CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
In the Name of Love

Produktionsland:
Danmark

Produktionsår:
2012

Manuskript:
Jon Bang Carlsen

Producere:
Helle Ulsteen

Fotograf:
Jon Bang Carlsen

Klipper:
Morten Giese
Hilda Rasula

Komponist:


Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Det Danske Filminstitut

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 4 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
22-09-16:
Déjà Vu [dk]
05-05-11:
Bag Blixens maske
25-05-07:
Blinded Angels
20-04-01:
Portræt af Gud
 


I kærlighedens navn

Anmeldt af:Niels Roe
Genre:Dokumentar
Varighed:80 minutter
Instruktør:Jon Bang Carlsen
 
Premieredato:05-12-2013
Medvirkende:Som:
Daniel Mitchell

Englenes by
 
Los Angeles er som bekendt hjemsted for Hollywood. Det er dog ikke kun drømmen om glamour og berømmelse, der præger byen. Byen er ligeledes kendetegnet ved hårdkogt kriminalitet, endeløse motorveje og lange baner af kokain. De store og skærende kontraster i byen fungerer perfekt som dramatiske virkemidler i både serier og film. Den danske instruktør Jon Bang Carlsen har nok følt sig draget af disse kontraster i Los Angeles eller englenes by, som den også kaldes. Det er dog hverken rigdom eller berømmelse, der skildres i hans seneste film I kærlighedens navn. Tværtimod stiller filmen skarpt på to middelklassehjem, hvor børnene har problemer i forhold til stoffer og opførsel. Forældrene har valgt at gå til yderligheder ved at tilkalde et vagtkorps, der skal transportere dem til en opdragelsesanstalt, så de kan komme på ret kurs igen. De bliver fjernet uden varsel i de tidlige skumringstimer. Det sker tydeligt mod deres vilje, og gennem video-bekendelser argumenterer en af fædrene for beslutningen om at anbringe hans datter.

Eksistentielle spørgsmål
Det er umiddelbart vanskeligt at kategorisere I kærlighedens navn. Tilsyneladende har den stærke dokumentariske træk, men senere viser det sig, at flere scener er iscenesatte. Denne konstruktion og leg med virkeligheden kan virke interessant, men i denne sammenhæng er den meget diffus. Filmen sammenblander de iscenesatte optagelser med poetiske stemningsbilleder fra Los Angeles, mens Bang Carlsens diktion og registreringer af eksistentielle spørgsmål lapper over. Det bliver desværre aldrig helt klart, hvad der er filmens grundfortællling. Den minder mest af alt om usammenhængende fragmenter fra en dagbog. Den er med andre ord hverken fugl eller fisk. Den har dog enkelte lyspunkter via de drømmende og tvivlende indfald, hvilket er typisk for Bang Carlsen fortællemetode.

Personlig historie
Jon Bang Carlsen har instrueret 42 film, hvilket placerer ham som den mest produktive instruktør til dato i dansk film. Karakteristisk for hans film er ofte en poetisk fortælletone, der sammenvæves med filosofiske og eksistentielle tematikker. Det er også tilfældet med I kærlighedens navn. Det lykkedes desværre aldrig at omsætte de gode intentioner til en vedkommende film. Det er udelukkende Bang Carlsens personlige barndomshistorie og forholdet til sin far, der giver filmen dybde, mens den resterende del forfalder til kedsommelig redundans og tåkrummende banaliteter. Desuden hænger Carlsen meget fast i en æstetik, der hører 1970’erne til. Der er tale om noprede og grumsede billeder. I det store hele er der tale om en personlig historie, der aldrig bliver personlig.
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (1 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
nod32 ?????? ???? ???????
13-3-2015 06:21
What is this?,


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
The Meg9/8
Mission: Impossible - Fallout2/8
Hotel Artemis26/7
Sicario 2: Soldado19/7
Mamma Mia! Here We Go Again19/7
Landet af glas19/7
Skyscraper12/7
Under træet5/7
Ant-Man and the Wasp4/7
Du er den28/6
Flere bio-anmeldelser
 
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
The Florida Project17/7
The Shape of Water16/7
Game Night13/7
Molly's Game6/7
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri3/7
Black Panther2/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvem passer ikke ind?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google