CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Rise of the Guardians

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2012

Manuskript:
David Lindsay-Abaire Baseret på børnebogen "The Guardians of Childhood" af William Joyce

Producere:
Nancy Bernstein
Christina Steinberg

Fotograf:


Klipper:
Joyce Arrastia

Komponist:
Alexandre Desplat

Censur:
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Distributør:
Paramount

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 3 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
15-09-17:
Boss Baby
06-12-07:
Min skøre familie Robinson
26-09-05:
Robotter
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
1.78:1

Lyd:
True HD 7.1

Ekstra materiale:
Kommentarspor, featuretter, spil, trailers, smugkig
De eventyrlige vogtere

Anmeldt af:Anders Bo Schreiner
Genre:Animation, Adventure
Varighed:97 minutter
Instruktør:Peter Ramsey
 
Anmeldelsesdato:05-04-2013
Medvirkende:Som:
Chris Pineori.st: Jack Frost
Alec Baldwinori.st: North
Hugh Jackmanori.st: Bunny
Jude Lawori.st: Pitch
Isla Fisherori.st: Tooth
Dakota Goyoori.st: Jamie Bennett
Se komplet creditliste her

Et eventyr om mørke og kulde
 
De eventyrlige vogtere er baseret på William Joyces børnebogserie af samme navn, angiveligt sat i gang af forfatterens egen datters spørgsmål om, hvorvidt Julemanden og Påskeharen egentlig er venner. Det er de, hvis man skal tro den visuelt imponerende, men ikke helt igennem vellykkede nye animationsfilm.

I en stemningsfuld introsekvens præsenteres vi for den unge Jack Frost. Han har særlige evner der gør, at han kan skabe vintervejr når han vil, men han ved ikke hvorfor. Han har i det hele taget ingen minder fra før den nat, månen gav ham den stav, han styrer vejret med.


Copyright:
UIP
Jack bliver i begyndelsen af filmen opsøgt af fire superstjerner i børnenes forestillingsverden: Julemanden, Tandfeen, Påskeharen og Sandmanden – de fire vogtere. Det kunne lyde som det rene fjolleri med en boomerangbevæbnet Påskehare og en tatoveret Julemand (med hhv. "Naughty" og "Nice" på hver underarm!), men filmens grundtone er dyster, måske fordi Guillermo del Toro (Pans labyrint, Hellboy) er blandt filmens executive producers. Debutinstruktøren Peter Ramsey er gået efter en anden stil, end den, man tidligere har set fra DreamWorks (Shrek-, Ice Age- og Madagascar-filmene) og selvom han ikke helt når i mål, er det godt at se, at selskabet forsøger at forny sig. DreamWorks’ seneste film, Madagascar 3 (2012) var både sjov og intelligent, men ellers har der længe været langt mellem nye, friske ideer fra den kant.

Plottet er som noget, der kunne have været udtænkt af Tim Burton. Mørkemanden, der ellers har været sat ud af spillet siden middelalderen, er vendt tilbage for at forstøde de gode vogtere fra børnenes fantasi og erstatte tillid og glæde med frygt og mareridt. I modsætning til Jack, der bliver en lidt bleg blanding af teen-idoler som Justin Bieber og Edward fra Twilight-serien, er der en hel del tyngde i Mørkemanden. Han er skræmmende på den rigtigt gode måde, der kommer af en fornemmelse af, at han ved og forstår mere end heltene. Ikke mindst derfor er det ærgerligt, at De eventyrlige vogtere har fået en alt for letkøbt slutning med en morale, man har hørt uendeligt mange gange før.


Copyright:
UIP
Et andet irritationsmoment er den besættelse af at være hæsblæsende, som filmen deler med en række andre animationsfilm fra det sidste årti, især fra DreamWorks side. Første gang er det fejende flot at fare af sted i 3D, men jeg fik meget hurtigt nok af uendelige drøn hen ad kælkebaner, ned i huller og op i skyerne. Til gengæld er De eventyrlige vogtere fremragende animeret med en utroligt livagtig gengivelse af bevægelser og overflader. Til børn uden alt for sarte nerver er De eventyrlige vogtere et helt fint bud på en tur i biffen en mørk vinterdag, selvom den undervejs kommer til at love mere end den kan holde.
 
DVD-vurdering
Den lækre 2-disc combo-udgivelse har plads til godt med ekstramateriale fordelt på blu-ray’en og dvd’en. Vi får både spil, trailers og lidt musikklip til andre af DreamWorks’ animationsfilm, mens featuretterne der går bag om filmen er interessante og grundige. De kommer også med undertekster og kan nemt nydes af filmens unge publikum.

Man skal dog være svært filmnørdet for at holde sig vågen under kommentarsporet. Det er indtalt af instruktør Peter Ramsey og producerne Christina Steinberg og Nancy Bernstein, og selvom de er meget loyale overfor deres kolleger, er vi ret ligeglade med hvem der har animeret hver eneste scene. Hvis man vil gøres klogere på filmen så spring kommentarsporet over brug tiden på de seks featuretter.

Ekstra materiale:
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
The Predator13/9
The Seagull13/9
Mod solnedgangen13/9
In the Aisles6/9
Den dag på stranden6/9
The Raft5/9
Ordets magt30/8
Mile 2230/8
De Utrolige 230/8
Lykke-Per30/8
Flere bio-anmeldelser
 
Peter Kanin3/9
Avengers: Infinity War31/8
Rampage Out of Control27/8
A Quiet Place24/8
Ready Player One17/8
Pacific Rim Uprising13/8
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken spansk skuespillerinde virkede dragende på både Diego Luna og Gael García Bernal i ...og din mor!?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google