CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Hope Springs

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2012

Manuskript:
Vanessa Taylor

Producere:
Todd Black
Guymon Casady

Fotograf:
Florian Ballhaus

Klipper:
Matt Maddox
Steven Weisberg

Komponist:
Theodore Shapiro

Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributør:
Midget Entertainment

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(6 stemmer)

Læs også...
Anmeldelser:
03-05-18:
Just Getting Started
25-08-16:
Florence
15-02-16:
Ricki and the Flash
08-02-12:
Crazy, Stupid, Love
21-01-10:
Det' indviklet
22-09-08:
In the Valley of Elah
19-08-08:
Min brors kæreste
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
2.35:1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Kommentarspor, featuretter, fraklip
Hope Springs

Anmeldt af:Lisa Brygger
Genre:Komedie, Drama
Varighed:100 minutter
Instruktør:David Frankel
 
Anmeldelsesdato:25-03-2013
Medvirkende:Som:
Meryl StreepKay Soames
Tommy Lee JonesArnold Soames
Steve CarellDr. Bernie Feld
Jean SmartEileen
Elisabeth ShueKaren
Mimi RogersCarol

Kan gamle hunde lære nye tricks?
 
Kay er gift med Arnold. Hver morgen når han kommer ned i køkkenet og sætter sig ved bordet, har hun netop gjort en tallerken med spejlæg og bacon klar til når han sætter sig. Hendes timing er perfekt. Hun har tilmed et krus i den anden hånd. Sandsynligvis kaffe. Og altid den samme grønne kop. Men kan det overhovedet lade sig gøre at ramme det præcise tidspunkt hver gang? Det er egentlig ligegyldigt, for det er nu mere et filmisk trick for at vise os, at Kay og Arnold gentager deres rutine dag ind og dag ud. Deres aften-mønster er næsten lige så spændende. Hun vækker ham i stolen foran fjernsynet, hvor han altid ser golf. De går ovenpå og gør klar til at gå i seng – i hver deres soveværelse. Så da Kay en morgen over baconen og spejlægget fortæller, at nu vil hun have de går i intensiv parterapi, forstår man hende fandeme godt!


Copyright:
UIP
Den lange rejse
Kay har i boghandlen startet med at finde en bog af Dr. Feld og på hans hjemmeside set en lille video, hvor han fortæller, at det aldrig er for sent at redde sit ægteskab, hvis man virkelig gerne vil ændre det. Problemet er at Kay er den eneste, der har lyst til forandring; og det er nok udelukkende for at beholde status quo, at Arnold indvilliger i at rejse fra Omaha, Nebraska til Great Hope Springs, Maine for at deltage i kurset. De sidder da også på Dr. Feld sofa så langt fra hinanden som muligt, og den stakkels parterapeut må næsten fysisk hive svarene ud af dem. For naturligvis viser det sig efter nogle dage, at der er flere årsager til, at de er drevet væk fra hinanden; og vi får tydeligt at se, at der ikke er nogen nemme løsninger eller glatte udviklinger i vente.

Super lækkert skuespil
Der er fundamentalt ikke meget at grine af, når det kommer til Kay & Arnolds triste ægteskab, men selv tragedie kan ende i farce, og David Frankel (der også instruerede Meryl Streep i The Devil Wears Prada) har godt greb om sine virkemidler. Hans vigtigste værende Tommy Lee Jones, der vrider sig på sofaen, så publikum frydes. For vores to hovedpersoner er vældig godt konstrueret og endnu bedre fremstillet. Selv Steve Carell yder en flot nedtonet indsats som terapeuten. Han spiller sin rolle fuldstændigt neutralt og lader i stedet Streep og Jones tage al opmærksomheden.
Det er på alle måder en meget moden film, vi har med at gøre. Her tages der tid til at fremlægge figurerne, uden stress og smarte bemærkninger. Målgruppen er ikke nødvendigvis folk med et over 30-årigt ægteskab bag sig, men Hope Springs er lavet til dem med erfaring i bagagen og det er sjældent at Hollywood dyrker den målgruppe.
 
DVD-vurdering
Ekstramaterialet til Hope Springs ligner en telefonbog ved første øjekast. Men de fem featuretter og de fire alternative scener + fraklippene, som menuen tilbyder er heldigvis lette nok at komme igennem. Rimelig korte uden at være ligegyldige og lavet fra forskellige vinkler, fra psykoterapeuten til filmholdets. Sidstnævntes fylder mest (4 ud af 5), og der er tilmed et kommentarspor fra instruktør David Frankel, som fint uddyber sin film. Han fortæller både om små detaljer som mangel på skodder på husene i byen, de optog i, til de mange forskellige valg de tog omkring figurernes udvikling og opførsel. Vældig hyggelig måde at bruge 100 minutter på!

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Det tredje mord16/8
The Equalizer 216/8
Nancy16/8
The Spy Who Dumped Me16/8
The Meg9/8
Mission: Impossible - Fallout2/8
Hotel Artemis26/7
Sicario 2: Soldado19/7
Mamma Mia! Here We Go Again19/7
Landet af glas19/7
Flere bio-anmeldelser
 
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
The Florida Project17/7
The Shape of Water16/7
Game Night13/7
Molly's Game6/7
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri3/7
Black Panther2/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken skuespiller er ikke med i både Smoke og Blue in the Face?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google