læs også...
Anmeldelser:
28-06-18:
Far til fire i solen
09-02-17:
Far til Fire på toppen
12-02-16:
Far til fire's vilde ferie
13-10-14:
Far til fire - onkel Sofus vender tilbage
27-05-13:
Marco Macaco
11-10-12:
Marco Macaco
17-02-12:
Far til fire - tilbage til naturen
12-10-10:
Far til fire - på japansk
03-10-08:
Far til fire - på hjemmebane
16-10-07:
Far til fire - i stor stil
05-03-06:
Far til fire - gi'r aldrig op
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
1.85:1

Lyd:
DTS-HD

Ekstra materiale:
Kommentarspor, interviews, reklame for musical-versionen, royal featurette
Far til fire - til søs

Anmeldt af:Frederik Asschenfeldt Vandrup
Genre:Komedie
Varighed:77 minutter
Instruktør:Claus Bjerre
 
Anmeldelsesdato:05-02-2013
Medvirkende:Som:
Niels OlsenFar
Jess IngerslevOnkel Anders
Kasper Ruwai Berg KesjeLille Per
Sidse Mickelborg Søs
David GallegoPeter
Jakob Wilhjelm PoulsenOle
Se komplet creditliste her

Sidste søgang med Far
 
Lille-Per er ved at vokse ud af rollen og så må en æra naturligvis slutte. Genoplivningen af den gamle folkekomedieserie om Far til fire synger på absolut sidste vers med dette 6. kapitel i en serie, som konstant har formået at tale til vores latente ønske om godt familiesammenhold uden nogensinde at stræbe højere på den filmiske skala end solidt håndværk. Det er heller ikke genrens formål, så i den forstand er projektet lykkedes flot.


Copyright:
Scanbox
Punktum sættes med noget, der ligner det dyreste indslag i serien, hvor Far, børn og kærester sætter til søs for at redde Peters plejefars selvbestaltede skoleskib for forældreløse børn. De har pine død brug for at vinde et træskibssejlads i det Sydfynske Øhav for at kunne holde skibet flydende, men realitystjernen Amalie (Stephanie Leon) har med alle sine penge købt et skib med potentiale til at vinde, så konkurrencen bliver hård og brutal.

Det er en næsten urimelig opgave at filmen til havs. Kevin Costner lærte det på den hårde måde, Roman Polanski og Renny Harlin røg også i baljen, da de forsøgte sig – og da Lasse Spang Olsen i hjemlige farvande ville lege pirat med Jolly Roger kneb det også gevaldigt med at få noget brugbart ud af det. For vand er besværligt. Far til fire-holdet har løst det ved, at skibet i de fleste scener åbenlyst ligger stille, hvilket er lidt paradoksalt, når nu de er i fuld gang med en kapsejlads – og generelt må man sige, at slutresultatet virker tynget af, at det kun er en vis procentdel af optagelser til havs, som ender med at kunne bruges.


Copyright:
Scanbox
På indholdssiden er handlingen også til den enkle og børnevenlige side. Sejl hurtigst fra Svendborg til Fåborg og tilbage igen. Lad Far dumme sig lidt undervejs, lad Lille-Per være snarrådig og slå de dumme skurke. Klassisk skabelon. Det giver dog god varme, at Bjarne Henriksen låner skipperlune til rollen som kaptajn i pengenød, men det opvejer ikke helt for en produktion, der synes at være kommet ud af det komfortable miljø omkring det hjemlige rækkehus. Ambitionerne er løbende blevet større i serien, og man slap lige nøjagtig i land, da man sendte holdet på ferie i Sverige i det forrige kapitel, men her begynder sprækkerne at tage over. Effektarbejdet, da den onde Amalie fyrer med nødblus, er sløjt realiseret og selve kapsejladsen når aldrig at få den dramatik, som den naturligvis bør have. Tilbage står de faste fjollerier med en fornemmelse af, at hele holdet har haft det ene ben på vej ud af serien og videre i karrieren.
 
DVD-vurdering
(- af LB)

Der er et kommentarspor med instruktøren, Claus Bjerre, og de unge skuespillere, som ikke kan anbefales. Lige som de små interviews, der er med ungerne, er det rimeligt anstrengende at lægge ører til, men i det mindste lyder det som om ungerne hygger sig med at fortælle historier fra settet.

Den lille reklame for brd. Prices kommende musical-version gør heller ikke den store forskel i bonuspakken, og endelig er der et kort indslag med Dronning Margrethe på besøg under optagelserne. Altsammen noget man nemt at springe over!

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
The Meg9/8
Mission: Impossible - Fallout2/8
Hotel Artemis26/7
Sicario 2: Soldado19/7
Mamma Mia! Here We Go Again19/7
Landet af glas19/7
Skyscraper12/7
Under træet5/7
Ant-Man and the Wasp4/7
Du er den28/6
Flere bio-anmeldelser
 
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
The Florida Project17/7
The Shape of Water16/7
Game Night13/7
Molly's Game6/7
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri3/7
Black Panther2/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Fra hvilken film stammer følgende citat:

”Goodnight, you princes of Maine. You kings of New England.”
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google