CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Kvinden i buret

Produktionsland:
Danmark

Produktionsår:
2013

Manuskript:
Nikolaj Arcel

Producere:
Louise Vesth
Peter Aalbæk Jensen

Fotograf:
Eric Kress

Klipper:
Morten Egholm
Martin Schade

Komponist:


Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Nordisk Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(21 stemmer)

Læs også...
Anmeldelser:
07-04-16:
De standhaftige
03-03-16:
Flaskepost fra P
20-01-15:
Fasandræberne
28-11-12:
En kongelig affære
10-04-12:
Beast
06-12-11:
Dirch
03-03-09:
Kandidaten
15-01-08:
Cecilie
17-01-05:
Brødre
26-02-03:
Elsker dig for evigt
 


Kvinden i buret

Anmeldt af:Frederik Asschenfeldt Vandrup
Genre:Thriller
Varighed:108 minutter
Instruktør:Mikkel Nørgaard
 
Premieredato:03-10-2013
Medvirkende:Som:
Nikolaj Lie KaasCarl Mørck
Fares FaresAssad
Mikkel Boe FølsgaardUffe Lynggaard
Eric EricsonJohan Lundquist
Sonja RichterMerete Lynggaard
Troels LybyHardy
Se komplet creditliste her

Den forsvundne politiker
 
Den krimiinteresserede del af den danske befolkning har for længst stiftet bekendtskab med Carl Mørck og Afdeling Q, og derfor bør den første filmatisering af Jussi Adler-Olsens elskede bogserie være et garanteret hit. Carl Mørck og hans assistent Assad placeres i kælderen på Politigården i København som straf for Mørcks åbenlyse samarbejdsproblemer, og her bliver de sat til at kigge gamle sager igennem, så de kan lukkes endeligt.


Copyright:
Nordisk Film - Christian Geisnæs
Naturligvis følger Mørck heller ikke ordrer i dette tilfælde, så snart er han og Assad i fuld gang med at genoptage opklaringen af sagen om den forsvundne folketingspolitiker Merete Lynggaard, som fem år tidligere forsvandt og tilsyneladende druknede på vej med færgen fra Danmark til Tyskland. Sandheden er naturligvis en ganske anden, og ganske som bogen klippede i tid og sted mellem Mørcks og Meretes fortællinger, så følges samme parallelle struktur her.

Kvinden i buret fortsætter traditionen med, at der kommer gode og intense krimier ud af Skandinavien, og man har stolet så meget på salgspotentialet i projektet, at den mere nuancerede personskildring fra bogen er udskudt til de følgende afsnit i serien. Kun centrale handlingselementer kommer i fokus, og fans af bogen vil uden tvivl savne detaljer og handlingslag, men opstramningen af Jussi Adler-Olsens forlæg er professionelt gjort og sikrer, at hele affæren afvikles på halvanden effektiv time.


Copyright:
Nordisk Film - Christian Geisnæs
Instruktøren Mikkel Nørgaard og ikke mindst manuskriptforfatter Nikolaj Arcel (som også stod bag bearbejdningen af Mænd der hader kvinder) forvandler via deres fravalg Adler-Olsens kombination af grum gyser og næsten socialrealistisk politifortælling til en knugende jagt ind og ned i mørket. Her intensiveres gruen i Merete Lynggaards ophold i 'buret' og opklaringsarbejdet føles som en fortsat spiralbevægelse ned mod den rendyrkede, hævnfyldte ondskab. Det vellykkede stemning trækker på både skandinaviske forbilleder og mørke amerikanske thrillere som f.eks. Seven, og en passende livstræt Nikolaj Lie Kaas virker perfekt i hovedrollen.
 




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (1 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
jesperyk
3-10-2013 05:44
Fantastisk film. Less is more. Mange bipersoner i bogen er undladt, men til gengæld er historien så stramt fortalt, at det er en ren fornøjelse at se den. Kan varmt anbefales, også selvom man ikke har læst bogen!


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Nancy16/8
The Spy Who Dumped Me16/8
The Meg9/8
Mission: Impossible - Fallout2/8
Hotel Artemis26/7
Sicario 2: Soldado19/7
Mamma Mia! Here We Go Again19/7
Landet af glas19/7
Skyscraper12/7
Under træet5/7
Flere bio-anmeldelser
 
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
The Florida Project17/7
The Shape of Water16/7
Game Night13/7
Molly's Game6/7
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri3/7
Black Panther2/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvad gjorde Harvey Keitel efter at have læst manuskriptet til Tony Buis vietnamesiske Tre årstider?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google