CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
A Late Quartet

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2012

Manuskript:
Seth Grossman, Yaron Zilberman

Producere:
Vanessa Coifman
David Faigenblum
Emanuel Michael
Tamar Sela
Mandy Tagger
Yaron Zilberman

Fotograf:
Cinematography byFrederick Elmes

Klipper:
Yuval Shar

Komponist:
Angelo Badalamenti

Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributør:
SF Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 4 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
31-05-13:
The Master
18-05-11:
Cyrus
16-10-09:
Solisten
17-08-09:
Synecdoche New York
08-02-08:
Charlie Wilson's War
07-12-06:
Friends with Money
16-09-06:
Capote
07-11-00:
Being John Malkovich
 


A Late Quartet

Anmeldt af:Niels Roe
Genre:Drama
Varighed:105 minutter
Instruktør:Yaron Zilberman
 
Premieredato:19-12-2013
Medvirkende:Som:
Christopher WalkenPeter Mitchell
Catherine KeenerJuliette Gelbart
Philip Seymour HoffmanRobert Gelbart
Mark IvanirDaniel Lerner
Imogen PootsAlexandra Gelbart
Madhur JaffreyDr. Nadir
Se komplet creditliste her

Det sidste nummer
 
Det er ikke altid let at finde en fælles tone og melodi. Specielt ikke når man er både stædig og egensindig. Dette beviser den New York-baserede "Fugue String Quartet" til fulde i Yaron Silbermans film The Late Quartet. Kvartetten har spillet sammen i årevis, men bag den beherskede og disciplinerede overflade rumsterer fortrængte følelser og uforløste konflikter. Den vidunderlige og bevægende musik kan ikke løse de nagende problemer, og med tiden ophober de sig og slår splid i kvartettens daglige virke. Med tiden udløses en lavine af latente følelser, der får fatale konsekvenser for kvartettens private og professionelle liv. Yaron Silberman, der har instrueret filmen har tidligere arbejdet med dokumentarfilm.


Copyright:
SF Film
Emotionelt rivegilde
Kort fortalt rammes den internationalt anerkendte kvartet af en kunstnerisk og eksistentiel krise. De har spillet sammen i 25 år og kender hinanden til bunds. Kvartetten består af Peter Mitchell (Christopher Walken), der er en reserveret og eftertænksom ældre mand. Derudover tæller den Daniel Lerner (Mark Ivanir), Robert Gelbat (Philip Seymour Hoffman), der er gift med Juliette (Catherine Keener). Peter rammes pludselig af Parkinson, hvilket tvinger ham til at indstille karrieren. De andre skal nu overveje, om de skal fortsætte eller opløse kvartetten. Samtidig er der knas i Robert og Juliettes ægteskab, da Robert har haft et sidespring. Desuden indleder Daniel et forhold til Robert og Juliettes unge datter Alex (Imogen Poots). Der er med andre ord lagt i kakkelovnen til et emotionelt rivegilde.

Humor og ironi
De konflikter, der optegnes i The Late Quartet er som skåret ud af en klassisk Woody Allen-film. Dog mangler de Allens karakteristiske bidende humor og spiddende ironi. Filmen er mestendels indhyllet i en højstemt alvor, der til tider grænser til det patetiske. Når Alex eksempelvis forlader Daniel er hans mest naturlige reaktion at slibe sin violin. Følelsen skal bogstaveligt talt slibes væk. Det virker dog ufrivilligt komisk. Modsat har filmen flere rørende scener, hvor man fornemmer deres rådvildhed og rædsler. Stilistisk set er det også en elegant film, der fører tilskueren ind i et realistisk miljø i New York, hvor tarvelige indkøbscentre, imposante koncertsale, stemningsfyldte lejligheder og støjende gader fungerer som en yderst dramatisk kulisse.


Copyright:
SF Film
Møntens bagside
Generelt set er The Late Quartet en lidt tandløs film, der benytter velkendte konflikter som utroskab til at tilsætte handlingen mere krydderi. Det er ganske enkelt for let sluppet. Dog skal skuespillet roses. Samtlige medvirkende i The Late Quartet yder glimrende præstationer. Særligt Philip Seymour Hoffman er uovertruffen som neurotisk og desperat mand fanget i en grum midtvejskrise. Ellers er der flere gode takter og passager i The Late Quartet, der giver et interessant indblik i et kunstnerliv i New York. Filmens styrke er dens evne til portrættere den ensomhed og fortvivlelse, der ofte er møntens mørke bagside i en overbefolket storby. Modsat stivner filmen i lettere opstyltede scener og overdreven melodrama. Det er en skam, da stort drama sagtens kan indtræffe i det underspillede og uudtalte.
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Hjertelandet20/9
BlacKkKlansman20/9
Bare Juliet20/9
The Predator13/9
The Seagull13/9
Mod solnedgangen13/9
In the Aisles6/9
Den dag på stranden6/9
The Raft5/9
Ordets magt30/8
Flere bio-anmeldelser
 
Peter Kanin3/9
Avengers: Infinity War31/8
Rampage Out of Control27/8
A Quiet Place24/8
Ready Player One17/8
Pacific Rim Uprising13/8
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken film vandt i 1993 Oscaren for 'bedste film'?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google