CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Monsters University

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2012

Manuskript:
Pete Docter, Andrew Stanton

Producere:
Kori Rae

Fotograf:


Klipper:
Greg Snyder

Komponist:
Randy Newman

Censur:
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Distributør:
Walt Disney Studios Motion Pictures

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(6 stemmer)

Læs også...
Anmeldelser:
04-08-11:
Biler 2
26-08-10:
Toy Story 3
30-04-10:
Toy Story 1 - 3D
02-10-09:
Op
29-08-08:
Wall E
02-01-07:
Biler
28-03-05:
De utrolige
24-03-04:
Find Nemo
21-08-02:
Monsters, Inc.
23-11-00:
Toy Story 2
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
1.78:1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Kortfilm
Monsters University

Anmeldt af:Lisa Brygger
Genre:Animation, Komedie
Varighed:99 minutter
Instruktør:Dan Scanlon
 
Anmeldelsesdato:29-11-2013
Medvirkende:Som:
Donald Andersendk.st: Mike
Peter Audedk.st: Sully
Jens Jacob Tychsen dk.st: Randy
Kirsten Olesendk.st: Dean Hardscrabble
Anders Lund Madsendk.st: Terri
Peter Lund Madsendk.st: Terry
Se komplet creditliste her

Da Mike mødte Sully
 
Det lille animations-studie Pixar havde allerede imponeret Hollywood og publikum tilbage i 2001, da deres fjerde spillefilm Monsters, Inc. ramte alle os med bløde hjerter og hang til gode historier. Fortællingen om de farlige monstre, der hver nat skræmmer børn over hele verden, men som egentlig er mere bange for børnene, blev også et kæmpe hit, og en opfølger er derfor ikke overraskende. At den først kommer 12 år efter, siger vel bare mere om Pixars massive arsenal af nye idéer og insisteren på kun at levere originale kvalitetsfilm.


Copyright:
Walt Disney Studios Motion Pictures
Da skræmmerne var drenge
Monsters University er hverken en opfølger til universet og desværre heller ikke så nytænkende. I stedet fortæller den historien om hvordan Mike og Sully mødte hinanden. Her er det ikke i 4. klasse, som den originale film antyder, men derimod i college, hvor Mike Wazowski er stræberen uden skræmmetalent og James P. Sullivan er skræmmetalentet uden disciplinen. De to kan slet ikke med hinanden, og Mike deler faktisk værelse med Randall Boggs, en anden undermåler med ambitioner, som her er charmerende usikker på sig selv og knapt så psykopatisk, som han er i Monsters, Inc..
Med netop figurernes udvikling in mente fungerer Monsters University fremragende. At vi har set denne college-vinkel alt for mange gange kan akkurat accepteres fordi det farverige persongalleri er så tiltalende. Og ikke kun de tre gamle kendinge. Der er gjort plads til en hel hær af klassiske college-kliker: Den skrappe rektor, de smarte sportstyper, de dullede cheerleaders, emo/goth-gruppen og naturligvis den vigtigste klike af dem alle: Nørderne.

Nørderne kommer
Hvad er en god college-film uden nørderne? De ukuelige underdogs ingen tror på og som altid overrasker alle de snæversynende og intolerante. At Mike hurtigt må slå sig sammen med disse uelskede elever er selvfølgelig ingen overraskelse, men naturtalentet Sully havde vi nok alle gættet på var konge på campus og bedst i sin klasse. Men nej, Sully mangler inspiration og dedikation, og da Mike står til at ryge ud af skræmmeprogrammet, der er hele hans eksistensberettigelse, springer Sully til. Deres lille outsidergruppe overlever kun lige i sportskonkurrencen, der med en førsteplads kan holde dem i programmet, indtil drengene begynder at samarbejde, og så begynder det at ligne noget vi kender. For moralen med filmen er naturligvis, at alle skal arbejde på at få sine drømme til at gå i opfyldelse og man kommer længst med samarbejde og tillid.


Copyright:
Walt Disney Studios Motion Pictures
Nem underholdning
Men Rom blev ikke bygget på en dag og hvad er bedre end at følge opbygningen af noget stort. Vi ved at Mike og Sully som voksne er det bedste skræmme-team, og derfor vil Monsters University klart virke stærkere på folk, der kender historien, men Pixar har naturligvis lavet endnu et hjertevarmt værk, der vil kunne ses af alle. For igen er deres univers universelt. Man kan relatere til figurerne – der er nok af dem – og man gribes af deres lange kamp for at nå deres mål og underholdes samtidig ved at følge vores dynamiske duo på dybt vand. Overlegne modstandere og små moralske fejltrin udgør en reel trussel mod makkerparret og koster dem en høj pris, men Pixar svigter ikke og Monsters University er endnu en sympatisk film i deres lange kæde af velmenende animationsfilm. Ikke en af deres bedste, men deres middelgode er stadig langt bedre end de fleste andre animerede eventyr.
 
DVD-vurdering
Kortfilmen The Blue Umbrella er vedlagt som ekstramateriale.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Borg14/9
God's Own Country14/9
En fremmed flytter ind14/9
American Assassin14/9
Mother!14/9
Team Hurricane11/9
De vildfarne7/9
Stefan Zweig - Farvel til Europa7/9
Logan Lucky7/9
It7/9
Flere bio-anmeldelser
 
Guardians of the Galaxy Vol. 211/9
Fast & Furious 88/9
Smølferne: Den hemmelige landsby28/8
The Salesman25/8
Loving21/8
Elle18/8
Life15/8
Skønheden og udyret14/8
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken western har Ron Howard instrueret?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google