CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Broken City

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2013

Manuskript:
Brian Tucker

Producere:
Remington Chase
Randall Emmett
George Furla
Allen Hughes
Stephen Levinson
Arnon Milchan
Teddy Schwarzman
Mark Wahlberg

Fotograf:
Ben Seresin

Klipper:
Cindy Mollo

Komponist:
Atticus Ross
Leopold Ross
Claudia Sarne

Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributør:
Midget Entertainment

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 3 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
16-03-17:
Patriots Day
29-09-16:
Deepwater Horizon
09-06-16:
The Nice Guys
22-06-15:
The Gambler
18-02-14:
2 Guns
26-10-12:
Rock of Ages
25-07-12:
Contraband
11-05-11:
The Next Three Days
18-11-09:
State of Play
15-04-09:
Body of Lies
27-05-08:
3:10 to Yuma
07-05-08:
American Gangster
21-04-04:
Intolerable Cruelty
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
16:9, 2.35-1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Grundig dokumentar, slettede scener
Broken City

Anmeldt af:Allan Sørensen
Genre:Krimi, Drama
Varighed:104 minutter
Instruktør:Allen Hughes
 
Anmeldelsesdato:15-10-2013
Medvirkende:Som:
Mark WahlbergBilly Taggart
Russell CroweMayor Nicholas Hostetler
Catherine Zeta-JonesCathleen Hostetler
Jeffrey WrightCarl Fairbanks
Barry PepperJack Valliant
Michael BeachTony Jansen
Se komplet creditliste her

Politisk thriller på autopilot
 
På sin vis er Broken City en ganske ferm genrefilm, der er som skabt til at agere slumrende bagtæppe på husalteret på søvnige fredag aftener, når ungerne er lagt i seng.


Copyright:
UIP
Men lige såvel som fjernsynets traditionelle rolle som samlende kraft i familien Danmarks underholdningsflade støt og roligt bliver udfordret af nye medieplatformes fremmarch i disse år, føles Broken City som en film, der hører til en svunden tid. Selvom fortællingen forsøger at forankre sig selv i nutiden med brug af smartphones og med henvisninger til den økonomiske krise, har den svært ved at maskere sin lettere bedagede fremtoning.

Politiske thrillere gik der tolv af på dusinet i 1990’erne, men blot fordi, det ikke længere er tilfældet, kan genren naturligvis sagtens have relevans i dag. Problemet med Broken City er bare, at filmen ikke har noget nyt på hjerte: Ja, politik er et bundråddent magtspil, men hvor fx Roman Polanski med Skyggen (2009) gav et forfriskende og stramt bud på en moderne politisk thriller med noget på spil, savner Broken City i den grad substans og tyngde som andet end en gedigen spændingsfilm.


Copyright:
UIP
Plottet kører forudsigeligt og pligtopfyldende derudaf som en metaltræt maskine: Efter en underhåndsaftale med New Yorks borgmester (Russell Crowe) slipper politimanden Billy Taggart (Mark Wahlberg) for tiltale for et overlagt drab på en mistænkt forbryder imod, at han opgiver sin karriere. Billy slår sig i stedet ned som privatdetektiv og hyres syv år senere af borgmesteren til at skygge dennes kone (Catherine Zeta-Jones), som borgmesteren mistænker for utroskab.
Naturligvis er intet, som det tager sig ud, og ingen er, hvad de giver sig ud for. Snart befinder Billy sig i morderiske problemer til halsen, alt imens borgmesteren kæmper for sit politiske liv i en intens valgkamp.

Broken City formår at holde interessen fanget et godt stykke af vejen takket være bundsolidt skuespil i både hoved- og biroller, men i længden kan det ikke skjules, at filmens spændingsmotor kører på autopilot.
 
DVD-vurdering
En grundig tur bag kameraet gemmer sig under titlen "Putting It All Together", hvor vi på tværs af en 30 glimrende minutter kommer godt bag om produktionen og hører fra både manuskriptforfatter, instruktør og skuespillere.

Dertil kommer 8 minutters slettede scener uden yderligere forklaringer.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Efter stormen25/5
Sweet Dreams25/5
Alt eller intet25/5
Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge24/5
Safari24/5
Free Fire24/5
3 ting18/5
Cézanne og Zola18/5
Alien: Covenant17/5
Kong Arthur: Legenden om sværdet11/5
Flere bio-anmeldelser
 
Nocturnal Animals26/5
Collateral Beauty19/5
Den hundredetårige der stak af fra regningen og forsvandt15/5
Syng1/5
American Honey28/4
Arrival24/4
Rogue One: A Star Wars Story18/4
Allied10/4
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvem har ikke spillet en rolle, hvor han var klædt ud som kvinde?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google