CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Iron Man 3

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2013

Manuskript:
Drew Pearce, Shane Black

Producere:
Kevin Feige

Fotograf:
John Toll

Klipper:
Peter S. Elliot
Jeffrey Ford

Komponist:
Brian Tyler

Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributør:
Paramount

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(9 stemmer)

Læs også...
Anmeldelser:
10-10-16:
Captain America: Civil War
28-04-16:
Captain America: Civil War
23-09-15:
Avengers: Age of Ultron
26-04-12:
The Avengers
15-10-10:
Iron Man 2
02-07-10:
Sherlock Holmes
23-10-08:
Iron Man
10-10-08:
Tropic Thunder
09-10-07:
Zodiac
29-05-06:
Kiss Kiss Bang Bang
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
2.40:1

Lyd:
DTS-HD 7.1

Ekstra materiale:
Kommentarspor, featuretter, Marvel One-Shot, slettede scener, fraklip, trailers
Iron Man 3

Anmeldt af:Frederik Asschenfeldt Vandrup
Genre:Action, Adventure
Varighed:125 minutter
Instruktør:Shane Black
 
Anmeldelsesdato:02-09-2013
Medvirkende:Som:
Robert Downey Jr.Tony Stark / Iron Man
Gwyneth PaltrowPepper Potts
Guy PearceAldrich Killian
Ben KingsleyThe Mandarin
Rebecca HallMaya Hansen
Paul BettanyJarvis' stemme
Se komplet creditliste her

Jernmand med angstanfald
 
Iron Man var figuren, der skød Marvels triumftog gennem superheltegenren i gang, da han i Robert Downey Jr.s veloplagte skikkelse åbnede ballet tilbage i 2008. Siden har han båret sin rustning 5 gange på tværs af Marvel-serien, og han var på mange måder centrum i den stort anlagte The Avengers fra sidste sommer.


Copyright:
Walt Disney Studios Motion Pictures
Efter den store reunion er vi nu tilbage i de enkelte superheltes film, og Iron Man 3 samler fint tråden op efter dramaet i New York. Vores hovedperson har svært ved at sove og får regulære angstanfald, når talen falder på de stressende begivenheder i sidste film. Hans psykiske problemer får ekstra næring, da en terrorist under navnet The Mandarin (Ben Kingsley) begynder at sprænge bomber og fremsætte trusler mod den amerikanske præsident – og snart har Tony Stark (Iron Mans hovedrige alter ego) gjort kampen mod The Mandarin til sin egen personlige.

Der er skiftet instruktør i Iron Man-serien, og i det varme sæde har actiongenrens ukronede manuskriptkonge Shane Black taget plads. Han er kendt for manuskripterne til Dødbringende våben og The Last Boy Scout, og så har han (skrevet og) instrueret den aldeles morsomme Kiss Kiss Bang Bang. Hans skarpe replikker passer perfekt til Robert Downey Jr.s knastørre ironiske levering, og i de sekvenser, hvor Black lader sine figurer forholde sig med solid ironisk distance til tingene, er man buldrende godt underholdt.


Copyright:
Walt Disney Studios Motion Pictures
Iron Man 3 fremstår i flot 3D og spiller også overbevisende, når det gælder de store actionscener. Enkelte af dem føles lidt påklistrede og obligatoriske, men de fremstår skarpt effektueret og altid kulørt underholdende. Det ender dog med at blive filmens lille svaghed, at den så gerne både vil lægge arm med The Avengers, der er bredt anerkendt som Marvel-universets foreløbige højdepunkt, og samtidig være den lune fætter i forsamlingen, som leverer de underfundige indslag. Det giver lidt ubalance undervejs, men hører til i den absolutte småtingsafdeling i en ellers slemt underholdende og ofte decideret morsom omgang superhelteløjer.
 
DVD-vurdering
(- af LB)

Shane Black og medforfatter Drew Pearce hygger sig gevaldigt på deres fælles kommentarspor, som alligevel er helt udholdeligt. Der bliver dog talt rigtig meget om de forskellige faser af manuskriptet, så det er naturligvis kun for stærkt interesserede.

Blu-ray'ens andre bonusindslag er dog mere tilgængelige. Især de to featuretter der går bag om filmens tilblivelse med hhv. "Iron Man 3 Unmasked" og "Deconstructiong the scene: Attack on Air Force One" kan anbefales.

Som altid med Marvel-filmene er der også gjort plads til deres One-Shot-kortfilm. Denne handler om Agent Peggy Carter, og er mindre imponerende. Derimod er de mange slettede scener og fraklippene vældig sjove. En fin gang ekstramateriale.


Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Hedi20/4
Creative Control20/4
The Edge of Seventeen20/4
Du forsvinder20/4
Fast & Furious 813/4
The Handmaiden12/4
Chevalier6/4
Dengang i maj6/4
Dyrene i Hakkebakkeskoven6/4
Boss Baby6/4
Flere bio-anmeldelser
 
Fantastiske skabninger... og hvor de findes31/3
The Accountant27/3
Doctor Strange21/3
Trolls20/3
Inferno7/3
Jack Reacher: Never Go Back6/3
Storkene28/2
Peter og dragen24/2
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvem har Dianne Wiest ikke spillet mor til?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google