CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Only God Forgives

Produktionsland:
Frankrig, Danmark

Produktionsår:
2013

Manuskript:
Nicolas Winding Refn

Producere:
Lene Børglum
Sidonie Dumas
Vincent Maraval

Fotograf:
Larry Smith

Klipper:
Matthew Newman

Komponist:
Cliff Martinez

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Scanbox

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 3 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
18-10-16:
The Neon Demon
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
1.85:1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Kommentarspor, 12 featuretter, 2 interviews
Only God Forgives

Anmeldt af:Frederik Asschenfeldt Vandrup
Genre:Drama
Varighed:85 minutter
Instruktør:Nicolas Winding Refn
 
Anmeldelsesdato:07-10-2013
Medvirkende:Som:
Ryan GoslingJulian
Kristin Scott ThomasCrystal
Yayaying Rhatha PhongamYayaying
Tom BurkeBilly
Vithaya PansringarmChang
Byron GibsonByron

Tid til at møde Djævelen
 
Nicolas Winding Refn er sammen med Lars von Trier en af vores få, internationalt anerkendte konsekvente billedmagere. De evner at lade fortællinger udspille sig i billeder og stemninger, og de formår at forene kunstfilmens abstrakte indhold med de klassiske filmgenrer, som derved får nyt liv. Derfor er det også ganske passende, at Refn ser ud til at bære Triers Cannes-fakkel videre ved at have været geninviteret til kunstfilmens højborg efter succesen med instruktørprisen for Drive i 2011.


Copyright:
Scanbox
Opfølgeren – det thailandske hævndrama Only God Forgives – er ikke på højde med Drive, men derimod en tilbagevenden til den unge billedmager, som vi husker fra det tidlige amerikanske forsøg med Fear X og senest vikingedramaet Valhalla Rising, hvor handlingen langsomt går i opløsning, mens hovedpersonen påbegynder en indre rejse ned gennem sindstilstande og drømmebilleder. Fortællingen er stort set elimineret i Only God Forgives, hvor to brødre ernærer sig ved at arrangere thai boksning og narkohandel i et natteglinsende Bangkok. Den ældste bror voldtager og dræber en prostitueret i en rus og bliver selv myrdet af faderen til den prostituerede i et bizart setup, hvor den ulykkelige fader bliver kommanderet til at søge blodhævnen af filmens tavse næsten mytologiske retfærdighedssøgende dødsengel af en politiinspektør, der så afgjort ikke har tilgivelsen med i værktøjskassen. Det får brødrenes skrækeksempel på en moder - spillet til ukendelighed af Kristin Scott Thomas - til Bangkok, hvor hun forlanger hævn af den yngste søn, som spilles af Ryan Gosling.

Hævnmotivet bliver hele filmens motor, hvor den navnløse politiinspektør styrer takten i den grumme symfoni, som Refn har skruet sammen. Tættere på personerne kommer vi ikke, men vi følger med dem ned i den mentale og fysiske underverden, som Refn ofte mesterligt sætter billeder på. Det er flot og sikkert udført, men man savner samtidig den stringente fortælling, der gjorde Drive så tilfredsstillende. Her flyder filmen ud i stemninger uden at kunne samle sig om et plot af betydning og interesse, og om end teknisk flot, så ender det også med at være lige i underkanten.


Copyright:
Scanbox
Nicolas Winding Refn ændrer med dette værk ikke på, at han som instruktør hører til blandt Europas mest konsekvente og urokkelige, men hans talent kvalificerer til og fortjener at blive udnyttet til bredere fortællinger end hvad dette sikre, men også lukkede værk kan byde på.
 
DVD-vurdering
(- af LB)

Nicolas Winding Refn har selskab på sit kommentarspor, men hans interviewer er god til blot at sætte ham i gang, og NWR leverer et ganske interessant spor. Mytologien bag historien bliver uddybet og han giver os samtidig både anekdoter fra indspilningen og en masse om de valg han tog undervejs i processen. Værd at bruge den ekstra 85 minutter på.
Derimod er dvd-udgivelsens korte featuretter fra filmoptagelserne og de to korte interviews mindre spændende.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (2 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Kaj Klat
20-7-2013 12:49
Lorte film, den er så langsom at jeg havde tid til at gå på toilette og skide, ryge en stang, kneppe billetdamen og få pudset sko, d jeg vendte tilbage til filmen var det stadig samme scene der kørte, så gik jeg ud og tæskede biletdamen´s mand og forlangte pengene tilbage, i det samme kom politie og gav billetdamen en gang knippelsuppe men jeg stak af, lorte film men sjov aften.

Jang
30-5-2013 09:44
"Det er flot og sikkert udført, men man savner samtidig den stringente fortælling, der gjorde Drive så tilfredsstillende. Her flyder filmen ud i stemninger uden at kunne samle sig om et plot af betydning og interesse, og om end teknisk flot, så ender det også med at være lige i underkanten."

Så hvordan kan filmen få 4 stjerner, hvis historien ikke fungerer? Blot for det tekniske eller hvad?


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Hjertelandet20/9
BlacKkKlansman20/9
Bare Juliet20/9
The Predator13/9
The Seagull13/9
Mod solnedgangen13/9
In the Aisles6/9
Den dag på stranden6/9
The Raft5/9
Ordets magt30/8
Flere bio-anmeldelser
 
Peter Kanin3/9
Avengers: Infinity War31/8
Rampage Out of Control27/8
A Quiet Place24/8
Ready Player One17/8
Pacific Rim Uprising13/8
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvem er skurken i Disney-klassikeren Snehvide og de syv små dværge?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google