CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Alle for to

Produktionsland:
Danmark

Produktionsår:
2013

Manuskript:
Mick Øgendahl, Anders Thomas Jensen, Rasmus Heide

Producere:
Ronnie Fridthjof
Elisabeth Victoria Poulsen

Fotograf:
Philippe Kress

Klipper:
Martin Wehding

Komponist:
Rasmus Bille Bähncke
Mikkel Hess

Censur:
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Distributør:
Nordisk Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(7 stemmer)

Læs også...
Anmeldelser:
02-02-17:
Alle for tre
01-11-13:
Player
20-06-13:
Player
30-08-11:
Alle for én
27-07-10:
Oldboys
23-02-09:
Blå mænd
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
2.35:1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Kommentarspor, featuretter, fraklip, trailers
Alle for to

Anmeldt af:Frederik Asschenfeldt Vandrup
Genre:Komedie
Varighed:86 minutter
Instruktør:Rasmus Heide
 
Anmeldelsesdato:03-06-2013
Medvirkende:Som:
Mick ØgendahlRalf
Rasmus BjergTimo
Jonatan SpangNikolai
Kim BodniaWilliam Lynge
Martin BuchJohn
Laura ChristensenFiona
Se komplet creditliste her

Olsen-Bandens tamme fætre
 
Vi må på den igen. For danskerne elskede det ekstravagante forsøg på at gå Olsen-Banden i bedene, som Rasmus Heide og en gruppe veloplagte legekammerater søsatte med den energiske Alle for én, hvor selveste Rutger Hauer var fløjet ind som bad guy.


Copyright:
Nordisk Film - Per Arnesen
Vi befinder os i socialt taberland, hvor man læner sig op af netop Erik Ballings elskede Bande-univers, hvor den lille mand i skuret på havnen lever på lidt smårapserier i håbet om det store kup, som naturligvis skal gå ud over storkapitalen eller andre ofre, man ikke kan have ondt af. Robin Hood i fleece og med tommer bajere på bordet.

Der er så afgjort dele af Alle for to, der spiller ganske fint og opfindsomt. Mick Øgendahl opfordret på mintpastiller og indsmurt i smør og olie som forberedelse til et indbrud er godt tænkt og spilles helt ud i komediens tegn, og den venskabelige hilsen til netop Olsen-Bande-filmenes faste struktur, hvor planen af et kup bliver lagt samtidig med, at man ser det blive udført, bliver også til en sjov skildring af vores småskurkes manglende realitetssans. Og fint, men overbrugt, er kommentaren til realityshowenes konstant iscenesatte virkelig med Kurt Ravns alkoholiker som hovedperson i De fulde fædre.


Copyright:
Nordisk Film - Per Arnesen
Men selve kuppet er en lidt træt hævnakt, fordi de har ladet sig lokke til at sætte udbyttet af et kup i yderst tvivlsomme aktier af Kim Bodnias svigagtige og overspillede bankdirektør-skurk – og de evindelige forsøg på at få sparket liv i lange vrøvledialoger, hvor Rasmus Bjerg eller Øgendahls underfrankerede kriminelle foregiver at have helt styr på det finere sprogbrug, virker langt mindre veloplagte her ind i forgængeren.

Så det overordnede indtryk af fortsættelsen til en original, hvis fineste kvalitet var, at den hvilede ret loyalt på fundamentet af en nationalskat, er noget sløjt. Halvbagt og måske forhastet i udførelsen for at nå at samle op på den første films succes. Det skal også nok vælte ind med publikum til denne omgang løjer med gevaldigt overtræk på den i forvejen sparsomme IQ-konto, men et decideret højdepunkt i dansk folkekomediehistorie bliver den næppe.
 
DVD-vurdering
Rasmus Heide og Mick Øgendahl hygger sig på kommentarsporet, men serverer stadig en masse info om filmens tilblivelse. De to bag om kameraet-indslag er også spændende (især effekt-featuretten) nok, og endelig er der sjove fraklip og lidt spas med Mikkel Munch-Fals.
Der er tydeligvis lagt kræfter i ekstramaterialet, som også leverer. Fin underholdning!

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (1 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Kaj Klat
1-6-2013 15:38
Filmen slutning er fantastisk, på samme niveau som Klovn´s afslutning, jeg griner stadig af Rasmus Bjergs ømme røv.


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Vi ses deroppe14/6
Stor som en sol14/6
Den skyldige14/6
Sommeren 19937/6
Junglebanden7/6
Jurassic World: Fallen Kingdom7/6
Fædre og sønner6/6
Isle of Dogs31/5
Mit Grønland24/5
Skjold & Isabel24/5
Flere bio-anmeldelser
 
The Greatest Showman18/5
Star Wars: The Last Jedi16/4
Mordet i Orientekspressen13/4
The Killing of a Sacred Deer2/4
Justice League26/3
The Square23/3
Thor: Ragnarok12/3
Blade Runner 20492/3
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Eva Green spiller i den nye Casino Royal Bond-baben Vesper Lynd. Hvilken af nedenstående film har hun også medvirket i?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google