CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Despicable Me 2

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2013

Manuskript:
Ken Daurio, Cinco Paul

Producere:
Janet Healy
Christopher Meledandri

Fotograf:


Klipper:
Gregory Perler

Komponist:
Heitor Pereir

Censur:
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Distributør:
Universal/Sony Pictures

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 2 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
20-11-17:
Grusomme mig 3
05-12-16:
Kæledyrenes hemmelige liv
24-11-15:
Minions
08-02-12:
Crazy, Stupid, Love
11-02-11:
Grusomme mig
26-01-11:
Dinner for Schmucks
17-08-10:
Date Night
27-02-09:
Bedtime Stories
08-01-09:
Get Smart
08-10-08:
Horton og støvfolket Hvem
02-12-07:
Du Almægtige, Evan
 

Læs også...
I temaet Oscar 2014:
 
Oscar-vinderne 2014
Hende
12 Years a Slave
Nebraska
American Hustle
Oscar-nomineringerne 2014
The Wolf of Wall Street
Frost
Philomena
Gravity
The Broken Circle Breakdown
Captain Phillips
The Great Gatsby
The Grandmaster
Den store skønhed
Before Midnight
Blue Jasmine
Jagten
The Act of Killing

DVD-specifikationer
Billedformat:
1.85:1

Lyd:
DTS-HD 5.1

Ekstra materiale:
Kommentarspor, featuretter, slettet scene, mini-film
Grusomme mig 2

Anmeldt af:Mia Brygger
Genre:Animation, Komedie
Varighed:98 minutter
Instruktør:Pierre Coffin
Chris Renaud
 
Anmeldelsesdato:11-11-2013
Medvirkende:Som:
Steve Carellori.st: Gru
Kristen Wiigori.st: Lucy
Benjamin Brattori.st: Eduardo / El Macho
Miranda Cosgroveori.st: Margo
Russell Brandori.st: Dr. Nefario
Ken Jeongori.st: Floyd
Se komplet creditliste her

Mission: far og lovlydig borger
 
For få år siden var den onde Gru på sin egen bizarre vis en glad og tilfreds mand. Han var alene og ude på at stjæle månen, men så tog tilværelsen over og han blev meget modvilligt far til tre forladte piger og prioriteterne blev pludselig nogle helt andre end før.
I år, og ved vores gensyn med den herlige grusomme Gru, hans nuttede børn og, om muligt, endnu mere nuttede hær af minions, ser denne nye tilværelse ud til at passe ham. Han har smidt (næsten) alle ondskabsfuldheder på porten og forsøger efter ypperste evne at være en dedikeret far samt samvittighedsfuld ejer af en marmeladefabrik.


Copyright:
UIP
Problemer!
Desværre for ham kender tilværelsen ikke til stilstand og rolige farvande: marmeladen smager mildest talt skidt, hans årelange håndlanger, Dr. Nefario er dødsenstræt af alt deres velmenende arbejde og siger op og hans tre piger er ude på at få ham afsat, så de kan få en mor. Da det ser sortest ud for Gru og hans familie, bliver han i bogstaveligste forstand headhuntet til en stilling i bureauet ASL (antiskurkeligaen) og må gå undercover med den unge og forsvarsivrige agent, Lucy for at finde og fange superskurken bag et livsfarligt serum, der kan forvandle de blideste sjæle til rabiate dræbermaskiner.

Fokus?
Grusomme mig 2 synes på mange måder at leve op til dens rolle som efterfølger. På godt og ondt. Tempoet er sat voldsomt i vejret og ligeledes iveren i at fortælle så mange historier som muligt på halvanden time. Desværre resulterer denne uhæmmede ivrighed blot i at filmen mister kontrol over dens mange handlingstråde og ofte drukner den spinkle struktur i hovedkulds fjollede og kulørte indfald. Aksen, hvorom de mange eger roterer, hedder Gru og han er stadig et skønt bekendtskab i al hans skrøbeligt gnavne omfavnelse af en anmassende verden. Men at være nødsaget til at kæmpe mod fremfusende kvindfolk af varierende størrelse samtidig med at man prøver på at hive brødet hjem på bordet og oven i hatten må holde unge drenge væk fra den ældste datter, Margo; det er dog for meget at kræve af én mand. Og for meget at kræve af en film.


Copyright:
UIP
Minions gone wild
Det, der paradoksalt nok redder filmen fra sig selv, er de mange løjerlige og pjattede indfald filmen er pakket med. Fra vagtkyllinger til bredmåsede føderale agenter til behårede skurke med hang til salsa, hajer og wrestling er der rigeligt at grine af i Grusomme mig 2. Når det er sagt, må det nu understreges at det er de små gule minions, der står for mindst 80% af underholdningen. Absurditeterne står i kø, når de uforståelige kære kræ dukker op i billedet og der er aldrig et kedeligt eller farveløst øjeblik at spore i deres selskab. Det er trods alt svært ikke at sætte pris på en film, der formår at kaste referencer til blandt andet Invasion of the Body Snatchers, Alien samt Gremlins ind i sin historie uden at miste sin barnagtige uskyld og glæde for alt der er renhjertet sjov og spas. Det er i bund og grund opsummeringen af minions såvel som filmen de optræder i: renhjertet sjov og spas, der indimellem ville nyde godt af ikke at træde så hårdt på speederen.
 
DVD-vurdering
(- af LB)

3 mini-film, og en featurette om deres tilblivelse og yderligere seks overkommelige featuretter om selve filmens tilblivelse, udgør sammen med et friskt kommentarspor noget underholdende ekstramaterialet på blu-ray’en til Grusomme mig 2. Der er også vedlagt en enkel slettet scene, men dens tilstedeværelser er knap så medrivende som de små indslag om filmens mange farverige figurer.
De to instruktører bag løjerne, Chris Renaud og Pierre Coffin, har tydeligvis en fest med at fortælle os mere om hvordan filmen blev sat samen, men deres overgearede kommentarer er næsten trættende at lægge ører i længden.


Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (1 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Simon og Laura
5-7-2013 03:48
Hmmmm! Er så meget ikke enig! 6 stjerner herfra! Filmen er GENIAL!


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Brad's Status14/12
Stalins død14/12
Star Wars: The Last Jedi13/12
Vinterbrødre7/12
Tilbage til Montauk7/12
Suburbicon7/12
Thelma30/11
Kedi30/11
Lumière!23/11
Mordet i Orientekspressen23/11
Flere bio-anmeldelser
 
Abernes planet: Opgøret1/12
Spider-Man: Homecoming27/11
Grusomme mig 320/11
Transformers: The Last Knight13/11
It Comes at Night10/11
The Mummy6/11
Filmen om Kaptajn Underhyler23/10
Baywatch20/10
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvem spillede skurken i den første Superman-film med Christopher Reeves i hovedrollen?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google