CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Far til fire - onkel Sofus vender tilbage

Produktionsland:
Danmark

Produktionsår:
2014

Manuskript:
Jens Korse, Giacomo Campeotto

Producere:
Henrik Møller-Sørensen
Marcella L. Dichmann

Fotograf:
Bo Tengberg

Klipper:
Morten Egholm

Komponist:
Jeppe Kaas

Censur:
Tilladt for alle

Distributør:
Nordisk Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 2 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
09-02-17:
Far til Fire på toppen
12-02-16:
Far til fire's vilde ferie
05-02-13:
Far til fire - til søs
17-02-12:
Far til fire - tilbage til naturen
12-10-10:
Far til fire - på japansk
03-10-08:
Far til fire - på hjemmebane
16-10-07:
Far til fire - i stor stil
05-03-06:
Far til fire - gi'r aldrig op
 


Far til fire - onkel Sofus vender tilbage

Anmeldt af:Sisse Thomsen
Genre:Komedie
Varighed:85 minutter
Instruktør:Giacomo Campeotto
 
Premieredato:06-02-2014
Medvirkende:Som:
Jesper AsholtFar
Kurt RavnOnkel Anders / Sofus
Bodil JørgensenFru Sejersen
Sigurd Philip DalgasLille Per
Karoline HammMie
Rasmus Bardram JohnbeckOle
Se komplet creditliste her

Fortsætter fællessangen om den barmhjertige familieidyl
 
Onkel Anders’ gnavpot af en tvillingebror Onkel Sofus, vender for en kort bemærkning tilbage til Danmark fra hans liv som farmer i Australien (og hans skærmtid i 1957, hvor han nær ødelagde familiehyggen og sin egen 70 års fødselsdag med sit bitre temperament) for at besøge sin brors godsindede familie, og malke livet ud af en stakkels Jersey-ko på Roskilde dyreskue. Far til fire – Onkel Sofus vender tilbage handler om kærligheden og de sande familiebundende værdiers kamp over uretfærdigheden og det dårlige humør.


Copyright:
Nordisk Film
Nye ansigter pryder et gammelt billede
Lille Per har stadig mørke krøller og en elefantbamse på hjul, men hedder i virkeligheden ikke længere Kasper Kejse men Sigurd Phillip Dalgas. Sammen med ham, har en række af Far til fires faste ærekære figurer skiftet ansigter, og dirigeres nu heller ikke længere af instruktøren, bag de første 6 moderne genindspilninger, Claus Bjerre, men af en anden velkendt børnefilmsinstruktør Giacomo Campeotto (Møgunger, Tempelriddernes Skat II – Stormesterens hemmelighed).
Jesper Asholt er den nye Far, og selvom mange nok stadig husker ham som den tossede Rud i Mifunes sidste sang, gør han et fint stykke arbejde som kærlig familiefar i Far til fire – Onkel Sofus vender tilbage.
Jess Ingerslev er afgået som onkel, og Kurt Ravn spiller nu både den gemytlige Onkel Anders og hans tvære tvillingebror Sofus. Førstnævnte gør han klart bedst. Hvor Onkel Anders’ velkendte lyse grin og karikerede gestik folder sig fint ud for Ravn, fremstår Onkel Sofus’ forbistrede blikke og tyktalte dansk-engelske replikker overspillede og utroværdige.
Mest markante ansigtsløft er ny-lanceringen af Fru. Sejersen. Bodil Jørgensen spiller rollen med stor hjertevarme og pragtfuld satirisk timing. Hun løfter filmens platte, pinagtige udtryk for humor, fra kun at kunne glide i sin egen bananskræl, til både at bestå af sproglig og socialrealistisk komik.

Det er ikke kornet, det er corny
Desværre, er de mange nye ansigter for og bag kameraret det eneste nyskabende ved Far til fire – Onkel Sofus vender tilbage. Ligesom sin forgænger Far til fire - til søs er fokus i filmen desværre ikke på karaktererne, men på det nære familiesammenhold – den snusfornuftige morale om næstekærlighed og sammenhold, der hvinende sødt serveres med fællessang og gruppekram under høj himmel på Roskilde Dyreskue. Ingredienserne til Far til fire-filmenes årgamle tyndslidte opskrift er tilsat Far til fire – Onkel Sofus vender tilbage – og det med et tykt lag glassur: Synet af Peter på den hvide hest får en smaskforelsket Søs til at dåne i generthed, Far smiler sig langluntet gennem dagenes strabadser, og Lille-Per smelter selv de koldeste hjerter med sin visdom og barnelig charme.
Filmens plot mangler dramatisk dybde. Historien om den højspændte malkekonkurrence (Onkel Sofus står overfor sin ærkerival Hans Peter, i kampen om at være kongerigets hurtigste malker), der skal udfordre familiens sorte får i sociale kompetencer og lydhørighed, er flad som en pandekage og kedelig at ligge øjne til.
 




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Det tredje mord16/8
The Equalizer 216/8
Nancy16/8
The Spy Who Dumped Me16/8
The Meg9/8
Mission: Impossible - Fallout2/8
Hotel Artemis26/7
Sicario 2: Soldado19/7
Mamma Mia! Here We Go Again19/7
Landet af glas19/7
Flere bio-anmeldelser
 
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
The Florida Project17/7
The Shape of Water16/7
Game Night13/7
Molly's Game6/7
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri3/7
Black Panther2/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
En af disse NBA-stjerner er ikke med i Space Jam - hvem?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google