CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Elysium

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2013

Manuskript:
Neill Blomkamp

Producere:
Simon Kinberg

Fotograf:
Trent Opaloch

Klipper:
Julian Clarke
Lee Smith

Komponist:
Ryan Amon

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Universal/Sony Pictures

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 2 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
14-11-16:
Money Monster
07-03-12:
Contagion
26-10-10:
The A-Team
25-03-10:
Green Zone
25-02-10:
Invictus
12-01-10:
District 9
03-01-08:
The Bourne Ultimatum
22-02-06:
Flightplan
23-02-05:
Bourne-duellen
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
2.40:1

Lyd:
DTS-HD 7.1

Ekstra materiale:
"Collaboration: Crafting the Performances in Elysium", "Engineering Utopia: Creating a Society in the Sky"
BD Featuretter: "Visions of 2154", "Extended scene: Kruger Wakes Up", "The Journey to Elysium", "The Technology of 2154", "In Support of Story: The Visual Effects of Elysium", 4 trailers
Elysium

Anmeldt af:Frederik Asschenfeldt Vandrup
Genre:Action, Sci-Fi
Varighed:109 minutter
Instruktør:Neill Blomkamp
 
Anmeldelsesdato:16-12-2013
Medvirkende:Som:
Matt DamnMax
Jodie FosterDelacourt
Sharlto CopleyKruger
Alice BragaFrey
Diego LunaJulio
Wagner MouraSpider
Se komplet creditliste her

Drømmen om de riges liv
 
Neill Blomkamp begik en af de sidste mange års mest opsigtsvækkende science fiction-film med den Oscar-nominerede District 9, der fungerede som en social kommentar om de sociale uligheder og forskelsbehandling i hans fædrende Sydafrika. Nu er han tilbage i samme spor med Elysium, som demonstrerer samme overbevisende og naturlige visuelle tilgang til fremtidsuniverset.


Copyright:
UIP
Max er en fabriksarbejder på Jorden i 2154, hvor sygdom og fattigdom har grebet vores klode om struben. De rige er stukket af til rumstationen Elysium, der svæver i forsvarlig afstand af Jordens elendighed, og herfra udnytter de de sidste arbejdsduelige ressourcer til egen fordel. En dag kommer Max ud for et uheld, der giver ham en voldsom radioaktiv bestråling og fem dage tilbage at leve i – og dem omsætter han til et desperat forsøg på at komme op til det forjættede Elysium og deres alt-helbredende lægemaskiner.

Matt Damon lægger krop til den humane udgave af Robocop, mens Jodie Foster balancerer på parodiens kant som Elysiums egenrådige forsvarsminister – men største oplevelse foran kameraet er Sharlto Copley, der spillede hovedrollen i District 9. Her giver han den som psykopatisk Elysium-agent gemt på Jorden – en underspillet galning, som med tyk sydafrikansk accent skaber et virkeligt monster.

Det er sjældent, at det ellers vældig konservative Hollywood får drejet en så socialistisk funderet historie, for de politiske allegorier er yderst håndgribelige. Magteliten er selvoptaget og gennemført korrupt, de fattige ligger under for kapitalismens brutale overmagt – og kun gennem en væbnet revolution kan man tilkæmpe sig lige rettigheder. Som i District 9 gør den sociale vinkel sig godt i science fiction-miljøet, og Blomkamps distinkte visuelle stil giver Elysium et unikt og interessant udtryk, der gør, at man bedre kan leve med, at plottet forfalder til traditionelle actionfilm-rutiner, selv om det naturligvis trækker ned, at den opfindsomhed, som præger filmens univers, ikke kan føres med over i selve historien.
 
DVD-vurdering
(- af LB)

Blu-ray’en byder på klart det meste ekstramateriale, udover de to featuretter "Collaboration: Crafting the Performances in Elysium" og "Engineering Utopia: Creating a Society in the Sky" finder man fem (den 45 minutter lange "The Journey to Elysium" er tilmed 3-delt) yderligere fine featuretter og en håndfuld trailers.
Desværre må vi undvære et kommentarspor fra Neill Blomkamp, men den unge filmskaber fylder en del i bonuspakken, og vi får tydelig dannet et billede af filmens tilblivelse. Ulig så mange andre making of-indslag lyser disse langt væk af fanboy-entusiasme og er bestemt seværdige!


Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Darling19/10
Kære far19/10
Brylluppet12/10
Snemanden12/10
Good Time12/10
Blade Runner 20495/10
My Little Pony: Filmen5/10
Gensynet5/10
The Beguiled5/10
Hobbyhorse Revolution4/10
Flere bio-anmeldelser
 
Filmen om Kaptajn Underhyler23/10
Baywatch20/10
Wonder Woman16/10
Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge9/10
Alien: Covenant6/10
Free Fire2/10
Get Out26/9
Kong Arthur: Legenden om sværdet25/9
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Han blev oprindeligt tilbudt hovedrollen i Farewell, My Concubine (1993) overfor Leslie Cheung, men afslog, da han frygtede, at filmens tematik – der omhandler homoseksualitet – ville ødelægge hans popularitet – hvad hed han?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google